Tänään ajettiin Masalaan lenkille. Ennen sitä koukattiin omalla porukalla Histan kautta, otettiin esinetreenit ja ampumiset molemmille. Tallattiin ehkä 5 m leveä ja täyssyvä kaistale. Lili ensin hommiin. Parit viime treenit on olleet vähän haahuilua ja niinpä päätettiin tehdä reilusti helpotettu treeni. Mä pidin koiraa ja Simo kävi viemässä pari esinettä alueelle. Toisen S jätti Lilin huomaamatta ja toisen siten, että L näki. Sitten S takaisin, hetsaukset ja Lilin lähetys. Tosi hyvin meni. Ihan täysillä suora pisto melkein takarajalle asti. Takaosassa käväisi vasemmalla vähän alueen ulkopuolella mutta korjasi nopeasti takaisin. Löysi esineen nopeasti ja toi vauhdilla. Sai palkan ja S lähetti uudestaan. Taas eteni vauhdilla takaosaan, etsi vähän aikaa, ei löytänyt, tuli hidasta ravia etsiskellen takaisin Simon luo. S lähetti uudestaan, L lähti hyvin ja eteni taas vauhdilla ja suoraan alueen takaosaan. Sai hienosti esineestä hajun, vauhti tyssäsi kuin seinään ja L toi esineen vauhdilla. Esineinä kaksi erilaista hanskaa. Hyvin meni.

Sitten Ramona. Simo hetsasi Ramoa esineellä, joka oli vanha nahkainen työhanska. S heitti hanskan pari kertaa alueelle ja R toi hienosti. Sitten tehtiin niin, että mä pidin Ramoa ja S kävi viemässä hanskan noin puoleen väliin aluetta. S lähetti Ramon, joka lähti vauhdilla ja löysi esineen heti ja toi vauhdilla. Iso palkka ja suuret kehut. Sitten vielä toinen niin, että S vei esineen aika lailla alueen takaosaan. R lähti vauhdilla, pysyi hienosti alueella (käväisi nopeasti samassa kohtaa ulkopuolella, missä Lili oli käynyt) ja löysi esineen nopeasti. Ja palautti hienosti perille asti ja täysillä. Hieno treeni!

Otettiin molemmille myös ampumiset, ei mitään ongelmia. Lili oli makuussa, syötin sille namia ja sitten vapautin etsimään namit maasta.

Mukana lenkillä Harri ja Nina & Lene, Jouni ja Jalo ja me. Lilillä ja Jalolla oli kärhinää koko lenkin ajan, mutta ei mitään isompaa. Lenkin alussa, kun päästin Ramon remmistä ja käskin odottaa, se karkasi ja sai huudot, ei mahtanut mitään. Otin sen uudestaan luokseni ja sama kuvio, nyt pysyi.

Illalla Purinalle tokoilemaan. Lili ekana. Tehtiin liikkeestä jäävät, jotka meni hyvin. Luoksetulon pysäytyksiä seisomaan, aika kivasti meni. Kaukoja, maa-seiso, olin itse ihan koiran edessä. Aluksi L oli vähän yli-innokas, sitten alkoi sujua ihan kivasti. Pysyin kuitenkin lähellä varmuudeksi.

Ruutua. Olin laittanut ruudun valmiiksi heti treenin alussa. Tehtiin ruutu kaksi kertaa, ekaksi alustan kanssa ja sitten ilman, molemmat meni oikein hyvin.

Merkkiä. Opastin namiavulla ensin ja sitten muutama koitettiin ilman. Jos ei apua mukana, L menee vähän merkin oikealle puolelle. Eli täytyy vielä jatkaa avulla, jotta saadaan se pysymään suoraan merkin taakse.

Ohjattua noutoa. Laitoin Lilin merkille seisomaan ja vein kaksi kapulaa molemmille puolille muutaman metrin päähän, ekalla samassa linjassa Lilin kanssa, tokalla pari metriä takana Lilin linjasta. L pysyi aika kivasti seisomassa, vaikka kävelin ympärillä. Tehtiin pari treeniä, molemmilla meni tosi hienosti. L vauhdilla oikealle kapulalle ja palautus aika lailla samalla vauhdilla. Palautus vinosta suoraan eteen on vielä vähän vaikeaa, sitä pitäisi hioa erikseen.

Estenouto agi-A:lla. Tehtiin niin, että jätin ensin Lilin kapula suussa toiselle puolelle ja kutsuin luokse esteen yli. Hyvin meni. Sitten kokonainen liike, joka meni oikein hienosti.

Paikkamakuu Pirjon Inan kanssa. L oli vähän levoton tai ainakin ääntelehtivä koko treenin ennen tätä, joten olin itse näkyvillä koko ajan. Aika oli varmaan reilu 4 min, joista vikan reilun minuutin olin selkä Liliin päin. Alussa pari inahdusta, muuten oli rauhallisesti.

Hyppy + istu. Ekalla osui vähän esteeseen takaisin päin hypätessään, en palkannut siitä. Toinen oikein hyvä.

Lopuksi vielä luoksetulo. Lili tuli vauhdilla mutta jäi ihan vähän vinoon eteen, oli kyllä tiiviisti. Otin parin metrin etäisyydellä uudelleen, nyt tuli suoraan. Lopuksi riekkuleikit.

Sitten Ramo. Tehtiin tuttuja perusjuttuja: perusasentoja, seuraamista, istumista, maahanmenoa, paikkamakuuta, luoksetulon loppuasentoa eli edessä istumista. Istumisissa ja maahanmenoissa palkkailen vähän ”miten sattuu” tai siis eripituisista pätkistä. Välillä suoraan liikkeestä ja välillä sekunnin, parin jälkeen. Leikittiin taas paljon, narupallo oli tänään paljon kivempi kuin patukka. R tuo hienosti narupalloa takaisin, oli tosi kiva leikkiä.

Otettiin myös ruudussa kosketusalustaa, joka oli kauheen hauskaa Ramonan mielestä. Luoksetulo. Kun jätin Ramon odottamaan, se nousi istumasta seisomaan ja otti pari askelta mun perään, kun olin kävellyt noin 10 mn päähän. Kävin laittamassa sen uudestaan istumaan, nyt pysyi. Ja tuli lujaa :-)

***

Lili on ollut nyt viime aikoina lyhyesti sanottuna vammanen apina. Korvat tippuu herkästi ja ääntä lähtee joka tilanteessa eli jatkuva piippaaminen kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja mahdottomissakin… Hoh hoijaa. Tänäänkin se piippasi joka hemmetin automatkan joka paikkaan ja muutenkin kaikki odottelut oli yhtä nenäpilliä. Tosi kypsää kuunneltavaa. No, tiukkaa arkea vaan. Erikseen ulkoilut ja muut puuhailut on tässä viime aikoina jääneet vähemmälle, täytyy koittaa palata arkeen silläkin saralla.