Vuosi 2007 - jälkiviisaudet ja muita selityksiä

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Julki lausuttuja tavoitteita meillä ei tainnut viime vuodella olla, mutta omassa mielessä tavoitteet olivat aika selvät: Lilille BH ja TK1 ja mahd. myös JK1. Tuo Lilin BH oli meidän mielessä selvä päämäärä myös sen suhteen, että oltiin sovittu, että vähintään BH pitää olla Lilillä suoritettu, ennen kuin uusi penska tulisi taloon.

 

Kaksi ekaa toteutuivat. BH:ta varten treenattiin tiiviisti lähinnä paikkamakuuta loppukevät, muut hommat olivat jo aiemmin mielestäni hanskassa. Itse olin sitten sairaana BH-kokeen päivänä toukokuun puolivälissä, ja Simo meni Lilin kanssa kokeeseen. Koe meni tosi hienosti, tuomarilta tuli hyvät arvosanat ja kehuja, samoin kanssakilpailijoilta ja katsojilta. Tosi hienoa, että Lili toimi/-i palttiarallaa yhtä hienosti molempien kanssa. Itsekin onneksi näin suorituksen jälkikäteen videolta.

 

TK1 saavutettiin kolmella kisalla. Eka koe meni täysin yli odotusten eli 196 p. Lili oli törkeen hyvä tossa kokeessa, vaikka itse jännitin tietysti hulluna. Toka kisa ei ollut sitten niin hyvä: 163 p. Ykköstulos kuitenkin ja lämpimiin olosuhteisiin nähden ok suoritus. Kolmas koe oli sitten siltä väliltä, taisi olla 178 p.

 

Yleisesti ottaen tokossa muut liikkeet olivat mielestäni hyvin hallussa, mutta paikkamakuu oli se, joka vei pisteitä noissa kahdessa kokeessa. Sitä ollaankin treenattu syksystä alkaen ns. alkeista ja helpot treenit jatkuvat läpi talven. Ko. liike on Lilistä selvästi tylsä ja se on ollut aika epävarma oloinen makuussa ollessaan. Syynä tähän on eittämättä varmasti se, että ollaan edetty treenissä liian nopeasti.

 

JK1 jäi sitten tavoitteeksi. Paukut välittömänä syynä. Lilin kanssa ei ollut treenattu paukkuja paikkamakuun aikana aiemmin ollenkaan ja kun loppukesästä aloitettiin niiden treenaaminen, L reagoi selvästi. Hylättiin sitten aika nopeasti suunnitelmat kokeisiin osallistumisesta ja ryhdyttiin siedättämään Liliä paukkuihin. Harmillista, mutta opettavaista… Syksyn aikana siedätystreenit ovat jo tuottaneet tulosta, usko on vahva, että keväällä päästään kokeeseen. Maaston suhteen Lili olisi varmasti jo kesällä ollut valmis. Myös viestikokeeseen oltaisiin ilmoittauduttu ilman tuota paukkuongelmaa vielä loppuvuonna 2007.

 

Vuoden 2007 tavoite oli myös toisen aussien saaminen – tosin ei tietenkään "minkä tahansa" aussien. Hakusessa oli harrastuskoira, jolla olisi taustalla työlinjaisia koiria ja jonkin verran enemmän virtaa kuin mitä Lilillä. Ramona tuli kotiin elokuun alussa ja on kyllä osoittautunut juuri sellaiseksi kuin mitä haettiin.

 

Vuosi 2008 - reeniä, reeniä vaan...

 

Lili

-         talvella peruskunnon kasvattaminen juoksulenkeillä (ja hiihtämällä, jos sitä lunta suodaan tänne etelään)

-         terveenä pysyminen

-         JK1 keväällä/kesällä, jos paukkuasia saadaan kuntoon

-         JK2 syksyllä

-         VK1 keväällä/kesällä

-         tokossa avon ykköstulos ja mahdollisesti loppusyksystä voittajaan osallistuminen ja ykköstulos siinä

-         (agin suhteen suunnitelmat auki; kiva olisi tätä harrastaa, mutta voipi olla, ettei aika riitä…)

 

Ramona

-         hyvän suhteen luominen penskaan

-         pelkästään hyvien uusien kokemusten tarjoaminen, huonojen kokemusten välttäminen

-         tasapainoinen kasvu ja terveenä pysyminen

-         eri lajeihin tutustuminen, perusteiden treenaaminen, hyvän pohjan luominen: jälki, viesti, (toiv. myös haku, jos päästään johonkin ryhmään edes vierailijaksi), toko/tottis, agi + pakko lisätä tähän jälkikäteen: paimennuksen aloittaminen (tai miten se nyt sanotaankaan; katsotaan, onko neidistä ko. hommaan)

-         tokossa alon ykköstulos loppuvuodesta, jos on ehditty treenata tarpeeksi ja näyttää siltä, että homma hanskassa

 

Leena & Simo

-         häät elokuussa: väleissä pysyminen siihen asti ja sen jälkeenkin J

-         Leena: oikiksesta valmistuminen loppuvuodesta (tiukkaa tekee, mutta pakko tavoitteita on asettaa… :-))