Sekä la että tänään koirille esineitä. Eilen käytiin Äijänsuolla lenkillä, jonka lopuksi tallattiin ruutu, täyssyvä, leveyttä ehkä 10 m. Ensin Lili, jolle neljä esinettä. Simo haetutti kaksi. Hyvin teki hommia ja suht nopeasti löysi esineet. Lumi vähän haittasi mutta intoa oli hyvin. Ramolle samat esineet, joista samoin haetutin kaksi. Toinen esine ei taaskaan tullut käteen asti, kaivoin varmaan liian aikaisin palkkapurkin taskusta. Hyvä treeni kuitenkin molemmille, taukoa edellisestä esinetreenistä liikaa.

 

Tänään käytiin Nooran, Tuomaksen ja Iineksen kanssa ottamassa esineet Saarijärvellä. Taas täyssyvä ruutu, reilu 10 m leveä. Iines ensin hommiin, sitten Ramo. Esineitä ruudussa viisi, joista haetutin kolme. Muuten oikein hyvä – hyvä into, vauhti ja palautukset, nopeasti löytyivät esineet – mutta vikalla vaihtoi esinettä. Löysi mustan hanskan vähän taaempaa ja matkalla bongasi toisen esineen, johon vaihtoi lennossa. Ei arponut paikallaan vaan vaihtoi tosiaan nopeasti esineen toiseen. Tajuttiin tämä varmaksi vasta kun palkkasin koiraa loppupalkalla. Olisi ollut fiksua lähettää se heti hakemaan vaihdettu esine. Luulenpa, että olisi ongelmitta hakenut myös sen pudotetun. No, jos tekee tätä jatkossa, täytyy sitten lähettää vaan heti hakemaan se vaihdettu. Voihan noin teoriassa käydä kokeessakin. Muutoin Rampen esinemeininki vaikuttaa hyvältä, intoa on ja nenää osaa käyttää oikein hyvin. Hakukoiralle esineet ehkä piirun verran helpompi juttu kuin jälkikoiralle?

 

Lilille sama homma eli viidestä kolme piti hakea. Kaksi ensimmäistä menivät hyvin, kolmatta joutui etsimään pidempään ja vauhti vähän hiipui välillä. Kolmas sitten löytyi kuitenkin myös ja palautti vauhdilla. Puhuttiin Simon kanssa, että Lilille pitäisi tehdä nyt enemmän sellaisia treenejä, että se joutuu/saa hakea useampia esineitä kuin aina se 2–3. Liiaksi ollaan varmaan tahkottu tuota paria esinettä jossakin vaiheessa. Ja Ramon kanssa sama juttu, ens kerralla joko vain yksi tai sitten 4–5 esinettä.

 

Esineiltä pikapikaa kotiin kameraa hakemaan ja Laajalahden jäälle, ihana ilma!