Hevosenkikkareita oli vähemmän kuin viimeksi ja treenitkin meni paljon paremmin. Vain aussiet paikalla eli meidän lisäksi Scifi ja Miki.

Hinkattiin täyskäännöksiä. Vasuri oli aluksi väljä, mutta namin avulla sain sen tiiviimmäksi. Kannattanee aina aloittaa se namilla ja ottaa tosi tarkasti heti alusta alkaen. Alkoi sujua sitten alun väljyyden jälkeen. Oikealle täyskäännökset menivät paremmin kuin aiemmin ja L teki tiiviimmin kuin ennen - hyvä homma!

Liikkeestä seisomaan jääminen meni hyvin. L ei tarvinnut edes namiapua, kun alkoi jo sujua.

Kaukoja eli maahan-istu. Aluksi näytti olevan taas vaikea muistaa, miten noustaan maasta istumaan. Piti olla lähellä ja auttaa kädellä. Lopuksi alkoi sitten sujua. Tehtiin muuta välissä ja otettiin uudelleen, ja tokalla kerralla sujuikin paremmin. Olin parin metrin päässä ja L teki hyvin.

Paikkamakuut. Otin ensin itsekseen, kun muut tekivät. L pysyi hienosti ja piti aika hyvin kontaktia. Palkkasin pari kertaa välissä. Olin osan ajasta selkä Liliin päin. Hyvin meni. Ryhmäpaikkamakuu meni myös hyvin, L pysyi hienosti eikä juurikaan kuikuillut muita.

Tästä oon kyllä iloinen: kapulan kanssa menee jo aika hyvin. Otin aluksi ihan helppoja niin, että annoin kapulan Lilille vain pitoon. Sitten heitin sen ihan lähelle ja L toi hienosti. Pari kertaa tarjosi löysästi suussa olevaan kapulaan, näistä en palkannut. Lopuksi pari "vaikeampaa". Ensin siten, että L perusasennossa, jäi odottamaan, kun vein kapulan parin metrin päähän, ja sitten Nouda-käsky. Hyvin meni: L haki kapulan suht innolla, ei pureksinut, toi suoraan mulle ja abaut oikeaan asentoon. Toinen ihan oikea nouto eli perusasento, kapulan heitto 2-3 m:n päähän ja Nouda-käsky. L haki taas hienosti ja toi nätisti eteen. Tosi hyvä! Tässä ollaan kyllä edistytty sillä, että on tehty tosi helppoa kapulan pitoa ja nostoa, josta on saatu palkattua nopeasti ja usein. Tämän seurauksena L on selvästi innostunut kapulasta uudestaan. Se oli tossa jokin aika sitten selvästi vähemmän innostunut kapulasta. Nyt sujuu paljon paremmin. Tätä pitäisi varmaan noudattaa muissakin treeneissä: väliin helppoja suorituksia, joista saa palkattua nopeesti ja usein. Näin koira saa onnistumisia ja intoa tekemiseen ihan selvästi lisää.

Lopuksi luoksetuloja. Otin muutama vauhdilla ja vapautin ajoissa. Sitten yksi oikeestaan vahingossa ilman vapautusta ja L tuli hienosti eteen! Tosin vähän vinoon, mutta siitä viis - L tuli kuitenkin oikeeseen kohtaan eikä juossut innoissaan ohi.

Iltapäivällä käytiin Laajalahden jäällä kävelemässä, ja Simo heitteli palloa Lilille melkein koko 1,5 tuntia. L oli intona ;-) Otettiin pari luoksetuloa, jotka menivät tosi hyvin. Myös kaukomaahanmenoja vähän vaihtelevalla menestyksellä. Näitä pitää treenata.

Leena