Käytiin Perkkaalla häiriköimässä Terhin treeneissä, lähinnä siis paikkamakuutreeniä saadaksemme. Tein vähän hölmösti, kun en antanut Lilille mahista rauhassa kattella meinikiä - just mitä edellisissä treeneissä olin miettinyt. Vein Lilin suoraan puuhun kiinni, kun en viitsinyt sen kanssa mennä häiritsemään kentälle. L oli aluksi hienosti, mutta hetken päästä alkoi haukkua ja oli levoton. Otin sen sitten ennen meidän vuoroa hetkeksi irti ja mukamas riittäväksi aikaa kattelemaan tilannetta, mutta selvästi ei ollut tarpeeksi aikaa; L oli levoton ja piippasi ja haukahtikin pari kertaa, kun mentiin tervehtimään tuomaria eli Terhiä.

Vein sitten Lilin paikkamakuuseen ja tolleri treenasi samaan aikaan. L pysyi hyvin ehkä minuutin, parin verran mutta nousi sitten aika yllättäen ylös. Örähdin sille ja käskin uudestaan maahan. Tämän jälkeen se oli hyvin, vaikka pari kertaa kaula kyllä piteni aika reippaasti, esim. kun tolleri pinkoi luoksetulon.

Tämän jälkeen tehtiin vähän seuraamista, käännöksiä ja henkilöryhmä. Henkilöryhmään olin tosi tyytyväinen. L ei kertaakaan edes yrittänyt haistaa ryhmän ihmisiä. Ja kyllä seuraamisetkin menivät oikein hyvin. Tuo perhanan paikkamakuu vaan... No, nyt täytyy vaan selkeemmin antaa Lilille mahdollisuus "tulla sinuiksi" tilanteen kanssa ennen kuin vien sen makuuseen. Josko se auttaisi. Ja itse täytyy olla rauhallisuuden perikuva näissä tilanteissa. Tänään esim. kivahdin Lilille pari kertaa, kun se haukkui ennen meidän vuoroa. Ei hyvä. L on kuitenkin sen verran epävarma paikkamakuussa jo valmiiksi, että ei tuollaisilla pitäisi lisätä sen epävarmuutta.

Tehtiin vielä itseksemme vähän liikkeestä seisomisia ja luoksetuloja. Luoksetulot aika hyviä, mutta L tulee ihan hieman vinoon. Musta katsottuna kankku osoittaa vähän oikealle. Oon pyrkinyt antamaan sille palkkaa enemmän oikeasta kädestä, jotta se ei vinottuisi vasemman käden suuntaan. Aika hyvä se asento joka tapauksessa on, joten ei huolta.

Leena