Tänään Ramon kanssa toinen tokokoitos. Matkattiin Riihimäelle RSKK:n kokeeseen, tuomarina Hannele Pörsti. Nyt onnistuttiin paremmin kuin viimeksi ja saatiin 178 pistettä eli alo1. Alokasluokassa oli varmaan parisenkymmentä koiraa, tultiin tokaksi. Hirveesti ei kymppejä Pörsti jaellut, ekaksikin tullut sai vain vähän reilu 180 p muistaakseni. Toistaalta tasokaan ei ihan päätä huimannut kaikilta osin.

 

Tällaisia pisteitä onnistuttiin keräämään:

 

Luoksepäästävyys 9. Meitä ennen olleita seuratessa päättelin, että Pörsti antaa kymppiä, vaikka koira vähän vastaan meneekin. Niinpä en pitänyt Ramoa tiukasti käskyn alla ja se meni vähän tuomaria vastaan. Ja ehti sitten vähän pompata päin, mistä pistevähennys ihan oikeutetusti.

 

Paikkamakuu 8. Oli levoton. Tiesin jo kehään mennessä, että kiekkoja olisi liikaa. Peppu keikkui pari kertaa ja pari pientä piippiä taisi kuulua, en tosin ole varma, koska vieressä ollut bortsu piti vähän ääntä myös.

 

Seuraaminen taluttimessa 9. Ihan OK.

 

Seuraaminen vapaana 8,5. Tää oli aika huonoa, en ollut yhtään tyytyväinen. R haahutti yhdessä kohtaa reilusti liian väljänä ja kontakti huonona. Oli jotenkin sen oloinen, että olikohan tää nyt seuraamista, ehkä ei, vai oliko sittenkin…

 

Liikkeestä maa 10. Kaiketi siis meni nopsasti, omasta näkövinkkelistä tuntui hyvältä.

 

Luoksetulo 9. Omasta mielestä tää oli oikein hyvä, tuli tosin aika vauhdilla tosi tiiviisti ja ihan piirun vinoon eteen.

 

Liikkeestä seisominen 9. Vähän nopeampi olis voinut olla ja mun oli pakko vilkaista olkani yli, että jäikö se seisomaan.

 

Hyppy 10. Hyvä oli.

 

Kokonaisvaikutus 8. Pörsti ei maininnut, mistä pistevähennykset kulloinkin menivät, joten en tiedä, mistä nämä meni. R taas kahdessa vikassa liikkeessä ei meinannut ottaa perusasentoa, sain käskeä pari kertaa. Omituinen juttu tuo. Paineistuu varmaan?

 

Olin tyytyväinen kaikkeen muuhun paitsi makuuseen ja vapaana seuraamiseen. Makuuseen pitää nyt treenata oikea mielentila ja saada häiriötreeniä enemmän. Seuraamista ollaan tehty viime aikoina oikeesti aika vähän, kun oon keskittynyt siihen, että jäävät menee oikein. Joten seuraamiseen kestoa lisää.

 

Jännitys oli taas ihan järkyttävissä mittasuhteissa, mutta handlasin sen ehkä piirun verran paremmin kuin viimeksi. Ennen koetta käytiin kävelemässä rauhassa lähistöllä ja tehtiin muutama kisaliike, R vaikutti paljon rennommalta kuin viimeksi kokeessa. Oli kutakuinkin oma iloinen itsensä. Muistin kehua koiraa kokeessa liikkeiden välissä. Kyllä R taas paineistui mun jännittämisestä mutta ei niin paljon kuin viimeksi. Tuohon jännitykseen ei muu kai auta kuin kisaaminen, joten sitä sitten vaan. Ehkä mä opin jännittämään vähän vähemmän ja R oppii sietämään mun omituisuuksia kisatilanteessa… Alokkaassa ei enää näillä näkymin kisata, vaan avoimeen seuraavaksi ja siinä olisi tarkoitus kisata sitten ne kolme ykköstulosta. Eli nyt treenaillaan avoimen liikkeitä (ja ylempien luokkien tietysti myös) ja jossain vaiheessa kesää sitten kokeeseen.