Ramona täytti maanantaina 2 vee. Iso tyttö jo. Aina se on ollut pikkuvanha, vähän ”tosikko” treenaaja mutta penska se on edelleen. Kotona se on maailman helpoin ja tosi rauhallinen. Vahtiviettiä on, mutta se ei mene yli vaan lähes aina R ilmoittaa kerran, kaksi ja hiljenee kun käsketään. Treeneissä tosiaan tekee vimmalla töitä, hirveän tosissaan ja täpöllä. On sikamaisen ahne ja pallohulluksi voisi alkaa kutsua myös. Herkkis se on ja ohjaajapehmeä, sekä hyvässä että pahassa. Iän myötä kuitenkin tullee lisää itsevarmuutta ja mun pitää vaan pitää huoli, että en vaadi liikaa tietyissä tilanteissa, ennen kuin R on kypsynyt riittävästi. Läheisyydenkaipuinen tapaus, mikä on mun mielestä vaan mukavaa. Tällainen synttärikatsaus neitokaisen luonteeseen.

1245608885_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

(Kuva: Noora Suolaniemi)

 

Synttäreiden kunniaksi kävivät Simo ja koirat juoksemassa ja koirat puleerasivat kuraisella Painiityllä. Iltaruualla saivat ekstraherkut.

 

Tänään käytiin tottistamassa Luukissa. Simo&Lili leikkivät paljon (Tiinan ohjeiden mukaan) ja ottivat vähän seuraamista. Simo oli aivan hermona taas Lilin lievästä edistämisestä, vaikka ”me jo kerran sovittiin”, ettei sitä kannata alkaa hinkkaamaan, siinä menee vaan hermot ja into molemmilta koko touhusta. Hyppy- ja estenoudot myös, niissä ei mitään huomautettavaa, kovalla innolla tekee ja tekniikkakin hyvä. Kaksikiloisen noutoa vaan pitäisi tehdä taas, se on unohtunut. Lopuksi tekivät paikkamakuu, Arttu ja Jonna tekivät samalla eli häiriötä oli, Simo oli piilossa. L nousikin kerran istumaan. Luulenpa, että häiriöstä johtui, S&L ovat treenanneet niin paljon kaksin.

 

Ramon kanssa tehtiin ensin perusasentoja ja seuraamista alkuun. Henkilöryhmässäkin käytiin, ei ongelmia. Olin tosi tosi tyytyväinen Ärrän vireeseen. Nokka pysyi ummessa mutta oli niin kivaa selvästi. Muutama maahanmeno, nämäkin aika super.

 

Sitten hyppy- ja estenoudot. Hyppynoudossa kolautti vähän poispäin hypätessä ja pohdittiin siinä, että tekniikka ei ollut ainakaan nyt ihan kohdallaan. R hyppäsi jotenkin holtittomasti, oli niin intopiukeena, ettei keskittynyt kunnolla. Näitä tehtiin pari, toka meni paremmin. A-este sen sijaan oikein hyvin. Annoin takaisin tulossakin Kipee-käskyn varuiksi, tätä pitää alkaa jättämään pois.

 

Sitten vielä pari seuruuta pallopalkalla ja eteenmeno, jossa pallo odottamassa palkkana kentän toisessa päässä. Tosi jees. Oon nyt tehnyt niin, että valmistavassa seuruussa teen vähän kiekkaa, jolloin R ei pysty ennakoimaan samalla tavalla. On toiminut.

 

Molemmille tehtiin hallitut kentälle tulot, joka kyllä mun mielestä on loisto-oivallus tähän väliin. Molemmat heti oikeassa vireessä jne.

 

Tottisten jälkeen Heini vielä haukutti Ramon. Tehtiin peräänjuoksuina, Heini oli hassuissa asennoissa. R kävi kovin kuumana ja kivaa oli. Haukut oli 10-30 ehkä.