Tällä viikolla kaikkee sekalaista:

Keskiviikkona Simppa teki Lilille jäljen, hyvin oli mennyt. Kaikki kepit nousivat :-)

***

Torstaina kävivät canicross-treeneissä ekaa kertaa. Ihan ok oli sujunut. Lili ei vedä kovin tiukalla narulla, mutta ei se haittaa. Säät on vaan olleet melkein liian lämpimät juoksemista varten.

***

Eilen la oltiin toisessa tokokokeessa Oulunkylässä (Suomen Dobermannyhdistys). Saatiin 163 p. ja hikinen ykköstulos. Pari kämmiä vei pisteitä roimasti, mutta yleisesti ottaen meni kuitenkin ihan kivasti:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 7 - Lili nousi kesken kaiken rapsimaan itseään kaulasta. Aikaa oli mennyt ehkä puoli minuuttia, kun se kauhukseni nousi istumaan ja alkoi rapsuttaa itseään kaulalta. Rapsutettuaan istui hetken, mutta meni sitten onneksi aika nopsasti uudelleen makuulle. Rupesin miettimään, että onkohan se se Expot mikä meilläkin rapsututtaa (aussie-palstalla joku kirjoitti, että E aiheuttaa kutinaa).
Seuraaminen kytkettynä 9 - Alussa L hiemaan haahusi. Heti liikkeelle lähtemisen jälkeen oli pysähdys, mitä Lili ei huomannut, kun ei ollut kontaktissa. Nykäisin ihan hiukkasen remmistä ja se tuli viereen. Loppumatka meni paljon paremmin. Kauemmassa nurkassa oli ruohopläntti (muuten hiekkakenttä), mikä oli monelle koiralle hankala paikka. Lili ei siitä onneksi juuri ottanut häikkää.
Seuraaminen vapaana 9 - Tässä sama eli alussa vähän haparointia. Lopussa meni jo tosi hyvin.
Maahanmeno 0 - Voi vamma, mikä moka. Olin ihan liian itsevarmana enkä vilkaissut koiraa käskyn jälkeen. Kummastus oli aika moinen, kun käännyin ja siellä se neitokainen istua kököttää.. Taisin sanoa käskyn vähän oudolla äänenpainolla, missä ainakin osin vika. Käsky tuli myös aika nopeesti liikkeelle lähdön jälkeen, mikä ehkä vähän yllätti meidät molemmat.
Luoksetulo 10
Seisominen 9 - Vilkaisin koiraa käskyn jälkeen, mistä tuomari kehui, mutta myös vähensi ilmeisesti. En ainakaan muista muuta vähentämisen syytä.
Estehyppy 10
Kokonaisvaikutus 10 - Tuomari kehui yhteistyötä, mistä jäi kiva mieli. Kehoitti kuitenkin kiinnittämään huomiota perusasentoihin.

Pitää treenata: liikkeiden ketjuttamista. Näillä saadaan varmaan intensiteettiä seuraamiseen ja jaksamista ilman palkkaa. Mun pitää myös ottaa rauhallisesti siten, että käskyä ei koiralle tarvii antaa heti, kun tuomari sanoo käsky. Tässä asiassa vähän hätiköin tänään. Perusasennot: näihin täytyy nyt kiinnittää huomiota; oon itsekin huomannut, että seuraamiskaaviossa L jää helposti vähän eteen, koska se kulkee aavistuksen liian edessä usein.

Ihan hyvä fiilis jäi hilkulle menneistä pisteistä huolimatta!

Kaiken kaikkiaan alossa ei tainnut ihan hirveen montaa ykköstulosta tulla, koiria taisi olla melkein 30. Tuomarina oli Raija Puolakka.

***

Tänään oltiin Heidin synttäreillä Spjutsundissa. Lili oli niin onnessaan! Se kirmaili siellä edestakaisin ja hienosti käyttäytyi muutamia alun ilohaukkuja lukuunottamatta. Hyvin meni tyttöjenkin kanssa eli ei tarvii juuri huolehtia, että miten Lili pienten kanssa tulee toimeen. Toisaalta tytötkin ainakin toistaiseksi osaa käyttäytyä rauhallisesti Lilin kanssa. Uimaankin saatiin Lili kepin avulla muutaman kerran. Ensin hirveä haukkuminen ja sitten L hyppää veteen kepin perään. Siis oikein ponkaiseen, hauskan näköistä :-)

Leena