Eilen Maikun metsässä (Nuuksion ulkoilumajalta vähän eteenpäin). Melko tyyni keli, melkein + 15. Ramo ekana radalle, juoksu ohitte.

Ramolle neljä ukkoa, reilut laatikot kaikilla. Pauliina ja Lena siirtyvinä ukkoina. Muutoin mainio suoritus - suorat, reippaat pistot; hienot laatikot; hyvät ilmaisut - mutta meikä kämmäsi umpparin kanssa. Eli otettiin ennen radalle tuloa autoilla telttaumpparilla haukutus, Mervi ukkona. Sitten tuli jo huuto radalle ja lähdettiin hommiin - ja teltta jäi paikalleen. En edes ajatellut, että se oli sitten liian lähellä rataa...

Tokalla pistolla, joka siis oli sinne teltalle päin (etukulmasta teltalle ehkä 20 m?), R teki hienon piston mutta sitten alkoikin haukku kuulua teltan suunnalta. Kukaan ei nähnyt varmasti mitä tapahtui, mutta ilmeisesti R oli käynyt teltalla haukkumassa tyhjää. En kerennyt sen luo, mutta jossain vaiheessa se tuli mua vastaan teltan suunnalta. Eli oli herneet loksahtaneet hienosti niin, että teltta = ukko. Kökkö. Ei mahda mitään, oma moka. Nyt täytyy a) treenata umppareita edelleen ja b) treenata "mukaumppareita" eli siten, että ukko onkin umpparin lähellä, ei umpparissa, ideana että R tajuaa tarkentaa ukolle.

Tän jälkeen uusi lähetys samalle puolelle, R teki vajaan piston ja kutsuin takaisin. Uusi lähetys, nyt lähti hyvin, ja tämän jälkeen sujui tosiaan muuten hyvin. Eri mittaisia ilmaisuja ukoilla, ekalla ja kolmosella lyhyemmät 15-20, tokalla ja kolmannella 30-reilu 40. Hyvin haukkui, kolmosella vähän pätki ja kuunteli mun tulemista.

Treenin jälkeen haukutettiin uudelleen teltalla. Ekalla ei alkanut ilmaista, vaikutti varmaan se sähellys radalla. Uusi lähetys ja nyt aloitti suht heti ilmaisun. Toinen vielä perään. Näitä jatketaan. Mutta siis: hyvä treeni muuten. Umpparisähläys oli ärsyttävä ja turha sössiminen multa mutta ei R siitä varmasti rikki mennyt. Tulipahan tuokin koettua ja tiedetään, mitä pitää treenata... ;-)

Tänään käytiin Petikossa tottistamassa rotikoiden kentällä (luvalla! hieno kenttä...). Simo teki Lilin kanssa ensin jääviä: maahanmeno hyvä, seisominen ok (pari kertaa tosin tarjosi istumista), nopea se on mutta tepsuttelua saattaa esiintyä, joten S käytti takapalkkaa. Sitten vähän piilon kiertoa ja palloleikkiä, eteenmeno (aika jees), estenoudot. Hyvin meni ja vaikka yhden tosi järkevän kokeilun seurauksena kaatoi koko metrisen, ei jäänyt mitään traumoja ja hyppäsi hienosti uudellen. A:lla ei ongelmia.

Sitten Ärrän kanssa, penska oli oikein mainiossa vireessä. Simo vei eteenmenopalkan, seuruutin sen aikaa. Ensin oli vaikea keskittyä ja olis rekkulaisen tehnyt mieli tiirailla Simon perään. Parani kuitenkin pian ja sitten tehtiin yksi piiiiitkä pätkä ja muutama lyhyempi. Sitten liikkeestä maahan + kävely, ei luoksetuloa. Liikkeestä istumisessa oli epävarma ja sitä hinkkailtiin vähän aikaa. Ei kuitenkaan pitkään ja pianhan se alkoi onnistui, kun olin itse sel-ke-ä. Sitten vielä eteenmeno pitkällä matkalla ja maahan-käsky ihan ex tempore kun R oli jo melkein purkilla. Aivan loisto! Pallopelit loppuun ja sitten sienimettään. Tänään löytyi kantarelleja ja mustia torvisieniä, Lilin sienien bongailu sen kun paranee.