Mitäs tällä viikolla on muuta touhuttu. Tiistaina Simolla jälkitreenit, Rampe pääsi mukaan. R:lle n. 300 m pitkä jälki, maasto kuiva kangas, vähän kalliota ja heinikkoa, ei vaikea kuitenkaan. Seitsemän keppiä. Simo otti Raralle myös vinon janan, joka meni hyvin. Reagoi kaikkiin keppeihin, pysähtyi kaikkiin paitsi yhteen. Osan kepeistä otti suuhun, osan kohdalla pysähtyi ja ihmetteli ja kun Simo kannusti, nosti kepit.

Lilin kanssa vähän tottista. Tehtiin taas paikkaistu ja laitoin ruudun kuntoon sillä aikaa. Hyvin istui. Ruutu meni ihan jees. Sitten Lilpe odotteli muiden treenien ajan puussa kiinni, suht kivasti oli rauhassa, aluksi piti vähän pitää ääntä. Muiden treenien jälkeen tehtiin Lilin kanssa vähän seuruuta ja luoksetuloja. Luoksetulon loppuasento vähän hukassa, täytyypä näitä taas muistutella mieleen.

Eilen tokotreeneissä pitkästä aikaa. Otin molemmat mukaan. Ramon kanssa mentiin kimppapaikkamakuuseen. R reunimmaisena, vieressä Xato-saku. Hienosti penska makasi. Olin muutaman metrin päässä ja kävin palkkaamassa muutaman kerran. Ehkä reilun minuutin verran makuutin penskaa. Hieno tyttö!

Pidin Ramon mukanani koko treenin ajan, niin tuli vähän odottelutreeniä sillekin. Aluksi piti vähän pitää ääntä, kun muut pääsivät hommiin, mutta hiljeni kuitenkin vähän ajan päästä. Ramo myös vahtii, jos lähistöllä menee muita koiria ohi. Omassa treeniryhmässä olijoista se ei ole juuri kiinnostunut (paitsi nyt olisi vähän tehnyt mieli moikata 10-viikkoista Rio-bortsua :-)), mutta "ulkopuoliset" pitää kyllä mulle ilmoittaa.

Treeneissä "meidän liike" oli noutaminen, kun oon vähän siitä Lindalle ja Niinalle valitellut. Siis siitä kun R ei niin kapulasta tykkää. Kävi sitten niin, että unohdin broiskupullat reppuun ja jätin Ramon ja kapulan N&L:n luo ja menin hakemaan repulta nampat. No, Rampehan tuli perässä kapulan kanssa ja mä sain naurut, että pahastipa se inhoaa kapulaa :-) Muutenkin kapula oli R:n mielestä hirveen kiva tällä kertaa. Nosti maasta sitä hienosti, otti edessä tiiviissä asennossa sen suuhunsa ja piti hetken hyvin. Sain vinkkiä, että ei kannata tehdä liikaa toistoja kerralla, jos R ei kerta kuitenkaan kapulasta sikana tykkää. Ja mun kannattaa olla vähän takakenossa, jotta en kumarru Ramon päälle ja tee sen asentoa epämukavaksi - se kun on niin pieni, että joutuu oleman aika hankalassa asennossa niska kenossa kapula suussa sitä luovuttaessaan edessä. Hyvä pointti.

Tehtiin treenien jälkeen muutama tunnarikapulan ruohikosta etsiminen, hyvin meni. Ja vielä luoksetulon loppuasentoa, tiiviisti ja ripeästi tuli eteen. Ja pikku leikkisessiot narulelulla perään, oli kivaa. Ihana tyyppi :-)

Treenien jälkeen otettiin myös Lilin kanssa vähän ruutua ja luoksetulon loppuasentoa. Ruudussa vähän sähläämistä, täytyy nyt vaan vahvistaa alustalla oikeaa paikkaa. Pariin otteeseen Lili jo ennakoi maahanmenoa, mikä nyt ei sinänsä haittaa. Ja mehän ollaan vaan pari kertaa tehty treeneissä niin, että oon käskyttänyt sen maahan ruudussa. Äkkiä jää asia näköjään neitokaiselle mieleen :-) Luoksetulon loppuasennot sujuivat taas hyvin, kun hinkattiin helppoja.