Käytiin illalla moikkaamassa Annikan uutta pentua, Manteli-holskua. Söötti tapaus :-) Lili oli sen mielestä vähän pelottava. Lili olisi ihan älyttömästi halunnut tutustua pentuun ja leikkiä sen kanssa ja kauhee piippaus kävi, kun joutui makoilemaan pienen matkan päässä, jotta pentu tottuisi toiseen. Manteli oli sitä mieltä, että parempi kattella toista turvallisen puolen metrin päästä :-)

Kun Simo otti Lilin ja pyöri sen kanssa pihalla (Lili remmissä), Mantelia alkoi kiinnostaa enemmän. Se lähti kulkemaan perässä ja oli kovin kiinnostunut. Pari kertaa meni ihan lähellekin haistelemaan. Me ihmiset oltiin siis vähän hölmöjä aluksi, kun istua kökötettiin paikallaan ja tehtiin Mantelille Lilin tapaamisesta varmaan vähän liian iso numero. No, tästä taas opittiin aimo annos :-)

Mentiin sitten vielä erikseen juoksuttamaan Rusinaa ja Liliä. Tytöt juoksivat aika kivasti, mutta Rusina selvästi kummastelee haukkuvaa Liliä. Kun Lili ajaa Rusia takaa, se haukkuu tauotta. Jos asetelma on toisin päin, kaikki hyvin. Lopuksi mentiin lammen/pienen järven ohi (jonka olemassaolosta ei oltu Simon kanssa edes tiedetty, vaikka ei ole kovin kaukana meiltä!) ja koirat kävivät siinä kahlaamassa ja juomassa. Ja kuinka ollakaan: Lili meni uimaan!! Se ei ole koskaan aiemmin mennyt uimaan uimisen ilosta vaan aina kepillä houkuteltuna. Nyt se meni ihan itse ekan kerran ja toisen kerran, kun Simppa vähän houkutteli. Aikamoista :-)

Leena