Tänään mentiin töiden jälkeen ottamaan vähän tottista Nooran & Iineksen kanssa Lepuskiin. Ihana sää! Arskaa ja lämpöä, tää tykkää :-)

Lili eka hommiin. Tehtiin avon kaukoja, ihan jees. Noora heilui koiran takana, aluksi L otti häikkää, kurkkasi pariin otteeseen taakse. Tehtiin muutama treeni näitä, alkoi sujua paremmin. Täytyy myös pidentää liikkeiden väliä/antaa koiran odottaa kehuja. Meinasi ennakoida istu-->maa:ta, kun ei kehua tullut tarpeeksi nopeasti.

Ruutua pitkästä aikaa. Lili oli vähän epävarman oloinen. Alustan kanssa meni hyvin, mutta ilman alustaa L jäi ihan ruudun etuosaan ja sitten varpaat oli vähän etuosasto ulkona. Ja meikä naksutti liian nopeesti eli sai palkan tästä. Plööh mua. Myös vauhtia oli vähän hintsusti, epävarmuuden vuoksi tod.näk. Tehtiin yksi väliin pallo ruudussa, tämä auttoi, ja vika alustalle. Jatketaan treeniä. Kyllä se sen osaa, pitää vaan tas palautella mieleen.

Luoksetulon pysäytyksiä. Ihan OK nämäkin, mutta nopeampiakin on nähty. No, hetkeen ei olla tehty tätäkään, se selittänee.

Käytiin tervehtimässä tuomaria, meni hyvin. Noutoja pari, aika jees. Palautus saisi olla hivenen nopsempi, mutta olin tyytyväinen. Edestä sivulle tuloja pitää ottaa varmuudeksi, ei siirtynyt ekalla kapulan luovutuksen jälkeen, vaan tuli vaan tiiviimmin mun kiinni. Plus mun täytyy kattoa, että omat jalat ei oo liian harallaan; nyt L jäi perusasentoon siirtymisen jälkeen osaksi mun vasemman jalan päälle.

Vähän seuruuta, oli ihan OK, mutta jotenkin vähän hassua. Muutenkin vähän hassu olo jäi treenistä. Oliko ohjaajalla liikaa kevättä rinnassa, vai mikä lie.

Lopuksi otettiin paikkamakuu ja riekkuleikkiä. Menin suoraan piiloon auton taakse, Noora valvoi koiraa. Olin noin 2 min 30 s. Lili oli ollut levoton, mutta ei piipannut eikä noussut. Hyvä. Täytyy nyt ottaa näitä paljon eripituisia ennen koetta.

Sitten Ramona. Noora ja Iines treenasivat samaan aikaan. Otettiin perussettiä, pepputreeniä, perusasentoja + kontaktia, istumista (nopeat istumiset teemana), vähän maahanmenoa, paikkamakuu, vauhtiluoksetulo. Käytiin tervehtimässä tuomaria, meni hyvin. Noora katsoi Ramon hampaat ja kopeloi muutenkin, ei ongelmia.

Pepputreenissä on selvää edistymistä, on kehittynyt pepun kieppaamisessa selvästi. Vähitellen täytyy alkaa hioa oikeaa paikkaan, nyt ollaan keskitytty lähinnä pepun liikuttamiseen. Plus seuraamisessa täytyy saada Simo tai muu tarkka appari kattomaan, että pysyisikö se peppu jo paremmin suorassa. Leikkiminen oli tänään osin vähän puolitehoista Ramon puolelta. Mietin, että johtuisiko alustasta (asfaltti). R on tainnut ennenkin leikkiä vähän varovaisesti asfaltilla.

Treenin jälkeen treffattiin Vanessa & Justus, Ramona pääsi J:n kanssa riekkumaan. Hauskaa oli, Justusta tosin tyttöjen hajuviestit kiinnostivat kovasti ja Ramo ihmetteli vähän orpona, että mikäs juttu tää on, kun kaveri ei välillä nää häntä lainkaan.