Talissa tottista. Noora oli seurana, Iines ei treenannut paranevan tassuhaavan vuoksi. Ohitustreenihäiriönä oltiin molempien koirien kanssa vuorotellen Iinekselle. Ramo ohitti Iineksen hienosti, mutta seuraavat ohittajat olivat vähän liikaa: kaksi ravihevosta ja kauhea räkytys päälle. Arvasin, että R saa hepoista hepulit, kun ei ole niitä oikeastaan ollenkaan tavannut. Oma vika, kun ei ole totuttanut, mutta toisaalta, eipä meidän elämään hevoset kuulu.

Kentällä oli paljon porukkaa, EPKlaisia treenaamassa. Hyvä niin, olipahan häiriötä. Lilin kanssa tehtiin eka tuomarin tervehtiminen Nooran kanssa. Pidin L:n perusasennossa aika pitkään. Kerran meinasi käydä makuulle, komensin ylös, pysyi sitten hienosti. Kiloisen kapulan luovutusta ja tuomista, meni oikein hyvin, vauhti parempi kuin viimeksi. Estenoudot, menivät vähän kökösti. Ekalla hyppyesteellä kolautti aika pahasti mennessä eikä löytänyt kapulaa toiselta puolelta, kiersi kapulan kanssa. Uudestaan ja onnasi. A:lla samoin, kiersi paluussa. Toinen yritys ja nyt sujui, tosin joutui etsimään kapulaa taas jonkin aikaa pitkästä nurtsista. Kumma juttu, kun Talissa ei estenoudot ikinä onnaa ekalla, puuh...

Paikkamakuu, olin itse piilossa. Ihan jees meni, tosin vähän piti taas lonkkaa vaihtaa. Ei piipannut kuitenkaan. Vieras koirakko treenasi lähellä ja porukkaa paljon, joten hyvä häiriö. Liikkeestä seisomista. Ekalla tarjosi maahanmenoa, muuten meni hyvin, seisomisesta myös.

Ramolle eka tuomarin tervehtiminen, vieras tuomari. Hyvin meni, namppaa vähän apuna tosin. Sitten treenattin vähän esteitä. Loiva A meni tosi hyvin, R tykkää selvästi. Malttoi taas tulla namin kanssa kunnolla estettä pitkin alas. Hyppyeste meni myös hyvin. Harjaksellinen este, joten ei päässyt ponnaamaankaan siitä. Ei kyllä yrittänytkään. Vähitellen vois kokeilla vähän korkeampaa versiota. Paikkamakuu, vieras koirakko puuhasi lähistöllä. Kivasti meni, pari kertaa tosin korjasi takapään asentoa.

Kapulan luovutusta ja tuomista, ihan OK meni, mutta ote oli vähän lörppö. Vedin vähän vastaan, kun kapula R:n suussa, ja auttoi heti. Täytyypä tuota nyt tehdä enemmän, niin saa vähän jämäkämmän otteen neidille kapulasta. Ei tosin liikaa, jottei ala mähläämään.

Vähän pepputreeniä ja seuraamista, aika jees. Käännökset vasemmalle, myös täyskäännös, hyvin. Oikealle oli vähän väljä. Mietittiin Nooran kanssa, että mikä siihen auttaisi ja koklasin sitten vähän hidastaa omaa vauhtiani, mikä tuntui auttavan. Pari luoksetuloa, ohjasi nampalla eteen. Eka oli vähän sinnepäin, toka jo hyvä.

Ja sitten *kele soikoon, olin varomaton paukkujen kanssa. Kentän toisessa päässä treenaavat tulivat kysymään, että haittaako, jos ampuvat. Ajattelin, että ollaan tarpeeksi kaukana ja syötän R:lle namppaa. Kesti hetken, ennen kuin paukku tuli ja multa loppuivat nampat kädestä just sillä hetkellä. R lähti paukusta juoksemaan äänen suuntaan. Hemmetti soikoon. Ei kuitenkaan näyttänyt pelokkaalta, enemmän juoksi katsomaan, mitä tapahtuu. Omituinen juttu. Puuhattiin sitten pallon kanssa ja hyvin pelitti. Vauhtiluoksetulo vielä ja palloilua, ei ollut mitenkään paukkutraumainen onneksi.

Otettiin sitten helpot paukut vielä loppuun, jotta ei jäisi tuosta mitään ikäviä muistikuvia Ramolle. Laitoin nampat ja R etsi, Noora ampui kolme kertaa. R ei reagoinut mitenkään, hyvä niin. Nampan etsiminen vie sen huomion ihan täysin, ei tunnu noteeraavan ääntä. Paljon nyt tuota helppoa paukkutreeniä (namien etsiminen) siten, että ampuja tulee vähitellen lähemmäs. Ja sitten vaikeampaa eli muuta kuin namien etsintää siten, että ampuja tosi kaukana aluksi. En oo tuosta sinänsä pahasti huolissani, että ei mene mitenkään paniikkiin äänestä eikä pelästy. Mutta noteeraa sen kuitenkin ja on siitä kiinnostunut, mikä ei oo hyvä. Nyt vaan treeniä, jotta saataisiin paukku täysin merkityksettömäksi.

Treenien jälkeen käytiin yhdessä lenkillä ja koitettiin, josko Ramo ja Iines olis vähän hipanneet heinikossa. Liliä en irti päästänyt, arvelin että se alkaisi vaan räkyttää ja Inkku terävänä tapauksena ei sitä jaksaisi kuunnella. Iines kuitenkin oli Lilistä kiinnostuneempi kuin Ramosta ja provosoivat sitten toisensa rähisemään. Huoh. Lilistä huomaa, että se ei kukkoilevia nuorempia kyllä nykyisin kattele. Harmillista, Ramo ja Inkku olisivat varmaan leikit saaneet pystyyn, mutta ei sitten viititty pitää niitäkään irti, jottei tulisi lisähärdelliä.