Tänään käytiin treenailemassa Luukissa koko lauma, seuraksi saatiin Noora ja Hansu, kiva kun olitte! Huomasi taas, kuinka hyvää tekee, kun vähän vieraammat silmät kattelee meidän touhuja.

 

Tallattiin ekaksi esineruutu tuttuun paikkaan kentän lähelle. Lili oli mukana tallaamassa ja pääsi ekana hommiin. Esineitä oli kaksi keskiosassa ruutua ja yksi takana vasemmassa kulmassa. Eka esine löytyi suht nopeasti, toinen keskiesine. Tokan kanssa menikin sitten hirmu kauan, aikaa meni yli sallittu 5 min. Lili ei oikein uponnut kunnolla taakse, ainakaan vasemmalle, ja meni usean kerran toisen keskiesineen ohi, esine oli kumihanska, joka ei sitten varmaan kovinkaan haissut ihmiselle, koska oli kaikille koirille vaikea.

 

Sitten Lili tottista. L oli esineruudussa juoksentelun jäljiltä selvästi vähän puhki, sen verran oli lämmin ilma. Tekivät seuraamista, Simo palkkaili hyvästä paikasta. Paikka on parantunut tosi paljon, edelleen vähän edistää, mutta hyvältä näyttää ainakin omasta mielestä. Liikkeestä seisomisessa muutama hyvä ja muutama vähän hitaampi, jossa pieni tepsutus mukana. Hyppy- ja estenoudot, olivat oikein hyvät. Eteenmenossa ei meinannut ekalla mennä maahan ja tekivät pari toistoa lisää. Vikalla jo meni maahan suht hyvin. Tuosta sitten puhuttiin, että pitäisi tehdä enemmän niin, että maahanmeno on koiralle keino päästä jatkamaan matkaa ja purkille, eikä niinkään purkille juoksemista. Eli esim. pitkällä kentällä purkki kentän päähän auki, appari lähelle seisomaan (jotta saa purkin kiinni, jos koira ei mene käskystä maahan) ja puolivälissä matkaa käsky maahan.

 

Ramolle eri esineet samoissa paikoissa. Ekan löysi Ramokin nopeasti, tokan kanssa teki enemmän hommia. Hävisi ihan totaalisesti hetkeksi, teki taas ylisyvään hommia. Just ja just ehkä pysyttiin kuitenkin sallitussa ajassa?

 

Sitten tottis, Ramollakin lämpö veroitti parasta terää. Tuntui livenä kökömmältä kuin miltä näyttää videolta, onneksi näin. Täytyypä lisäillä videot tänne jossakin välissä. Jok. tap. mun mielestä Ramo teki vähän sinnepäin, ei aivan keskittynyt täpöllä.

 

Aloitettiin hyppyesteellä (80 cm), patukkanouto. Irrotin esteen yläosan ja laitoin sen maahan ”pakottamaan” koiran ponnistamaan vähän kauempaa, jotta ei kolauttaisi, mitä viimeisellä parilla kerralla oli tehnyt poispäin hypätessä. Sujuikin nyt oikein hyvin, ilmavat hypyt molempiin suuntiin, tiivis luovutus. Seuruu oli samoin aika hyvää, tarkoituksella kiersin esteitä ja ihmisiä.

 

Tasamaanoudossa malttoi hyvin odotella, hyvä vauhti kapulalle ja kapula nopsasti suuhun mutta paluuvauhti oli musta Ramoksi hidas. Täytyy nyt taas tehdä vauhtinoutoja eli kesken paluun vapautus pallolle. Puhuttiin myös siitä, että kapula on Ramolle nyt niin kiva, että pitäiskö mun palkata sitä kapulan tuomisesta toisella kapulalla…?

 

Liikkeestä seisomista, joka oli aika kökköä. Tekniikka oli liikaa etupainotteinen, täytyy palata nyt treenissä taaksepäin, jotta saa oikeasti painon koiralle taakse. Semmoinen hyvä huomio tuli Hansulta, että perusasennosta maahanmenot on välillä hitaita. Oon varmaan palkkaillut sitä hitaistakin, vaikka se osaa nopeastikin mennä. Daa. Tuohon nyt tarkkuutta, ainoastaan nopeista palkka. Tämä myös kaukoissa eli niissäkin palkka vain ripeistä, koska se osaa nopeasti kerta tehdä.

 

Hyvä treeni. Harmitti, kun lämpö vaikutti molempiin koiriin. Tyhmää itseltä vaatia liikaa, kun lämmön vaikutuksen kuitenkin abaut heti huomasi kentälle tultua. Jämptiyttä tekemiseen edelleen lisää!! Ja muutoinkin katselin blogista, että kuinka paljon on viimeisen kuukauden aikana tullut treenattua tokoa/tottista, niin määrä oli aivan surkea, joku 5. Halloota halloo, tuolla ei paljoa voi koiralta vaatia vai kuis?!