Tänään Rampen tokouran eka avostartti. Paikkana tuttu ja kiva Sirkuskenttä, järkkääjinä Labradorinnoutajakerho, tuomarina Harri Laisi. Sujuvasti hoitivat kokeen läpi ja tuomari oli suht mukava. Samoin liikkeenohjaaja oli oikein ystävällinen ja avulias. Itse kun olin joissain yksityiskohdissa vähän pihalla.. Avossa 9 koiraa, me kolmansina suoritusvuorossa. Ensin molempien ryhmien paikkamakuut, sitten yksilöpuuhat.

Jännitti taas tietysti überpaljon ennen koetta - eikä vähiten sen takia, että ns. viimeistelyt meni ihan persiilleen, kun olin kipeänä to, pe ja osin eilenkin. Eilen sentään käytiin tekemässä lähiparkkiksella avon liikkeet lukuunottamatta paikkamakuuta ja hyppyä. Toisaalta huono valmistautuminen oli ehkä hyväkin, en panikoinut niin paljon kuin olisi voinut ja asennoiduin (ainakin jossakin määrin :-)) siten, että mennään kokeilemaan eikä painetta, jos ei tule ykköstä. Mutta tietty ykköstä hakemaan mentiin, koska koira osasi liikkeet jne.

Suora näytti tältä:

Paikkamakuu 10. Oltiin labbisten välissä, R oli tosi siivosti (Tiinan mukaan). 

Seuraaminen 8,5. Vähän plääh. Ramo ei ilmeisesti kuullut ensimmäistä seuraa-käskyä ja jäi istumaan paikalleen (!), annoin toisen käskyn. Oli vähän pihalla muutenkin, mutta ihan OK kuitenkin. Mun pitää tehdä jotenkin selvemmäksi koiralle se, että nyt alkaa hommat. Kokeessa oli sen verran ripeä tahti, että en uskaltanut pitää koiraa kauaa autossa, joten tylsää odottelua kentän laidalla tuli aika paljon. Toisaalta, sitäkin pitäisi treenata... Mutta ensisijaisesti itselle selvemmät viestit siitä, milloin tekeminen alkaa.

Seuruu + maahameno 10. Eipä tainnut olla mitään ihmeellistä huomautettavaa.

Luoksetulo 8,5. Matka oli paljon pitempi kuin millä yleensä treenataan (säännöt on tietysti järkevää lukea jo treenatessa eikä kisojen aamuna). Olin kuitenkin tosi tyytyväinen. Tuli niin kovaa, että olin varma, ettei pysähtyisi, mutta oli tosi hyvä stoppi ja loppuosakin hyvä. Tuomari sanoi kokeen jälkeen, että tosi hyvä luoksetulo (vauhti + pyssäys) oli mutta R oli mun kävellessä istuessaan hivuttanut itseään vähän eteenpäin, siis askeleen, parin verran mun perään. Näitä täytyy treenata, sehän oli tiedossa, että se on tosi vietereillä aina lähdössä.

Seuruu + seisominen 10. Kaiketi hyvä, jouduin vilkaisemaan vähän sivulle, kun oli ihan sellainen olo, että R jäi istumaan.

Noutaminen 9,5. Oli tosi hyvä mutta koira tuli varmaan vähän liian tiiviisti mun eteen?

Kauko-ohjaus 7. Liikkeenohjaaja heilui koiran takana, ei häirinnyt koiraa. R nousi vasta kolmannella ekan istumaan nousun... Muuten teki oikein hyvin. 

Estehyppy 8. Hyppytin varsin läheltä estettä ja koiran häntä osui esteeseen, ilmeisesti tästä pistevähennys, koska muuten oli hyvä.

Kokonaisvaikutus 9

Eli kokonaispistemäärä oli 177,5 p. ja siis AVO1 ja sijoituskin oli peräti toinen. Tultiin tasapisteille snautserin kanssa mutta meillä oli paremmat pisteet luoksetulosta, mikä tasatilanteessa ratkaisi meidän hyväksi. Palkinnoksi saatiin 4 kg säkki sapuskaa + pokaali...

Olin oikein iloinen ja tyytyväinen tulokseen ja koiran tekemiseen muutenkin. Ei ottanut juurikaan painetta mun jännittämisestä tai tilanteesta ja itse tosiaan onnistuin tsemppaamaan pahimmat panikoinnit pois. Kaukoja pitää hinkata, jotta sen ekan nousun saa varmaksi. Ja eka seuraaminen tosiaan omalla toiminnalla sellaiseksi, että koira on hereillä heti alusta. Nyt olisi sitten tarkoitus avossa kisata TK2:n verran.

Kokeen jälkeen sitten ystävän kanssa pitkä kävelylenkki ja Ärrä sai kirmailla mielensä mukaan hajujen perässä. Oli kovasti kiinnostunut paikallisen pikkujoen linnustosta ja aikansa niitä rannalta seurailtuaan leiskautti yhden perässä uimaan. Tuli kuitenkin ekasta vislauksesta kiltisti takaisin...