Ramon kanssa toisessa avoimen tokokokeessa Siuntiossa, järkkärinä Lappalaiskoirat. Tuomarina Ralf Björklund, ihan asiallinen mielestäni ja selkä linja ainakin avossa.  Avossa piti olla seitsemän koiraa, mutta kaksi oli jäänyt pois. Oikein kiva pieni kyläkoe, noin vähän porukkaa, joten koko homma oli ohi 1,5 h:ssa. Me oltiin avon koirista tokina suoritusvuorossa, oikein kiva.

Seuraavat pisteet tahkottiin:

Paikkamakuu 10
. Muut saivat kasia ym., tuomari rokotti kaikesta haistelusta ja lonkalle kääntymisestä selvästi, joten ilmeisesti Ärrä makasi hienosti.

Seuraaminen 8,5. Tämä oli parempi kuin viimeksi mutta ei treenien tasoa vieläkään. Olen itse varmaan jotenkin erilainen kuin treeneissä. Nyt sössin myös siten, että kun tultiin luoksetulotörpille, luulin, että oltiinkin kehän reunassa ja odotin käskyä ja jäin paikalleen pariksi sekunniksi. Kunnes tajusin, että joo, ne kehänauhat onkin tuossa muutaman metrin päässä edessä... Tuomari nauroi, kun kerroin tämän seuruun päälle.

Seuruu + maahanmeno 8. Muuta mokaa en itse huomannut kuin että R nousi perusasentoon vasta tokalla.

Luoksetulo 8,5. Ei ollut yhtä hyvä stoppi kuin viimeksi eli valui jonkin verran. Muutoin hyvä.

Seuruu + seiso 10. Oli kyllä hyvä.

Noutaminen 9,5. Tuli varmaan tuomarin mielestä vähän tiiviiksi, itse tykkäsin.

Kauko-ohjaus 9. Peppu nousi ekassa istumaan nousemisessa, muuten hyvä. Tein virityksenä liikkeeseen nopeasti yhden maa-istu, tämä ehkä auttoi?

Estehyppy 10. Hieno oli.

Kokonaisvaikutus 9,5. Tuomari kehui meikäläisen ohjaamista ja sitä, että tunnen koirani. Hyvä me!

Tällä suorituksella saatiin avo1, 184 p. ja olimme avon parhaita. Palkinnoksi pokaali, mitali ja ruusuke, ou jee... Ja onnistuin sitten jättämään noutokapulan koepaikalle, katsotaan, josko sen saisi jotenkin takaisin. Oikein kiva fiilis oli kokeessa. Ramo vähän hinkui liikkeiden välissä kehäsihteerin pöydän luo, jonne olin sen nähden jättänyt noutokapulan. Oli kuitenkin hyvin mukana liikkeissä. Itsellä jännitys ei ennen suoritusta ollut mahdottomissa mitoissa, mutta tuon seuruun oma sähellys vähän toi lisäjännitystä turhaan.
 
Iltapäivällä sitten haettiin Lili kotoa ja mentiin Laajalahteen ystävän kanssa kävelylle. Lissulla oli hoidossa avosiippansa vanhempien mäyris Leevi, oikein hauska partaveikko :) Tosin Rampen mielestä lähinnä ällöttävä.

(Itselle muistiin, että kokeen alle treenattiin tiistaina ja keskiviikkona lyhyesti perusjuttuja eli liikkeestä maa ja seiso, kaukot, luoksetulon stoppi ja nouto pariin kertaan. Seisomisessa sekoitti istumiseen jostain ihmeen syystä, sitä ei olla edes tehty pitkään aikaan, ja luoksetulossa kävi kerran maahan (?). Muuten oli suht luottavainen olo, kunhan itse muistaisin hoitaa virittelyt ym. ennen liikkeitä ja olla riittävän rauhallinen.)