BAT-hallissa treeneissä. Treenattiin liikkeestä seisomaan jäämistä. Aluksi meni huonosti. L ei tajunnut pelkästä käskystä, vaan tarvitsi namiavun onnistuakseen. Riitti pelkkä sipaisu kuonon päähän, niin se tajusi, mistä oli kyse. Pari kertaa sentään onnistui myös pelkällä käskyllä. Välillä otettiin sitten muita juttuja, ja treenien lopuksi uusi yritys. Nyt meni huomattavasti paremmin! Namiapuja tarvittiin vain muutama kerta, ja sitten alkoi homma sujua pelkällä käskyllä. Kotona pitää hienoa vielä nopeampi pysähdyksiä. Mielestäni tuo on nyt ihan OK, mutta ei tosi hyvä nopeus.

Kolme paikkamakuuta eri aikoina. Ekaksi otin Lilin yksinään. Pysyi aika pitkään hyvin, mutta kun Gabi ja Sara tulivat aika lähelle treenaamaan, L ei malttanut pysyä, vaan koitti tulla mun luokse. Vein sen pannasta nopeasti takaisin. Nyt pysyi hyvin. Ei piipannut juurikaan, ja malttoi suht hyvin katsella mua.

Toinen otettiin Marjon ja Essi-rottiksen kanssa. Koirat olivat tosi lähekkäin, vain. n. 1 m toisistaan. Meni Lililtä tosi hyvin. Essi nousi istumaan, mutta L pysyi. Lähellä myös pari muuta koiraa treenasi muita juttuja. En mennyt sivulle seisomaan enkä pyytänyt perusasentoon. Palkkasin taakse pikkumäärällä perussafkaa.

Kolmas otettiin Scifin ja Rusinan kanssa. Lili oli Scifin vieressä laidalla. Meni tosi hyvin. L jaksoi katsella mua aika hyvin ja pysyi hienosti paikallaan, vaikka Scifi nousi useita kertoja ylös ja lähti kerran Gabia kohti. Pieni piippaus jossain välissä. L loppuvaiheessa kävi kunnolla pitkäkseen eli laittoi päänsä maahan. Tässä ei kai ole ongelmaa, jos se pysyy siinä asennossa koko ajan, mutta kyllä se aika löysältä meiningiltä näyttää... Palkkasin suoraan taakse ilman perusasentoa ja pikkumäärällä perussafkaa.

Kapulaa treenattiin vähän myös. Pelkkä pitäminen meni hyvin eli se, kun annan kapulan suoraan suuhun. Ei piipannut eikä jyrsinyt kapulaa näissä. Piippausta tuli jonkin verran ja jyrsimistä vähän kuvioihin mukaan, kun L otti kapulan maasta ja toi mulle. Se ei myöskään ottanut siitä kovin hyvää otetta, vaan otti sen vähän sivusta ja varmaan osaksi sen vuoksi joutui sitä korjaamaan suussaan. Se oli jotenkin aika kiihdyksissä eli tämä treeni oli sille varmaan vähän liikaa. Eli vielä vaan kotona tuota juttua ja häiriön alla korkeintaan kapulan pitämistä paikallaan.

Lopuksi henkilöryhmä, joka meni hyvin. Lukuun ottamatta piippausta. Sitä pitää edelleen treenata pois. Varmaankin vaan sitä seuraamisen aloittamista ja tekemistä siten, että palkataan vain niistä suorituksista, joissa ei piipata.

Lili on edistynyt mun mielestä hurjasti hallitreenin ansiosta. Sitä voi pitää vapaana, vaikka lähellä olisi toinen koira, mitä ei olisi uskonut vielä silloin, kun hallitreenit olivat alkamassa. Tosi hienoa, että se pystyy jo keskittymään noin hyvin.

Tee paremmin: Mä jatkan liikkeestä seisomaan jäämisen treenaamista. Simo lupasi treenata Lilin kanssa nyt kaukojen esiastetta eli istumisesta ja maassaolosta seisomaan nousemista. Mun pitäisi myös ottaa pitkästä aikaa ihan perusasentoja ja alkaa treenata myös sitä, että L oppisi tulemaan edestä luoksetulon jälkeen perusasentoon. Paikkamakuutreeniä täytyy jatkaa. Pitempiä aikoja välillä ja voisi kokeilla sitä, että olen pitempään selkä koiraan päin ja jopa sitä, että käyn välillä pois näkyvistä.

Leena