Simon ahkerat jälkiryhmäläiset pistivät esinetreenit pystyyn ja mehän mentiin.Tallattiin reilu 10 m leveä ja nippanappa 50 m syvä ruutu tuttuun paikkaan Histassa.

Ramo eka hommiin, kaksi vierasta esinettä takakulmissa. Lähetin eka vasemmalta reunasta. Hyvin upposi muttei löytänyt esinettä. Palaili takaisin päin, kutsuin ja uusi lähetys. Ei löytänyt vieläkään ja uusi lähetys. Koko ajan teki hyvin hommia kuitenkin. Kolmas lähetys onnasi, Ramo eteni takalinjalla ja löysi toisen esineen (pieneksi kääritty mokkahanska) oikeasta takakulmasta. Oli kuitenkin (taas!) lähdössä esine suussa etsimään lisää... Kehuin ja lähti vauhdilla tuomaan esinettä. Palkaksi tästä broiskupulla. Uusi lähetys taas sinne vaikeaan vasempaan takakulmaan. Nyt löytyi (vaalea hiuslenkki jossa joku karvaturri), kehuin heti ja tosi vauhdilla palautui esine ja tästä iso palkka, aamuruoka + jauhelihaa. Liivit pois ja pallopelit loppuun. Koira autoon ja toinen hommiin. Muillakin oli vähän vaikeuksia löytää tuolta vasemmasta takakulmasta.

Lilillä kolme esinettä: kaksi takakulmissa ja yksi aika lähellä etulinjaa keskellä. Takaesineet löytyivät ja palautuivat hyvin, Simo palkkasi ekasta pullalla ja tokasta iso palkka. Jätettiin tähän, meni niin hyvin. Palkkauksen jälkeen tehtiin vielä kiva homma siten, että Lili näki kun vein esineen. Esine aika lähellä etulinjaa. Upposi sen ohi mutta löysi aika nopeasti kuitenkin ja palautti vauhdilla.

Sitten Ramo vielä uudestaan, yksi esine (pieni pehmoelukka) keskellä takalinjalla. Intoa yhtä lailla kuin eka kiekalla, nappiin meni tämä (kehuin esineellä) ja palkka heti. Lilille samoin vielä yksi, oikealla sivulinjalla keskellä ja takana. Eka täysillä keskiesineen ohi mutta aika nopeasti L palaili takaisin päin ja löysi esineen. Toinen löytyi nopeasti, siitä iso palkka.

Lili teki hyvin töitä, kovasti oli intoa ruutuun tultaessa. Hyvin teki hommia, mutta tuo keskiesine on aina se vaikein. Niitä täytyy nyt treenata taas erityisesti. Intoa myös Ramolla on kiitettävästi. Lähti joka kerta täysillä ja teki vauhdikkaan piston eikä motsku juuri useista lähetyksistä kärsinyt. Taas oli Ramolla tuo ilmiö, että esine suussa olisi pitänyt jatkaa toisen esineen etsimistä. Mun pitää nyt siis taas muistaa kehua, kun esine löytyy ja alkaa sitten vähitellen vähentämään/myöhäistämään kehumista.

Treenien jälkeen kimppalenkki, mukana Jaana&Asko ja Päivi&Hula + meidän jengi. Kivasti meni, tosin Lili oli tuttuun tyyliinsä turhan äänekäs. Ramo piti tiukasti huolen, ettei hänen peräpäätään kukaan yritäkään tuoksutella... Lenkin jälkeen ammuttiin omille koirille. Yhtäaikaa makuussa, nampat takana, yksi paukku näin ja vielä muutama, kun imuttivat nameja kuuran seasta.

Illalla naksuilua. Molemmille kaukoja. Lilille kaikkia sekaisin, Ramolle i-m-i ja s-m-s. Lili osaa kyllä jo kaikki hienosti, kun olen sen edessä. Täytyisi saada vähän kiekkoja alemmas ja vähitellen sitä etäisyyttä. Teipin avulla sitä kyllä kotona saa, jatketaan sitä. Ramolla mainitut sujuvat jo aika hyvin, kun olen lähellä. Siirrytään kohta s-i-s:een ja aletaan ottaa muihin etäisyyttä mukaan. Ramolle myös perusasentoja ja askelia eri suuntiin. Tuota kannattaa jatkaa, ei se perusasennon paikka satavarma vielä todellakaan ole.

Semmoinen lisättävä, että Ramonan viralliset lonkka- ja kyynärtulokset on nyt KoiraNetissäkin.