Simo ja Lili aloittivat. S:lla meinasi palaa käämi heti alkuunsa, Lili kun piti aikamoista älämölöä. Pääsivät kuitenkin kentälle sovussa ja mökääminen helpotti aika paljon kun pikkukoira pääsi hommiin.

 

Aluksi seuraamista ja perusasentoja. Vähän turhan railakasta seuruuta tänään, ainakin aluksi. Edisti ja vähän poikitti, parani kuitenkin loppua kohden. Huomattiin myös, että Simon kannattaa kävellä suht reippaasti, on paremman näköistä niin. Kiersivät esteitä, joita L vähän vilkuili pariin kertaan. Lisäksi ns. kontaktiharjoituksia, häiriköin S&L:n ympärillä ja Simo palkkasi kontaktista.

 

Sitten jääviä. Liikkeestä istuminen sujui muistaakseni hyvin. Liikkeestä maahan meni samoin hyvin, mutta Lili tuli selvästi vähän levottomaksi, kun Simo juoksi sen 30 askelta. Tekivät sitten takapalkalla ja rekkunen oli selvästi rauhallisempi. Luoksetuloja eivät ottaneet, koska ekalla kerralla L nyki ihan kunnolla maassa odottaessaan kutsua. Luoksetuloja tehtiin sitten erikseen (L ei käskyn alla, pidin vain pannasta kiinni ja S kutsui), niissä pitää loppuasentoa hioa. Vauhtia ei kyllä puuttunut… Liikkeestä seiso meni hyvin, otettiin takapalkalla sitäkin, koska helposti korjaa askeleen, kaksi Simon perään. Ei luoksetuloja näistäkään.

 

Hyppynoudossa oli aluksi jotain häikkää, kiersi kaksi ekaa kertaa poispäin. Sitten avustin näyttämällä estettä ja johan muisti hypätä mennessäänkin. Pari onnistunutta loppuun. A-nouto meni ongelmitta. Loppuun eteenmeno. Olin vienyt palkan Lilin huomaamatta kentän päätyyn, mutta jossain vaiheessa treenatessa L bongasi purkin ja tiesi siis hyvin, että palkka odottaa. Otettiin kokeiluna kuitenkin maahanmenon kanssa. Hieno eteenmeno, piiiitkän matkaa täysin suoraan ja täysillä. Simo Maahan-karjaisun jälkeen eteni vielä 2–3 sekuntia, sitten suht ripeä maahanmeno. Joten ihan jees. Ennemmin kaiketi S odottaa hetken ennen kuin huutaa uutta käskyä. Toinen em vielä perään, ilman maahanmenoa.

 

Ramon kanssa ilmoittautuminen kera Saimin&Tiinan, Simo tuomarina. Täpinöissään oli pieni koira mutta suht hyvin malttoi. Siitä suoraan paikkamakuuseen. Kovin oli virtaa ja ekalla nosti kyynärpäitään kun lähdin kävelemään poispäin. Huomautin ja kävin laittamassa uudestaan. Tämän jälkeen makasi hyvin, vaikka Saimi treenasi eteenmenoja samaan aikaan ja kirmasi pariin otteeseen munkin luokse palkan toivossa.

 

Sitten itse tekemistä. Aloitettiin liikkeestä jäävillä. Ensin istuminen, joka meni seisomiseksi. Mulla oli namppa kädessä, mikä yleensä ehkä kertoo Ärrälle, että tehdään seisomista, mikä sekoitti? Helpotin vähän ja tehtiin useita toistoja ja sujui hyvin, vaikka kävelin pitemmällekin. Toistoja vaan, eikä seisomisia nyt lainkaan, eiköhän se siitä. Liikkeestä maahan oli varma ja hyvä, ei luoksetuloa tähänkään. Luoksetulot pariin otteeseen erikseen samoin kuin Lilin kanssa. Ärrä tulee kyllä nätisti: täysillä, ”tukka hulmuten”, jarruttaa kuitenkin just sopivasti eikä törmää.

 

Sitten hyppyytettiin Ärrää metrisellä edes takaisin meidän välillä. Tekniikka oli kyllä aika hakusessa. Välillä leiskautti parinkymmen sentin ilmavaralla reilusti yli esteen, välillä kolautteli. Etenkin takaisin päin hyppy oli epäpuhdas useammin. Pariin kertaan hyppäsi jotenkin aivan sekopäisesti siten, että meinasi heittää voltin itsensä yli… Oli kuitenkin selvästi hauskaa ja luulen, että tuo tekee hyvää ilman kapulaakin, jotta R saa varmuutta siitä, mitä on tekemässä ja että esteestä kyllä pääsee yli, helpostikin.


Sitten kapulan tuonteja ja ”otetta”. Tehtiin kolmiotreeniä siten, että koira oli toisella ohjaajalla, haki kapulan kolmion kärjestä ja vei toiselle ohjaajalle. Hyvin sujui ja Ärrä tykkäsi kovasti touhusta. Ote oli huono etenkin luovutuksissa, noi pitää nyt OIKEASTI ottaa työn alle kotona. Yhden A-noudon taisin tehdä loivalla esteellä – Ärrä oli varsin luova ja palautti kapulan hienosti esteen yli mun takaviistossa oikealla olleelle Simolle :)

 

Eteenmenoja kaksi loppuun. Ekalla oikein hieno valmistava seuruu (!), upea eteenmeno ja tosi ripeä maahanmeno. Kävelin koiran luokse vapauttamaan, kerran meinasivat kyynäret nousta, mistä huomautus. Toinen heti perään ilman maahanmenoa.

 

Ai niin, meillä on uusi kärry. Ford Mondeo farkku, joten tilaa pitäisi olla. Ja sitä haettiinkin siis. Pitää vaan vaihtaa koirien häkityssysteemiä, joten nykyinen häkki tulee myyntiin piakkoin. Laitan tännekin sitten tietoa, jos joku sattuisi tarvitsemaan.