Käytiin tänään Raran kanssa vähän Sellossa pyörimässä ja postissa. Matkalla jotkut hemmetin pikkupojat pitivät papattien kanssa hauskaa yhden sillan alla. Ei onneksi ihan vierestä menty, mutta pauke kuului meille asti ihan selvästi ja Rara reagoi ääneen. Ei kuitenkaan mitenkään paniikkiin joutunut eikä ruvennut edes haukkumaan sinne päin. Vilkuili kyllä taakse päin pariin otteeseen, kun mentiin kauemmas. Raivostuttava uusi vuosi :-( Vahvistaa vaan sitä suunnitelmaa, että ollaan vaan hissuksiin koirien kanssa kotona. Simo on maanantaina töissä, joten mihinkään kauemmas tuskin lähdetään. Saa nähdä, alkaako kovempikin pauke tänäkin vuonna hyvissä ajoin. Mietittiin tuossa, että varmaan syytä ulkoiluttaa neitokaiset nyt mahdollisimman paljon erikseen, koska ottavat toisistaan niin huolella mallia, että jos toinen reagoi, niin toinen lähtee siihen luultavasti mukaan. Muuten ihmisvilinässä meni hienosti.

Haetiin Lili mukaan ja ajettiin Lily'siin agittamaan, jossa vapaavuoro. Parilla eurolla saa treenata periaatteessa niin paljon kuin ehtii klo 15-17. Henkilökunta on oikein mukavaa ja paikka muutenkin kiva. Pienehkö mutta fiilis hyvä.

Ekaksi otin Lilin, paikalla oli pari muutakin koiraa. Tehtiin kaikki tuttuja juttuja. A-esteellä hinkattiin jonkin verran etukontaktia, joka alkoi jo sujua aika hyvin. Koitin lopuksi sitä, että osoitin estettä muutaman askeleen päästä ja annoin Ota-käskyn ja L tarjosi hienosti oikeaa juttua. Hyvä! Putket ja pussit meni ongelmitta, esteitä hypittiin useita kertoja. Keppejä tehtiin myös, alkoi sujua lopuksi paremmin, tää vaan vaatii multa kauheeta keskittymistä... Puomi mentiin pariin otteeseen. Pöydällä tehtiin niin, että lähetin Lilin parin metrin päästä pöydälle ja hyvin meni tämäkin.

Sitten Ramona. Neiti oli aivan ihana: niin iloinen ja innoissaan hommasta! Suloinen ilopilleri kerrassaan :-) Kaikki oli Raran mielestä kauheen hauskaa. Ekaksi vähän kierrettiin tilassa, sitten kokeiltiin esteitä. Putkesta tyttö meni täysillä läpi ja oli aivan tohkeissaan. Samoin pussi meni täysillä. Ekaksi tein siinä niin, että pussin päästä näkyi vähän läpi, sen jälkeen ei enää tarvinnutkaan. Rara meni oma-aloitteisesti pari kertaa pussin läpi sopivassa välissä, tuntui olevan erityisen hauskaa. A-este meni samoin hienosti, kauheella vauhdilla eikä yhtään tuntunut jännittävän. Kepitkin mentiin kerran ja heti oikein hienosti. Vähän hypittiin esteitä ilman rimoja. Sopivissa väleissä leikittiin ja sekin oli tyttösestä kamalan ihkua. Ihana tyyppi tämä meidän penska!

Naksuillut olen nyt Raran kanssa perusasentoa (tarjoaa jo itsekin jonkin verran), maahanmenoa (käsky on jo aika hyvin mennyt perille), seisomista, kapulan koskemista/nostamista. Lilin kanssa istumista ja seisomista, jotta tulisi varmuutta näihin, eikä sekottaisi, sekä perusasentoon siirtymistä ja askelsiirtymisiä.