Hankijumppaa taas tänään Painiityssä. Tolla luulisi saavan kinttujen lihakset kaksikolta kuntoon. Ne kirittää toisiaan niin hyvin patukan perään, että kirmaavat täysillä, vaikka alkavat väsyäkin.

Kuntoilun jälkeen hurautettiin Jumboon, jossa treffattiin Soile&Tito kuinkas muuten kuin tokoilun merkeissä. Soile toi mulle ruutua varten 12 m nauhaa, kiitos! Nauha heti testiin eli ruutu valmiiksi. Tito pääsi taas ekana hommiin, meidän juoksuiset saivat odottaa.

Lilille eka vähän maahanmenoja, Liliksi oikein ripeitä. Metallinouto Titon kapulalla, varsin hyvin meni, vaikka palautusvauhti oli jotain ravin ja laukan välimaastoa. Otin vielä yhden kapulan tuonnin ja juoksin karkuun, jotta sain vauhtia palautukseen. Ruutu. Tässä huomasi, kuinka L kyllä hahmottaa ruudun, kun alusta on muuta kuin lunta. Ekalla vähän ihmetteli nauhaa mutta meni ruutuun kuitenkin. Toinen vielä perään vähän pidemmältä matkalta. Vähän hinkkailtiin seuruupaikkaa, joka oli parempi kuin maanantaina. Käännöksiä + seis, ihan OK taisivat mennä. Täyskäännös ja siitä seuraa jää edelleen vähän vajaaksi, jatketaan harjoituksia. Näytettiin Soilelle kaukot, olin aika lähellä koiraa varuiksi. Oikein hyvin meni, vaikka kiekkoja oli aika lailla.

Lopuksi hui olkoon tunnari. Soilen tuoreesti hajustamat kapulat, omassakin tuore haju. Väärät kasassa, oma 10 cm päässä, muutama namppa maassa. Kaksi toistoa, molemmat menivät oikein hyvin. Vauhti multa kapuloille on kamalan nopea (kunnon sydämentykytykset meikäläiselle joka kerta...) mutta suht rauhallisesti haisteli kapuloilla ja oikeesti haistelikin väärät läpi. Hyvä Lili!

Ramonalle ensin maahanmenoja, joissa taas jäivät kyynärät vähän ilmaan aluksi. Autoin sitten käsiavulla, jotta hiffaisi, mikä mättää. Tämä auttoi ja saatiin nättejä maahanmenoja. Täytyypä noita tehdä nyt vaikka kotona vähän, jotta ei tehdä tuosta onkelmaa. Ruutu. Ramokin vähän haisteli nauhaa ruutuun mennessään mutta ei jäänyt ihmettelemään sen enempää. Pari toistoa, olin tyytyväinen. Perusasentoja, askelia ja käännöksiä. Ihan OK, pariin otteeseen R oli vähän edessä. Täytyy tehdä näitä kotona vähän, nyt oli niin Michelin-fiilis toppiksen alla, etten oikein nähnyt/tuntenut kunnolla, miten koira oli ja oli itsellä vähän epävarma fiilis.

Kaukot, i-m-i. Aluksi koitti istumisessa ihan vähän hivuttaa peppua eteenpäin. En hyväksynyt näitä ja niinpä peppu sitten oli paikallaan sen jälkeen. Lopuksi tunnari Ramollekin, kaksi toistoa samoin sävelin kuin Lilille, hyvin meni, tosin tokalla ei juuri haistellut. Jätettiin kuitenkin siihen.

Kotiin lähdettäessä kurvattiin vielä ulkoparkkiksen kautta ja Soile haukutti Ramon. Sarjat ehkä vajaa 20, reilu 30, reilu 40 ja aloitus, varmasti haukkui, itse "koitin" häiritä sitä liikuskelemalla mutta ei vaikutusta.

Illalla vielä kävin lenkin yhteydessä ottamassa paikkamakuun molemmille yhtäaikaa. Molemmat olivat tosi hyvin, Lili tosin piippasi kun sen jätin mutta rauhoittui nopeasti. Kun makuun tekee näin yllättäen, Ramo on tosi hyvin. Treenin yhteydessä kiekat on usein liian isot ja makuun alussa voi kuulua piip tai kaksi. Täytyy nyt muistaa treenin yhteydessä tehdä niin, että muka lopetetaan treenit ja sitten tullaankin vielä hupsista vaan ottamaan vielä makuu.

Tunnarit vielä kotona molemmille ennen nukkumaanmenoa (joka venyy kaikesta tästä koirailusta johtuen liian myöhäiseen...). Lili oli tosi jees, kaksi toistoa sille. Ramo oli vähän epävarmempi. Eka oli hyvä, tokalla se söi nampat ja katsoi mua, että mitä nyt pitikään tehdä. Kolmannella olin itse vähän liian hätäinen (naksu liian aikaisin ja R ihmetteli, että mistäs se nyt tulikaan...), neljäs oikein hyvä ja lopetettiin siihen. Ramolle voisi nyt tehdä lisäksi ulkona edelleen yhden kapulan etsimistä. Nampat kuitenkin tehneet sen, että R menee rauhallisemmin kapuloille ja käyttää nenäänsä. Kotona voi olla se ongelma, että nampat näkyvät parketilta tosi hyvin. Täytyy laittaa sellaiselle alustalle, että ne eivät näy niin suoraan -> koira joutuu käyttämään nenäänsä enemmän.