Tottistelua eilen ja tänään. Simo lenkitti koirat eilen, joten kävin vain Rampen kanssa koulun pihalla vähän puuhastelemassa.

 

Paljon palloleikkiä – Rampe on kyllä uskomaton lelunvalkkaaja. Tänään se oli ehdottomasti sitä mieltä, että täsmälleen samanlaisista narupalloista keltainen oli todellakin parempi kuin sininen. Ehkä keltainen on vähän mählätympi versio tms. mutta se siis oli tänään huomattavasti enemmän pop kuin toinen… Häiriötä oli koulun pihalla runsaasti, kun jumppaajia tms. lappasi sisään ja ulos. Pariin kertaan R otti näistä häiriötä hämärällä pihalla, oikein hyvää treeniä siis.

 

Tehtiin kosketusalustaa ensin ruudun ulkopuolella ja sitten ruudussa. Palasin vähän helpompiin treeneihin tässä, koska parilla viime kerralla R on kyllä juossut vauhdilla ruudulle mutta vähän hakenut paikkaa ja/tai ihmetellyt ruutunauhoja. Jätin myös nauhat pois, otetaan ne takaisin kuvioihin, kun on saatu vähän aikaa ilman sujumaan. Sujui tosi hyvin, R juoksi suoraan, vauhdilla ja varmasti alustalle. Pari onnistunutta, siihen jätettiin.

 

Perusasentoja ja lyhyitä seuraamisia, ihan OK, mutta seuraamisessa tulee helposti vähän väljyyttä, jos/kun R odottaa palloa. Tähän täytyy nyt kiinnittää huomiota ja vaikeuttaa treeniä vähitellen. Palloleikin lomassa luoksetulon stoppeja, tässä on menty eteenpäin, oikein nopsia jo osa. Vauhtiluoksetulo loppuun, pallo meikäläisen vasurista, hyvin meni. Lyhyt paikkamakuu tehtiin loppuun, hyvin pysyi.

 

Tänään lenkkeiltiin Painiityssä ja hukattiin taas yksi narupallo hankeen, huoh. Sitten Lepuskiin Nooran&Piian kanssa tottistamaan. Lili pääsi taas starttaamaan, tehtiin 2 kg:n kapulaa pitkästä aikaa. Ensin otetta ja luovutuksia lyhyeltä matkalta. Yllättävän hyviä, vaikka kyllähän se kapula on painava… Yksi kokonainen noutokin tehtiin, aika tyytyväinen oli, tosin L palautti reippaalla ravilla. Tein sitten yhden vielä niin, että juoksin vähän karkuun ja kannustin muuten jotta sain sen palauttamaan laukalla. Kyllä L tuosta noutotouhusta tykkää kovin, iso kapula on vaan varsin iso noin pienelle tytölle. Sitten vähän temppuja ja leikkiä päälle, hauskaa oli.

 

Lopuksi paikkamakuu, olin piilossa ja L oli levoton, ”marmatti” vähän ja tamppasi sivusuunnassa. Vasta kolmannella yrityksellä se oli rauhallisempi ja sai palkaksi iltasapuskansa. Tähän tosin vaikutti varmaan se, että L näki mun ottavan sen sapuskapurkin repusta taskuuni ennen makuuta. Liikaa kiekkoja, kun tiesi saavansa ruuan. Plus tietysti se, että tuota on viime aikoina varmasti tehty liian vähän. Sitten L sai vielä kantaa ison kapulan autolle ja oli niin polleeta että.

 

Sitten Ramo. Perusasentoja ja seuraamista. Perusasennot ihan vähän vinoja tänään, arvatenkin pallon odotuksen vika, samoin kuin eilen. Mun täytyy nyt miettiä tuota pallolla palkkaamista eli siis sitä, mistä palkka tulee. Nyt mä oon usein palkannut oikeasta kädestä taaksepäin heittämällä, jolloin koira saa palkan takaa. Silti se oikea käsi ehkä vetää asentoa aavistuksen vinoon? Kun palasin hetkeksi namppapalkkaan, perusasento+paikka korjaantui heti. Hmm. Samoin seuruussa vähän asento aukesi hieman pari kertaa. Täytyy nyt vaan olla tarkkana itse, ettei vahingossa palkkaa noista.

 

Luoksetulon stoppeja seisomaan palloleikin seassa, hyviä olivat. Vähän hetsailuista myös maahanmenoja ja istumisia, aika hyviä, yksi Nopea maahanmeno jäi mieleen. Välillä hetsailu on aiheuttanut vähän lelun tuijottelua ja liikkeen hidastumista mutta tuossa on menty vähän eteenpäin.

 

Henkilöryhmä meni hyvin, myös oikealle kaarros, jossa R piti hyvin paikkansa. Luoksepäästävyyttä, hyvin oli, tosin Nooran tai Piian käydessä sipaisemassa naamasta, R ikään kuin kieppasi mua kohti vähän eli peppu vähän ulospäin ja hyvin tiivis katsekontakti muhun. Olin kuitenkin tyytyväinen, ei sen tarvitse patsaana perusasennossa pysyä ainakaan tällä hetkellä. Koominen pieni eläin tuo kyllä osaa olla, liikuttavan tosissaan se tekee hommia.

 

Haukutettiin Ramona lopuksi, Noora ukkona. Ekana reilu 25, tulin puoliväliin haukun aikana ja kaksikon luo palkkauksen aikana. Tokalla menin N&R:n luo haukun aikana, vajaan 40:n haukku. Oikein hyvin haukkui mun lähestymisestä/saapumisesta huolimatta. Ihan vähän ehkä haukun tahti kiihtyi ja R nousi vähän makuusta ylöspäin, mutta ei ahdistellut Nooraa eikä pätkinyt haukkua. Vikalla vain n. 10:n sarja. Hyvä Ärrä! Haukun jälkeen vielä paikkamakuu autolla. Ekalla pieni piip melkein heti kun olin kävellyt, pysähtynyt ja kääntynyt. Menin laittamaan koiran uudestaan makuuseen, nyt oli hyvin ja hiljaa.