Eilen käytiin töiden jälkeen Ramonan kanssa taas tapaamassa Hilkkaa ja vesikoiria. Mocca oli tällä kertaa mukana koko lenkin, hyvät leikit sai kolmikko aikaiseksi. Mocca oli välillä vähän poliisina, kun R ja Jekku jahtasivat toisiaan, Ramona totteli vanhempaansa :-) Saatiin kuljeskella urheilupuistossa melkeinpä keskenämme, tiukan tuulen ja melkeinpä kaatosateen ansiosta siellä oli aika hiljaista. Ramon kanssa jatkettiin sitten kävellen Kiloon, mentiin Simon siskolle, jonne myös Simo ja Lili tulivat vähän meidän jälkeen. Jennillä on nyt 1 v 10 kk vanhat kaksostytöt, jotka olivat aika tohkeissaan koirista. Hauva-sanaa kiljuttiin aika moneen kertaan illan aikana... Koirat oli tosi hienosti. Lilistä tosin huomasi, että välillä se olis mielellään ollut jossakin muualla mutta tosi nätisti käyttäytyi. Ramona pyöriskeli häntä heiluen tyttöjen väliä, kivaa oli :-) Paljon oli melua, kiljuntaa ja äkkinäisiä liikkeitä, hienosti molemmat karvakorvat pärjäsivät.

Tänään meikä joutui herätä ihan liian aikaisin ja kaahasin heti aamusta Herttoniemeen kouluttajakurssille. Dobermann-yhdistyksen järjestämä, Hannele Pörsti vetää. Kurssi jatkuu huomenna. Ihan OK asiaa kurssilla käydään, ei tosin mitään hirveesti uutta. Pörsti on kaiketi melkoisen kokenut koiraihminen, kertoi paljon tarinoita. Jotenkin ehkä kaipaisi kuitenkin jotakin konkreettisempaa eli käytännön koulutusohjeita. Toisaalta tuo kurssi on tuommoinen yleistason homma ja siellä oli joitakin ihan aloittelijoitakin paikalla, joten ei siellä voi eikä ehdi mihinkään yksityiskohtiin mennä.

Oikeestaan ajatuksia herätti tänään lähinnä laumavietillä palkkaaminen, jota jäin pohtimaan enemmänkin. Vähän siitä johdin semmoisen ajatuksen, mistä Simon kanssa ollaan puhuttu jo joskus ennen kuin R tuli meille, eli että yhtenä palkkauskeinona käyttäisi hyppimisriehumista eli sitä, että R saa hyppiä "päälle". Siis ideana se, ettei palkka oo jotakin "ulkoista", nami tai lelu, vaan "oikeesti" ohjaajan kanssa tekemistä. Tämähän nyt ei oo hyvä tapa oppia noin normaalielämää ajatellen mutta eiköhän R aika noppaa osaa yhdistää hyppimisen tiettyihin tilanteisiin. Pitää sitten olla entistä tarkempi, että vieraille ei hypitä eikä meillekään kuin tietyissä tilanteissa. Lilille ei tää keino varmaan toimisi, koska se haluaa aina pitää tietyn etäisyyden ja tosi valikoituneesti haluaa läheisyyttä. Ramolle lähelle tuleminen/fyysinen läheisyys on paljon luontevampaa ja se hakeutuu siihen itse. No, katsotaan. Tänään illalla sitten jo kotona leikittiin lelulla siten, että "hyppyytin" Ramoa mua päin. R oli tosi intona, innostui mun mielestä lelustakin enemmän kuin normaalisti. Tykkäsi siis selvästi, taidanpa jatkaa tätä hommaa varovasti.

Simo jatkoi tän viikkoista pääkoiravastuullisen tehtävää eli lenkitti molemmat koirat. Lilin kanssa kävivät jäljellä aamulla, juoksu oli kuulemma "ehkä" vähän näkynyt tekemisessä. Tarkempaa raporttia en oikein saanut tällä kertaa :-) Ramonan kanssa kävivät peruslenkin. Simo ei viitsinyt ottaa Ramoa palelemaan autoon, parilla viime kerralla se on nimittäin ollut vähän viluisen oloinen odotettuaan omaa vuoroaan autossa.

Tänään naksuiltu Ramonan kanssa kosketusalustaa, johon otin vähän etäisyyttä jo, sujui aika kivasti. Myös perusasentoa, jonka tyttö on nyt hiffannut, tarjoaa jo tosi hyvää paikkaa. Leikittiin myös, kivaa oli. Lilin kanssa Ollia ja Vesaa kotona, samoin askelsiirtymisiä ja liikkeestä seisomista.

Leena