Viikko vierähti ihanasti mökillä. Ollin (mun veli) perhe oli viikonlopun kanssa mökillä eli vilinää riitti. Niillä oli kissat mukana, joten siinäkin sitten oma mausteensa Lilin lomaan :-) Vähän oli kyräilyä puolin ja toisin, mutta mitään kahakkaa ei syntynyt. Säät oli loppujen lopuksi ihan ok. Koiran kannalta kuuma on aina huono ja nyt oli joku +20 melkein joka päivä eikä satanut kuin yhtenä päivänä, joten aika bueno.

Käytiin loppuviikosta pari kertaa pyöräilemässä silleen, että Liltsu juoksi vapaana vieressä ja hyvin meni. Olis ihana, kun kotonakin olisi rauhallisia hiekkateitä, joilla saisi pyöräillä rauhassa koiran kanssa. No, niitä on Espoosta jo aika vaikeeta löytää...

Liliä on niin ihana katsella mökillä: se on niin silmin nähdin onnellinen, kun saa juosta jatkuvasti niin paljon kuin haluaa ja koko ajan on seuraa ja rapsuttelijoita. Pitäisi tosissaan muuttaa maalle! Kaipuu vähintään kehyskuntiin sen kun kasvaa :-)

Maastotreenit jäivät sitten vähemmälle kuin olin ajatellut. Osasyynä mun kesäflunssa, joka vei voimia sunnuntai-illasta alkaen. Alkuviikko meni sitten tosissaan lepäillessä ja tankatessa (=syötiin erittäin hyvin joka päivä). Viestitreeniä otettiin tiistaina. Matka oli n. 300 m. Ihan perustreeni, ja hyvin meni. Tosin yhdellä pätkällä Lili jäi ilmeisesti pk-liivistä kiinni johonkin: sillä kesti pätkä tosi kauan (otin aikaa) ja aloin huudella sitä. Ei kuulunut ja hätäännyin jo vähän. No, kohta neiti juoksee puskasta esiin ja liivi on ihan kökösti sen päällä takakropassa kiinni. No, ei tuntunut haittaavan. Tuo todisti kyllä sen, että täytyy sitten kokeeseen oikeesti ottaa useammat liivit mukaan. Lili on jo rauhoittunut puussa odottamisissa eli ei piippaa enää juurikaan. Tietää selvästi, että se kuuluu kuvioon.

Jälkeä Simo teki Lilille lauantaina Gabin neuvomalla tavalla. Eli jälki lähelle tietä siten, että aina kepin jälkeen palataan tielle eli tulee ikään kuin janatreeniä jokaisen kepin jälkeen. Paremmin olisi taas voineet kepit löytyä; viidestä taisi kolme löytyä hyvin. Ihmetystä tää kyllä vähän herättää, mutta kun hinkataan eri tavoin, niin kai se siitä. Simo aloitti sitten keppitreenin, kun oltiin tästä jäljestä "toivuttu". Ihan pihalla vaan naksutteli keppejä ja otti mukaan maahanmenon. Jos sillä saataisiin keppien merkitystä vielä korostettua.

Tämä jälkikäteen lisäyksenä: yhden kerran treenattiin lisäksi esine-etsintää. Tehtiin ainakin koealueen syvyinen ruutu, leveydessä uupui kyllä. Esineitä oli kolme: valkoinen hikinauha, vaalea työhanska ja ruskea pannulappu. Lähetin Lilin ilman latailuja vasemmasta reunasta. Lähti heti etenemään, ei ihan niin vauhdilla kuin joskus. Tutki aluksi alueen aika läheltä lähetyspaikkaa, sitten eteni reippaammin taakse. Etsi hienosti koko ajan (sen minkä pystyi lähetyspaikalta näkemään). Löysi pannulapun ja toi vauhdilla. Palkkasin kissanruualla ja lähetin uudestaan. Suht hyvin eteni alueen takaosaan, etsi jonkin aikaa ja löysi hikinauhan melko nopsasti. Isot kehut ja lisää kissanruokaa palkaksi. Hyvä treeni!

Tiistaina soitettiin eläinlääkärille ja saatiin Strongholdit, jotka iskettiin ne Lilille niskaan. Simo tuossa edellisviikolla epäili nenäpunkkia ja laitettiin nyt nuo varmuudeksi, kun pentukin on tulossa :-) Ens viikolla jo!!!

***

Mökkeily on kyllä parasta. Tuli levättyä hyvin ja piiiitkästä aikaa vaan oltua. Saunottiin ja syötiin ja relattiin. Aivan ihanaa. Toivottavasti on vielä ok säitä ja päästään pian uudestaan.

Leena