Ramona on nyt sitten BH Rampe :-) Tänään siis rotikoiden järjestämässä kokeessa Petikossa. Kuuden koiran koe, viisi suorittavaa ja yksi nollakoira. Tuomarina Tero Oravasaari. Pirun kylmä päivä, tuulista ja nollassa. Järkkäilyt toimivat hyvin ja toiminta oli kaikin puolin sujuvaa ja ripeetä.

Jännitti tietysti pirusti ennen koetta, kuinkas muuten. Tunnistusmerkintä löytyi saman tien, sen kummempaa luoksepäästävyyden tarkistusta ei ollut, kuten ei myöskään juoksutarkistusta. Suoritusjärkkää ei arvottu, meille lykättiin suoritusnro 3. Olin tyytyväinen, että päästiin ensin tekemään eikä makaamaan.

Ennen kentälle tuloa otin Ramolle sapuskapurkin esiin, näytin sen koiralle ja jätin auton viereen. Mikä oli tällä kertaa virhe. Tätä on siis treeneissä tehty, mutta palkka oli nyt liian hyvä eli koirarukan koko iltaruoka. Neitokainen otti tästä kunnot kiekat, mikä näkyi karseana remmiseuraamisena. (Ilmoittautumisessa jo piippasi mutta se meni muuten hyvin.) Meidän parina oli rotikkauros (?), joka ei selvästi tykännyt Ramonasta eikä vieraista ihmisistä (murahti tuomarille, mistä ei saanut mitään noottia…). Mietin, että mitähän tästä tulee…

Eli remmiseuruussa edisti, kontakti takkusi, piipasi. Ou jee. Saattoi mun jännittäminenkin vähän vaikuttaa mutta suurin osa oli kyllä taatusti sitä ruokapurkkia. R kuikuili autolle päin ja oli kovasti seuruun L:n sakarassa lähdössä autolle. Kun sitten käännettiin selkä autolle päin ja suunnattiin henkilöryhmää kohti, homma alkoi parantua. Hlöryhmä meni jo paremmin. Sitten koira irti ja huomasin heti itse, että no nyt se rauhoittui. Vapaana seuraaminen oli hieno, siitä saatiin erinomainen, ja tuomarikin totesi, että ihan kuin eri koira kuin remmiseuruussa. Olin siihen tosi tyytyväinen, hyvä Ärrä!

Liikkeestä istumisessa multa massiivinen vartaloapu, koira teki hyvin. Liikkeestä maahan meni jostain kumman syystä vasta kolmannella käskyllä. Seliseli, tää on treeneissä mennyt moitteetta viime ajat. Tiedä häntä, mikä sitten vaikutti. Luoksetulo hyvä mutta ei ehkä mennyt ekasta käskystä sivulle? Paikkamakuussa oli nostanut kyynäret ilmaan mun kävellessä poispäin mutta laski ne aika pian ja oli aika hyvin. Tarkkaavaisempi olisi saanut kuulemma olla mutta hyvin pysyi.

Tuomari oli todella tiukka ja löysi paljon sanottavaa kaikista tottiksista. Mitään megalomaanisen hyviä suorituksia ei nähty mutta koko joukon tottis oli kuitenkin suht mallikasta ja kaikki pääsivät läpi. Mutta tosiaan, mun vartaloapu esim. pudotti liikkeestä istumisen puutteelliseksi muistaakseni jne. Sinänsä tuomari kyllä perusteli kaikki ratkaisunsa ja hyvähän on saada palautetta siitä, mitä pitää treenata. Että helpolla ei päästy. Toisaalta tuli sellainen olo, että oikeasti kuitenkin ansaittiin se läpipääsy. Useamman BH:n olen nähnyt ja aikaisemmissa tuomarit on rehellisesti olleet arvostelussaan selvästi löysempiä. Mikä ei välttämättä ole BH:ssa huono asia. Piia videoi tottiksen (kiitos!), mutta saa nähdä, kehtaako tuota julkistaa. Muutoin kyllä mutta se remmiseuruu oli niin arsesta että en tiiä.

Kaiken kaikkiaan olin muuten suht tyytyväinen paitsi tuohon remmiseuraamisen, joka oli tietystikin mun oma moka, mitäs jätin liian hyvät herkut ahneelle odottamaan. Erittäin positiivista oli kuitenkin se, että R ei ottanut minkäänlaista stressiä koetilanteesta, ihmisistä, muista koirista jne. – eikä etenkään mun jännittämisestä. Vähäsen varmasti vaikutti, mutta tosi hyvä fiilis jäi tältä osin. Vire oli alkua lukuun ottamatta kunnossa. Kunhan hiotaan tuo loppupalkkaus kuntoon (kröhöm) ja jäävistä avut pois ja liikkeet varmemmaksi, niin avot! Loistojuttu, että nyt voidaan täpöllä keskittyä "oikeisiin" liikkeisiin, noutoihin jne. Eikä tarvii enää ikinä remmiseurata.. :-)

Kaupunkiosiossa oli ihmisryhmä, pysähtyvä auto, ohi menevä ja kelloa kilkutteleva fillari, ohittavia lenkkeilijöitä ja koiria sekä tietty tolppaan kytkettynä yksin odottaminen. Ei ollut mitään ongelmaa missään, Rampe oli loistava.

* Jälkikäteen lisäys: täällä linkki kokeen videoon, kiitos Piia!*

***

Pikaisesti koetta edeltäneistä puuhista… Eli treenailtiin Rampen kanssa BH-tottiksen juttuja ainakin to ja pe, su:kin vähäsen muistaakseni. Lähinnä eri pituisia, aika lyhyitä seuraamisia, liikkeestä istumiset ja maahanmenot putkeen, paikkamakuu. Jäävissä R välillä teki väärän liikkeen, lähinnä istumisessa jäi seisomaan, märkä maa ilmeisesti vaikutti. Muutoin ei ollut mitään paniikkeja, vire oli tottiksessa tosi jees. Perjantaina treffattiin pitkästä aikaa Soilea & Titoa. Lenkkeilyä aluksi (L kurmuutti Ramonaa, R narttuli Titolle…), sitten Korsossa tottista. Kuten Soile sanoi, Ramo teki hienosti, ohjaajan pitäisi keskittyä paremmin omaan tekemiseensä… Totta. Lilikin pääsi tekemään ja oli ihana ja äänekäs oma itsensä :-)

Lauantai vierähti Nurmijärvellä EPK:n hakukokeessa hommissa. Mielenkiintoinen ja opettavainen päivä! Simppa pääsi maalimieheksi ja tuntui innostuvan touhusta. Josko saataisiin S&L hakutreeneihin myös ;-) Eilen pitkästä aikaa juoksemassa räntäsateessa (!). Hyvä lenkki, vaikka edellisestä kerrasta aikaa.