La herättiin räntäsateeseen ja lähdettiin jäljelle. Lyhyesti ja ytimekkäästi: Lilin jälki täydellinen epäonnistuminen. Pummasi jäljen eli eksyi. Itse en nähnyt jälkeä, Simo epäili, että lumi häiritsi Lilin touhuja. Lunta oli Lilin vuoroon mennessä tullut yllättävän paljon. Harmillinen homma. Simo teki sitten lopuksi korvaavan jäljen, ihan lyhyt, kaksi keppiä. Nyt meni hyvin, molemmat kepit löytyivät tosi hienosti. Ramonalle ihan lyhyen lyhyt, ehkä vaan 15-20 m. Lunta oli sen verran, että jäljen näkyivät selvästi lumessa. Joka askeleella nami, askeleet aika lailla peräjälkeen, mutta eivät toisissaan kiinni. Meni tosi hyvin, R:llä oli kovasti intoa, mutta malttoi melkein jokaisen namin syödä.

Ampumiset molemmille jälkien jälkeen. Lilille ehkä 20 m, etsi nameja paukkujen aikana. Ei reaktiota. Ramolle etäisyyttä ehkä 15 m, söi ip-ruokaansa. Ei reaktiota.

Sitten suunnattiin mökille. Siellä siskokset saivat jonkin aikaa riekkua ulkona, mutta pimeä tuli aika nopsasti. Olivat kiltisti sisällä, ei kovaa riekkumista. Liinu ja Krisse oli mökillä myös, Ramo sai Liinulta paljon huomiota ja viihtyi sylissä taas tosi hyvin ja paljon.

Tänään käytiin ihana lenkki lumisessa ja aurinkoisessa luonnossa, aivan ihanaa! Pakkasta oli ehkä -1 astetta, joten ihan täydellinen ilma. Kuvia seuraavassa. Ennen kotiin lähtöä molemmille ampumiset. Etäisyys molemmilla n. 15 m. Ei mitää reaktiota, vaikka tuntui, että paukku kuului normaalia lujempana muuten niin hiljaisessa mökkimaisemassa.

Illalla oltiin lähdössä koirat ja minä Purinalle tokoilemaan, kun tajusin vilkaista Lilin peräpeiliä. Juoksu alkanut!! En ollut uskoa silmiäni, vaikka oltiin huomattu, että L pesi itseään normaalia enemmän. Kummallista, että nyt jo juoksu. Viimeksi väli oli 9 kk, nyt vain 7 kk. Lili joutui siis jäämään kotiin, kun Ramon kanssa lähdettiin treeneihin :-( Tylsintä on se, että meillä alkaa Lilin kanssa huomenna agi-kurssi, yhteensä 10 kertaa, johon L ei siis nyt ainakaan 4 kertaan pääse. Samoin Purina-vuorolle isosiskoa ei voi ottaa useempaan viikkoon. No, eihän tälle mitään voi. Onneksi huomasin asian, ennen kuin ehdin Lilin kanssa hallille. Mun pitäis vähän skarpata ton tarkkailemisen kanssa.

Ramon kanssa siis kaksin hallille. Ekaksi naksuiltiin kontaktia, sitten leikkimistä. Sitten vähän tutustuttin taas agiesteisiin, minä niiden nimistä mitään tiedä :-) Puomilla käytiin ja A-esteen alussa ja putken läpi R juoksi myös. Hyppyestekin mentiin kerran, ihan tosi matala siis. Sitten naksuiltiin kontaktia taas Terhin ja Gizmon lähellä, hienosti meni. Muutenkaan R ei ottanut häiriötä muista. Sitten leikkiä taas, nystyränarupallo oli taas ihana. Maahanmenon naksuilemista. Aluksi monta toistoa namiavulla, sitten kun olin kyykyssä, R tarjosi jo ilman apua muutaman hienon maahanmenon. Sitten rauhoittumista, tosi hyvin meni, vaikka agikoirat mekastivat toisella puolella hallia. Sitten seisomisen naksuilua, joka on vaikeeta, koska R alkaa heti tarjota istumista tai maahanmenoa. Treeniä vaan, kyllä saatiin onnistuneitakin lopulta. Lopuksi leikkiä. Oikein kiva treeni!

Ramolla on nyt kaikki kulmuritkin vaihtuneet, hyvä homma, että vikakin lähti ongelmitta.

Leena