Eilettäin Tottista Luukissa Rampen kanssa hakuporukan kera. Käytiin reilun puolen tunnin lenkki alle ja sitten hetkeksi kaksin kentälle. Otin eka eteenmenontapaisia pallolla. Koiraa pannasta, pallon viskaus, koira perään ja maahan-käsky. Hakemista vähän alkuun mutta alkoi se sitten sujua. Pirulainen vaan alkoi komentaa (!) pariin kertaan kun käskin maahan eikä päässyt suoraan pallolle. Eteenmenon valmistava seuruu pitää ottaa nyt aika tiukasti, koittaa kyllä varastaa niin törkeästi kun olla ja voi.

 

Sitten noutoja pari, olivat oikein hyviä. Hyppynouto metrisellä, 650 g:n kapula. Sujui heti alusta, mutta takaisin päin kolautti vähän. Myös toisella muistaakseni, kolmas meni hyvin. Täytyy nyt toiselle puolelle koittaa laittaa joku puola maahan, jotta ponnistaa riittävän kaukaa. A:lla samoin ekalla takaisin päin vaikea. Tuli ilmeisesti vinosti esteelle ja/tai ponnisti huonosti ja tipahti maahan väärälle puolelle. Uusinta ja onnasi hyvin. Mun täytyy vaan opetella heittämään.

 

Sitten saatiin Marjo avuksi ampumaan. Ekaksi pari siten, että R söi namppaa maasta. Sitten seuruussa kaksi erikseen. Ekalla namppaa kourassa meikäläisellä auttamassa, tokalla ei. Oikein hyvin meni, ei reagoinut lainkaan. Tosin seuruu ei ollut kauheen nättiä, odotti ilmeisesti eteenmenokäskyä (?). On kyllä 6-millisen pauke pieni piuh verrattuna 9-milliseen…

 

Sitten siirtyminen parkkikselle pimeän alta ja koira autoon hetkeksi. Tiinan & Saimin jälkeen Rampe hommiin. Otettiin ekaksi kapulan nostoa/noutoa tms. vierailla kapuloilla (Remun ja nahka-Remun). Arvasin oikein, olivat vähän ällöjä, mikä näkyi kapulan nostamisen vauhdissa (eka piti haistella sekunti, kaks) ja palautusvauhdissa. Näitä siis nyt aina kun mahdollista.

 

Sitten liikkeestä istumista. Tai seisomista Rampen mielestä. Tarjosi siis oikein nättejä seisomisia koko ajan. Puuh. Näitä tehtiin eilen kotona, joten neitokainen oli nyt mieleltään siellä vielä. Pari onnistumista ja siirryttiin maahanmenoon, jotka meni hyvin.

 

Lopuksi perusasentoja ja pikkuseuruita häiriössä: muut taputtelivat, kutsuivat koiraa, hyppelivät ympärillä jne. Ärrä kiihtyi selvästi, etenkin Tiinan kolistelema sapuskapurkki oli oikein houkutteleva. Ja tuli ääntä, kun kiihtyi. Ja sitten lopuksi eteenmeno, jossa sitä ääntä tuli sitten paljon. Ei enää siis yhdessä viedä eteenmenopalkkaa, ei nyt ainakaan kyennyt yhtään keskittymään valmistavaan seuruuseen. Syötin sitten nonstoppina namppaa naamariin, jolloin oli hiljaa (ja raastoi mun sormet verille) ja lähetys. Ilman maahanmenoa tällä kertaa – koska alkoi muuten ennakoida kentällä jo maahanmenoakin.

Tänään aamulla juoksemassa ja illalla Kirsi tuli hieromaan rekkulaiset (kiitos taas!). Ramo tällä kertaa ekana vuorossa. Sillä samat paikat enemmän tai vähemmän jumissa kuin viimeksikin eli lavat/niska ja alaselkä. Lisäksi takareidet
kinnasivat selvästi. Tuntuuko tän viikon metrisen hypyt noin..? Mun täytyy muistaa loppuverkka paremmin. Lämmittelyyn oon selvästi kiinnittänyt huomiota mutta jäähdyttely unohtunut. Lilillä ei niin pahoja jumeja, lähinnä hartiasto jumissa. Lili nautti heti alusta alkaen silmin nähdin, Ärrällä taas kesti asettua + sillä varmaan jumitkin tekivät vähän kipeetä välillä. Huomenna otetaan relasti ja muutoinkin täytyy nyt välttää Rampen ehdoin tahdoin hyppyyttämistä turhaan.