Alkuviikosta puuhailtu kaikenlaista pientä kivaa. Maanantaina Ramon kanssa Hilkan ja Jekun kera lenkillä ja ihan vähäsen tottisteltiin. Penskat joutuivat myös toistensa läsnä ollessa kestämään remmilenkkeilyä, Ramolle aika kova pala alkuun, mutta alkoi sujua kyllä hetken taistelun jälkeen. S&L kävivät taas Kauklahdessa; Veeti oli ollut kovin kiinnostanut Simosta – mietittiin, että voisiko Ramolla oikeesti olla se juoksu tuloillaan, kun Simo kerran haisi viriilin mäykkypoitsun mielestä noin hyvälle. Seurataan tilannetta.

Ramon kanssa lenkeillä heitelty hanskaa metsää, tää on sen mielestä jo aika kiva leikki. Välillä esine vielä tippuu vähän ennen kuin se ehtii mulle asti mutta aika usein tulee jo vauhdilla suoraan perillekin. Ramon ote esineestä ei oo mikään ihan ykkönen, leikitään taisteluleikkiä esineillä, jotta ote parantuisi. Vähän kotitreeniä otettu, perusasentoa hinkattu ja kaukojen maa-seiso ja istu-maa -hissejä otettu. Lilin kanssa kotona samoin kaukoja ja merkkiä.

Eilen mentiin koko porukka Uusmäkeen, jossa esinetreeni. Tallottiin ruutu, johon Lilille valmiiksi pari esinettä. Toinen ihan takarajalla, toinen abaut keskellä ruutua. Tuuli ihan kivasti vastaisesti oikealta viistosta. Ekalla Lili lähti suoralla ja vauhdikkaalla pistolla suoraan takaosaan, josta löysi esineen aika pian. Simo ei palkannut esineen tuomisesta (kehut tietty), lähetti heti uudestaan etsimään toista. Lili eteni taas suoraan takaosaan ja puursi siellä. Teki hienosti töitä, mutta jumahti takaosaan, jossa risteili. Simo kutsui kahdesti Lilin luokseen ja lähetti uudestaan. Jälkimmäisen jälkeen L eteni taas ekaksi takaosaan, sitten kuitenkin palasi taaksepäin ja löysi esineen. Palautti vauhdilla ja sai iltaruuan palkaksi. Eli: L on niin sisäistänyt sen, että esine löytyy takaosasta, että etsii aktiivisimmin siellä. Ens kerralla vois taas ottaa esineen alueen keskiosaan. Nyt oli tosi hyvä, että L jaksoi tehdä hommia ja etsi aktiivisesti. Hyvä, että tuli onnistuminen ja L sai toivottavasti muistutuksen siitä, että myös muualla kuin takaosassa voi esineitä olla. Hyvin jaksoi tehdä hommia, vaikka palkkaa ei ekan esineen jälkeen tullutkaan. Tän jälkeen otettiin Lilille vielä ampuminen, yksi laukaus makuulla, namit takana ja niille vapautus, toinen laukaus nameja etsiessä. Hyvin meni.

Sitten Ramo. Otettiin ekaksi ihan läheltä esineen tuomista, kasvatettiin matkaa vähitellen. Lopuksi tehtiin muutama siten, että S piti koiraa ja mä kävelin viemään esineen ruutuun ja viskasin sen vielä kauemmas. Hienosti etsi (tosi vauhdikkaasti ruutuun), löysi nopsasti ja toi vauhdilla. Oikein hyvä treeni Ramoltakin! Ja paukut Ramollekin lopuksi, ei ongelmia. Sitten Simppa vielä katsoi meidän peruasentoja ja seuraamista. Seuraamisessa R:n peppu meinaa kääntyä ulospäin, mihin mietittiin hoitokeinoja. Aattelin ottaa namilla imutusta oikeassa paikassa, vaikka ko. keinosta en tykkääkään, koska koira voi jäädä liiaksi namiin kiinni. Lyhyitä pätkiä vaan, joissa paikka pysyy hyvänä, ja ihan vähitellen pidempää pätkää.

Tänään sain Hansulta puhelinkonsultaatiota. Noutamisessa ensinäkin se, että jotta siitä saadaan vauhdikas, voipi olla hyvä edetä siihen vaiheeseen, että jätetään kapula/lelu maahan, vähän hetsausta, ja mennään koiran kanssa vähän matkan päähän. Ja siitä sitten yhdessä kilpaa kapulalle ja vauhdikas palkkaus. Meillä kun ollut ongelmana se, että R ei kapulasta tykkää, voinee olla hyvä unohtaa kapula vähäksi aikaa ja tehdä noutoa valmiimmaksi jollakin kivemmalla. Toivottavasti ymmärsin Hansun neuvot oikein ;-)  Seuraamisen peppuasiaan sain myös vinkkejä, eli reippaampi vauhti voi auttaa asiassa ja se, että ottaa loivaa kaarrosta, jotta penne joutuu käyttämään peppuaan ja hiffaa sen paremmin.

Voi olla, että kuvitellaan, mutta Lili tuntuu olleen tällä viikolla vähän rauhallisempi. Ovat olleet nyt eri tiloissa, kun ei olla kotona, ja muutenkin ollaan taas rajoitettu niiden keskinäistä riehnaamista.