Nyt on sitten taas sahara saapunut meidän kämppään. Kurakelit on täällä ja sitä myöten kilo hiekkaa kodin lattialla joka ikisen lenkin jälkeen. Kevättä ollaan odoteltu mutta tää on sen varjopuolia. Uusi imuri tilauksessa Hulluilta päiviltä…

 

Tänään käytiin Ramon kanssa ottamassa Mervin&Bentzin kanssa ilmaisut Lepuskin up:ssa. Ramolle neljä sarjaa, reilusta kympistä yli 50:iin. Hyvin sujui. Vikalla sarjalla tosin tuli pieni keskeytys: B oli puussa kiinni vähän matkan päässä ja tempaisi itsensä irti ja kirmasi Mervin luo. Olin juuri lähettänyt Ramon Mervin luo ja jouduin kutsumaan sen pois. Häiriö ei kuitenkaan haitannut, vaan vika haukku (se yli viiskymppinen) sujui hyvin.

 

Sitten vähän tottista keskenämme up:n parkkiksella. Otettiin ensin kosketusalustaa erikseen ja sitten ruudussa. Ekalla vauhti ruutuun oli aika hidas. Jätin frisbeen alustalle, tuli vauhtia juuri sopivasti lisää. Sitten taidettiin vielä yksi tehdä niin, että lähetin koiran ja naks ja frisbee heti oikeasta kohdasta, tässä vauhtiakin oli hyvin.

 

Liikkeestä seisominen oli tänään vaikeeta. Tai liike sinänsä onnistui, mutta R ei millään olisi malttanut pysyä paikallaan. Tämä täytyy nyt ottaa tehotreeniin, jos kerta meinataan tokokokeeseen pian. Hinkkailtiin jonkin aikaa ja lopetettiin pariin hyvään.

 

Muutakin malttitreeniä. Noutokapulan kanssa: heitin kapulan ja kun R oli rauhassa (tai no, ei-niin-lähdössä), kehut ja firsbee lensi taaksepäin. Hain kapulan pois ja pari samanlaista. Sitten vielä yksi siten, että en ottanut koiraa perusasentoon vaan nappasin vaan pannasta kiinni ja viskasin kapulan ja ja päästin heti hakemaan. Tosi hyvä vauhti kapulalle ja takaisin, vauhdista vapautus leluun. Luoksetulossa odottamista myös eli jätin koiran, kävelin pois ja palasin palkkaamaan. Sitten erikseen siten, että jätin koiran makaamaan ja kutsuin siitä luokse. Hyvä vauhti ja siististi ja tiiviisti eteen, jarrutti tosin ehkä piirun liian aikaisin mun makuun.

 

Luoksetulon pyssäystä seisomaan palloleikissä, muutama tosi hyvä stoppi, muutama löysempi. Eripituisia seuraamisia, olin tyytyväinen, kontakti ja into oikein kohdillaan, paikka pitkän suoran lopuksi vähän kärsi eli lievä vinous ja edistäminen, ei paha kuitenkaan. Käännöksiä myös joitakin, vasuriin ja täyskäännös oli hyvät, oikealle vähän hakemista aluksi, tiivistyi sitten.

 

Lopuksi mentiin ottamaan vielä paikkamakuu seuraavaan parkkisloossiin, jossa oli muita koiratreenaajia toisessa päässä ja siten saatiin vähän häiriötä. Tosi rauhallisesti makasi, aika melko lyhyt, ehkä reilu pari minsaa. Palkaksi eka namppaa ja sitten frisbee, jota sai kannella kun lähdettiin kotimatkalle. Heittelin kotimatkalla frisbeetä Ramolle lumeen ja kiesus sitä lian määrää, joka koirasta jäi lumeen! Ei sitä parkkiksella touhutessa tajunnut, miten karseet määrät hiekkaa siitäkin tuon turkkiin hyppäsi…

 

Nyt tehotreeniin Ramolle nämä:

  • liikkeestä seisominen, lähinnä paikallaan pysyminen
  • edestä perusasentoon siirtyminen
  • paikallaolot.