Perjantaina töiden jälkeen Siikajärvelle, jossa Lilillä jälkitreenit. Kunnon ketynä lenkitin ensin Lilin ja sitten Raran kanssa kaksin lenkille sillä välin, kun S&L treenasivat. 

Lilille V-tyyppinen janatreeni, keskilinjalta jäljet menee molemmin puolin tietä, janalle lähetys aina keskilinjalta. Suoritus loppuu keppiin, jonka jälkeen uusi lähetys toiselle puolelle linjaa. Janahan ei sinänsä ole Lilille iso ongelma ollut, eli jälki kyllä löytyy MUTTA... Työskentely voisi olla hivenen rauhallisempaa, jotta koiraa olisi helpompi lukea ja takajälki on silloin tällöin ongelma. Ilmeisesti L on nyt sitten "oikekätinen", koska takajälkeä esiintyy vain vasemmalle lähteviin jälkiin. Tällä kertaa 6 kepistä nousi 4. Vauhtia oli sen verran, että kun keppi on lähellä janan alkua, keskittyminen on heikonlaista. Eli ens kerralla ruokapurkkien käyttö janalle ja janan voisi talloa korostetusti. Sitten siitä kepille ainakin 50 m ja vähitellen kepin matkaa janan "alkuun" voi alkaa lyhentämään.

Lenkillä otettiin R:n kanssa vähän niin kuin pudotetun esineen noutamista: pudotin esineen Ramon nähden meidän kulkureitille ja jatkettiin matkaa ja sitten ehkä 50 m päästä lähetin R:n hakemaan esineen. Olipas kivaa pirpanan mielestä :-) Lopuksi otettiin myös tunnarikapulan etsimistä varvikosta. Tämä sujuu kyllä jo, tekisi mieli vaikeuttaa nyt ja ottaa muita kapuloita mukaan. Se on vaan käytännössä hankala järkätä, koska treenikavereista harva loppupeleissä tekee tokoa = väärän hajuisia kapuloita ei niin vain saakaan. Pitää varmaan antaa treeniryhmäläisille kapulakasa vuorotellen mukaan.

Lenkin jälkeen sain Riikan haukuttavaksi Ramolle. Samalla tavalla meni kuin viimeksi, se 10-15 tulee hyvin mutta sen jälkeen R tarvitsee jonkinlaisen avun, jotta tajuaa jatkaa, kun/vaikka palkkaa ei tule. Jatketaan treeniä. Täytyy koittaa pian saada haukutus taas järkättyä.

Ja sitten mökille, ihanaa :-)

Lauantaina lähdettiin mökillä uusiin maastoihin, jotka olikin sitten todellinen löytö. Otettiin viestiä ja taas haukattiin liian iso pala Lilin kanssa. Lyhyestä virsi kaunis: ei lähtenyt Simolta mulle ja kaksikko palasi takaisin ja aloitettiin helpommasta. Helpotettu treeni sujuikin sitten hyvin. Myös Raralle viestiä lyhyellä matkalla, innolla juoksi. Ruoskittiin sitten itseämme oikein kunnolla, kun ei osata tehdä koiralle sopivaa treeniä. Huoh. Milloinkohan sitä oppii…

Lenkin jälkeen paukut molemmille: Lilille seuruussa muutama paukku, Ramolle eka sapuskalla, sitten seuruussa/imutuksessa, sitten makuussa siten, että sapuskapurkki koiran takana. Hyvin meni kaikki, erityisen iloinen olin tuosta Raran makuupaukun sujumisesta.

Illalla tehtiin vielä esineruutu, 10 m leveä, ehkä 45 m syvä, risukkoista ja takaosa kallioista, vaikea maasto. Eka Ramo. Laitoin nyt kuitenkin kokeilunhaluisena pari esinettä ruutuun eri puolille, koska tuuli oli sopiva tähän. Hyvin teki hommia mutta jouduin kuitenkin lähettämään toisen kerran, koska ei löytänyt. Esineet oli varmaan aika vähähajuisia, koska S nappasi ne liiteristä = niitä ei välttämättä oltu käytetty pitkään aikaan. Tokalla lähetyksellä R kuitenkin löysi takaesineen ja iso palkka ja jätettiin treeni siihen. Treenin jälkeen ammuttiin Raralle toinen setti, makuussa ja palkka takana, hyvin meni taas.

Lilille viisi esinettä, S haetutti kolme. Vähän oli työlästä Lilillekin mutta kaksi takaesinettä nousivat kuitenkin suht nopeasti. Sen jälkeen L ei meinannut upota vaan jäi ruudun etuosaan puuhastelemaan jotain. S otti L:n takaisin ja hetsasi kunnolla. Nyt upposi hyvin ja löysi keskiesineen, siitä juhlat ja iso palkka.

Tänään samoihin maastoihin ja viestiä jälleen. Nyt S siirtyi molempien koirien kanssa reilun 50 m:n päähän ja juoksutettiin ne pari kertaa siinä. Sitten R jäi mulle ja  S&L siirtyivät. Oikein hyvin meni tämä treeni, maltettiin tehdä helppo, hyvä me. Treenin jälkeen lenkitystä vielä, löydettiin ihana suppispaikka eikä oltais maltettu lähteä lainkaan pois :-)