Eilen oli gradupäivä – niinpä puuhastelin sitten kaikkea muuta kuin tein gradua. Kävin Sinellissä ostamassa vähän hääkutsupaperia ja koirat ootti autossa ja sitten mentiin Myyrmäkeen tottistelemaan.

Ekaksi hommiin pääsi Lili. Aloitettiin askelilla eli yhtä ja kahta askelta eteen ja taakse. Tässä kehitystä nähtävissä. Lili oli aika täpinöissään koko treenin ajan mutta malttoi silti tehdä nättejä perusasentoja noin yleisesti ottaen. Treenattiin myös pari askelta seuraamista + täyskäännös + seis. Tässä namikäsiavulla menee tosi hyvin, mutta ilman sitä käännöksen jälkeinen perusasento on helposti vähän liian edessä. Jatkamme harjoituksia. Olin laittanut ruudun valmiiksi ja aluksi Lili kuikuili ruudun suuntaan joka välissä. Tätä onkin hyvä treenata, eli jatkossakin ruutu valmiiksi. Tähän asti oon usein tainnut tehdä niin, että oon laittanut ruudun vasta just ennen kun se on tehty.

Muutama seuruupätkä, joista narupalloriekut palkaksi. Tosi hyvin meni. Kaikki käännökset tehtiin, juoksu ja hidas käynti myös. Ei pahaa sanottavaa.

Sitten otettiin noutoa. Lähinnä siten, että jätin Lilin kapula suussa ja kutsuin. Myös vauhdikkaita niin, että juoksin karkuun ja koitin saada Lilin riekkuleikkiin suoraan vauhdista. L ei kuitenkaan tajua pudottaa kapulaa suustaan vaan vähän ihmettelee tilannetta, kun tekis mieli leikkiä lelulla mutta kun kapula on suussa. Ei mee vielä läpi, että sen saa pudottaa Kiitoksesta vauhdissakin. No, jatketaan tässäkin treeniä. Luulenpa, että jotta saataisiin sitä lisävauhtia pikkaisen, kannattaa palkata nimenomaan lelulla vastedes.

Ruutua muutama, aluksi kaksi alustan kanssa, sitten pari ilman. Hyvin meni. Ekalla L vähän himmasi ennen ruutua pikahaistamaan siinä ollutta risua, mutta jatkoi hienosti ruutuun ja oikeaan paikkaan. Ruutu voitaisiin nyt jättää hetkeksi muhimaan ja siirtyä pitkästä aikaa treenaamaan merkkiä ja ohjattua + eteenmenoa, jota on kans tehty tosi vähän viime aikoina. Melkein koko treenin lopuksi otettiin vielä yksi ilman alustaa ja meni tosi hyvin ja isot juhlat.

Sitten tehtiin neljä kertaa ohjatun suuntia leluille, oikein hyvin meni. Tätä voitais nyt vähitellen kokeilla varmaan kapuloilla.

Kaukot. Aloitin tekemään kokonaista liikettä. Eka istumaan nousu oli hyvä, mutta maahanmenossa L otti jotenkin oudosti askeleen eteenpäin. Keskeytin siihen, tehtiin alusta ja nyt sujui hyvin. Vähän oli tosin ääntä mukana.

Luoksetulon pysäytystä. Kokeilin sekä lentävällä pallolla, että taakse jätetyllä namilla ja pallolla. Jälkimmäinen keino paras, L pysähtyi nopsasti ja ennen kaikkea luoksetulovauhti oli hyvä eli ei liian nopea.
Paikkamakuu. Tein kolme toistoa. Ekaksi menin vain käväisemään auton takana ja palasin ja palkkasin ja vapautin. Sitten menin rekan taakse piiloon, olin ehkä 20 s. Kuului joku inahdus, luulin, että se oli Lili ja palasin palkkaamaan. Inahtaja taisi kuitenkin olla R. Sitten vielä menin rekan taakse 1 min 30 s ajaksi, hyvin meni tai siis oli ainakin makuussa kun palasin ja näytti suht levolliselta.

Ihan vikaksi tehtiin vauhtiluoksetulo ja leikittiin Ramon narupalloilla. Suht hyvä treeni siis kokonaisuudessaan.

Ens kerralla: ruutu tauolle muhimaan. Ohjatun suuntia kapuloilla + kapulan tuontia viistosta. Luoksetulon pysäytystä siten, että lelu koira takana.

Sitten Rara. Ekaksi otettiin taas kontaktin naksuilua ja perusasentoja ja niissä vähän pidempää kontaktia. Aika kivasti meni. Aluksi neitiä kiinnostivat Lilin jättämät hajut ja paikka muutenkin, mutta alkoi sujua aika nopsasti paremmin.

Seuraamista vauhdista eli perusasentoja ja askelta, paria tehtiin erikseen. Tajusinpa tehdä semmoisen muutoksen omaan asusteeseeni, että laitoin treeniliivin vetskarin kiinni, niin ei liivi lepattanut Ramonan suuntaan. Liekö tämäkin auttanut, mutta seuruupaikka oli paljon parempi nyt eli tiiviimpi. Tosi kivoja pätkiä (lyhyitä toki vielä) saatiin tehtyä. Mun täytyy itse liikkua tarpeeksi reippaasti ja palkkailla välillä myös lelulla, niin homma on selvästi hauskempaa Raran mielestä.

Paikkamakuun alkeita eli askel pari Ramonasta poispäin, paluu ja palkka. Istumista siten, että en palkannutkaan aina heti nopeasta oikeasta liikkeestä vaan välillä pidensin vähän aikaa, ennen kuin naks ja nami. Kosketusalustaa + ruutua treenattiin taas eli alusta ruudussa ja pikkumatkan päästä R alustalle. Ohjatun suuntia leluilla, kivasti meni.

Leikkiä paljon treenien välissä uusilla patukoilla, jotka on edelleen sikakivat. Ihan loppuun otettiin vauhtiluoksetulo ja riekkuleikit.

***

Illalla kävin vielä Lilin kanssa juoksemassa, ja Simppa ja Rara kävivät lenkillä ja vähän taas treenailivat tuomista/noutamista. Juoksulenkki meni ihan kivasti, fiilis oli parempi kuin toissapäivänä. Keli on vaan taas niin älyttömän kurainen, kilo hiekkaa eteisen lattialla joka ikisen lenkin jälkeen :-(

Tänään sitten koiraton iltapäivä ja ilta. Meen kampaajalle ja sitten treffaamaan Ranskaan muuttavaa kaveria ja illalla teatteriin.