Viikonloppuna startattiin mökkikausi, olipas mukavaa. Veljen perhe mökillä myös, joten härdelliä riitti. Koirat nauttivat taas tietysti täpöllä mökkeilystä. Koko päivä ulkona haravoijien seurassa ja muuten vaan keppejä pureskellen ja sähläten. Uimaan eivät vielä menneet, kuten ei kukaan kaksijalkaisistakaan…

 

Sekä la että su tallattiin molemmille jäljet. Ja molempien molemmat jäljet menivät hienosti!

Lauantaina ensin Rampelle ehkä
450 m, 7 keppiä. Päivällä oli tihuttanut jonkin verran ja maa oli kostea. Jana oli varmaan 25–30 m ja myötätuuleen. Suht helppo maasto (sammaleista ja suht avointa), yksi kulma vasuriin, pieni pätkä multapellolla. Jälki vanheni melkein 1,5 h.

 

Laitoin liinan menemään vatsan alta. Ei häirinnyt koiraa juuri lainkaan ja vauhti oli varsin passeli. Pysyin reippaalla kävelyllä helposti mukana enkä joutunut kertaakaan vetämään vastaan.

 

Jana oli varsin siisti ja lähti heti oikeaan suuntaan (oikealle). Jäljestys oli oikein tarkkaa ja R meni käytännössä koko jäljen aivan sen päällä. Kaikki kepit löytyivät ja työskentely oli tosi varman oloista. Olipa hyvä mieli jäljen jälkeen :)

 

Lilille hieman lyhyempi, 6 keppiä, useita kulmia. Lilin jälki oli vähän haastavammassa maastossa, jossa oli hakkuun jäljiltä paljon risuja ym. sälää. Koko jäljen ajamisen ajan satoi melkein kaatamalla… L:n jälki samoin lähes 1,5 h vanha.

 

Janalla (30 m?, vastatuuleen) Simo joutui pari kertaa huomauttamaan, kun L lähti vähän vinoon, mutta suht hyvin meni kuitenkin. Jäljestys oli PALJON rauhallisempaa ja tarkempaa kuin yleensä. Myös L jäljesti nyt liina vatsan alta ja joko kyseessä oli hyvä tsägä tai sitten liinan paikka auttoi. L ei käytännössä vetänyt lainkaan jäljellä ja teki tosi tarkkaa työtä. Kulmat meni suht siististi ja kaikki kepit nousivat varmasti. Myös Simppa oli oikein iloinen jäljen jälkeen.

 

Sunnuntaina sitten ennen kotiin lähtöä toiset jäljet molemmille. Ramolle vaikeampi maasto mutta lyhyempi jälki, vain noin 250–300 m, 4 keppiä. Maastona siis samoin hakkuiden jäljiltä risuinen ja myös kivinen sammalpohja.

 

Eka jana oli varmaan 50 m, olis pitänyt olla vähän lyhyempi. Jouduin pariin kertaan suoristamaan koiran etenemistä. Taisi taas saada hajun sivulta kulkemastani jäljestä (siis janalle kävelyjälki). Nappasi jäljen suht hyvin taas, heti oikeaan suuntaan (vasen). Kepin löytämisen jälkeen vein pois jäljeltä ja lähetin uudestaan. Tämä jana oli parempi, en tainnut joutua kertaakaan korjaamaan. Taas kepin löytämisen jälkeen pois janalta ja uusi lähetys. Vika jana oli suht hyvä myös, kerran tuli tenkkapoo ja R katsoi mua kysyvästi. Olin paikallani ja hiljaa ja R ratkaisi itse ja löysi jäljen. Tämän jälkeen ei enää lähetyksiä, vaan kahden kepin löytö.

 

Kepit löytyivät siis tänäänkin varmasti kaikki neljä, olin laittanut niitä tarkoituksella vähän haastavampiin paikkoihin (kiven/kannon taakse, risukasaan jne.). Oikein hyvä homma.

 

Lilille ehkä 400 m jälki, 6 keppiä. Alkujäljellä oli kovasti virtaa taas, ei meinannut malttaa keskittyä janalle. Oli joutunut katselemaan autosta, kun Ramona pääsi hommiin, mikä selvästi lisäsi virtaa. Jana oli OK mutta kerran S taisi joutua korjaamaan suuntaa.

 

Kaikki kepit löytyivät kuitenkin varmasti ja kulmat hoiti taas suht hyvin (yksi terävä kulma mukana). Puolessa välissä jälkeä tekeminen rauhoittui selvästi ja työskentely tarkentui. Liina meni taas mahan alta ja vauhti oli selvästi rauhallisempi kuin yleensä ja jäljestys tarkempaa. Hyvä Ällä!