Kotona nyt naksuiltu vähän ahkerammin. Itse olen treenannut Lilin kanssa liikkeestä seisomaan jäämistä, joka sujuu jo aika kivasti. Osin kyllä vielä vähän vaihtelevasti eli välillä se jää pysähtyy tosi nopeasti ja välillä vähän kestää. Koitan nyt jo jättää hitaimmat palkkaamatta. Pysy-käsky on kuitenkin jo hallussa sikäli, että L uskoakseni tietää, mitä siltä halutaan. Otin tätä myös metsässä tänään. Välillä pysähtyi oikeinkin nopsasti, välillä hitaammin.

Kapulan pitämistä, oikeaa otetta ja pureksimattomuutta, ollaan myös kotona treenattu. Menee jo aika hyvin. Mutta treenata pitää vielä paljon. Oon tehnyt nyt niin, että annan kapulan L:n suuhun ja annan sen pitää sitä hetken ja Kiitos-sana, josta vasta saa päästää otteen, ja nami. Nämä menevät jo aika hyvin. Välillä oon myös laittanut kapulan maahan ja L on nostanut sen mulle. Näissä se liikuttelee aina välillä kapulaa suussaan. Välillä myös niin, että annan kapulan Lilille suuhun ja otan muutaman askeleen pois päin ja L tuon kapulan mulle. Nämä menevät paremmin. Kapulan kanssa oon huomannut, että L turhautuu aika äkkiä, jos ei saa hommaa oikein = palkkaa. Eli teen helppoa treeniä ja lyhyen aikaa.

Kokeilin tuossa pitkästä pitkästä aikaa myös tunnarikapulaa, mutta sitä se alkoi heti jyrsiä. Lopetin sen lyhyeen ok suoritukseen. Täytyy nyt ottaa tuokin työn alle lähiaikoina.

Otin pitkästä aikaa yksi ilta kosketusalustan esiin ja L oli intona siitä. Muisti hyvin, mitä sen kanssa tehdään. Sanana on Matto ja vaatimuksena se, että L käy koskettamassa sitä tassullaan. Kunhan säät TOIVOTTAVASTI jossakin vaiheessa tulee vähän kuivemmiksi, niin täytyy alkaa ottaa ruututreeniä kosketusalustan kanssa.

Tänään tehtiin metsälenkillä taas kaukomaahanmenoja. Aluksi L ei taas tajunnut, että mitä ihmettä nyt tehdään. Lopussa tuli kuitenkin pari aika nopsaa maahanmenoa pienestä liikkestä mua kohti, ja näistä palkkasin isosti ja annoin kunnon kehut.

Tänään lenkin yhteydessä myös muutama eteenmeno. Ekaksi L näki, kun vein palkan ja tiesi heti, mistä oli kyse. Tuhatta ja sataa ruokakupin luo. Toisella kerralla se ei nähnyt palkan viemistä ja oli aika pihalla. Lähetin kaksi kertaa eikä onnannut. Kävin sitten näyttämässä sille, että siellä oli palkka, L odotti toisessa päässä kenttää. Nyt lähti innolla ja juoksi täysillä ja suoraan. Jätin pallon toiseen päähän ja kävelin L:n luo. Uusi lähetys heti edellisen perään. L ehkä näki toisessa päässä olleen tennispallon, no joka tapauksessa meni hyvin. Vikalla kerralla tein niin, että lähetin sen - lähti hyvin - ja heitin narupallon. Onneksi tuli hyvä hetto, melko suorassa linjassa ja L:n yli. Taisi tulla onnistuneesti paras palkka vikasta, L taas paineli täysin onnessaan narupallo suussaan kunniakiekkaa kentän ympäri.

Eilen vai toissapäivänä otin iltaruokailun yhteydessä vähän pitemmän paikkamakuun eli reilu 5 min. Hyvin pysyi ja tuijotti herkeämättä mua koko ajan. Ruoka on kyllä niin vahva motivaattori, että L jaksaa tuijottaa hievahtamatta. Pitäisiköhän sitä vielä ryhmätreeneissäkin kuitenkin ottaa ruokapalkka taakse, niin saisi oikein hyviä tuijotuksia ja paikallaoloa?

Simo on naksuillut Lilin kanssa maasta seisomaan nousemista. Aika hyvin menee, mutta L välillä siirtää jalkojaan edelleen. Lisää treeniä vaan :-)

Leena