Tänään käytiin Ramonan kanssa Katia ja Demiä moikkaamassa Oittaan raunioradalla. Demi ei hirveesti Ramonasta innostunut ja ärähti sille kerran vähän enemmän. Ramo tapasi myös pari muuta aussieta ja pääsi leikkimään tolleri- ja islanninpaimenkoirapentujen kanssa. Hyvät leikit saivatkin aikaan :-) Kivannäköistä kun pennut samankokoisia ja muutenkin tasaveroisia. Käytiin myös vähän kävelemässä kasoilla, Ramo meni reippaasti Demin perässä lähinnä.

Päivällä tenttiin lukemisen lomassa naksuttelua molemmille. Lilille lähinnä perusasentoon siirtymisiä ja tokon askelsiirtymiä (yksi askel sivulle). Perusasentoon siirtymisissä on vielä viilattavaa, jotta on täydellisesti suorassa. Ramonalle istumista ja kontaktia. Myös eteenistumista. Tuolilla istuen ei oikein onnistu. Kokeilin sitten niin, että olin polvillani - ja tämä onnistui. Näin jatketaan :-)

Illalla koko kööri Luukkiin tottistelemaan. Lilin kanssa eka paukkuja. Oltiin kentän toisessa päässä, Anski ampui toisesta päästä ihan hieman metsän puolelta. Ääni kuului tosi vaimeena, olin ihan yllättynyt. Lili etsi nameja, ei mitään reaktiota. Otettiin kaksi kahden "sarjaa", toisella Anski oli jo kentän puolella. Hyvä juttu!

Lilille hyppynouto. Muuten oikeen hyvä mutta osui esteeseen molempiin suuntiin. Toinen yritys ja nyt onnistui tosi hyvin. A-este: oikein hyvin, heti ekalla tosi hyvä suoritus, Simo vähän auttoi taputtamalla estettä. L hyppäsi vaan taas tosi korkeelta... Eteenmeno: vein lelun niin että L näki. Tehtiin näin varmuuden vuoksi, koska ei olla tätä hetkeen tehty. Tosi hyvin meni, tosin L yritti edistää seuraamisessa. Simo teki, odotti, että L keskittyi seuraamiseen. Oikein hienosti eteni. Suoraan ja kovaa. Siirryttiin parkkikselle. Lilille paikkamakuuta samoin sävelin kuin tällä viikolla muutenkin. Hyvin meni, vaikka märkä maa ja hämärää ja kaikkee. Luoksetulon pysäytystä siinä sivussa omaa vuoroa odotellessa. Seuraamista ja henkilöryhmä, hyvin meni. Katriina antoi hyvän vinkin: kannattaa palkata aina henkilöryhmässä eikä vasta siitä pois siirryttyä, jotta koira jaksaa pitää kontaktin tiukassakin tilanteessa kun muistaa, että ryhmässä tulee palkka.

Lopuksi Ramonan kanssa pikkujuttuja. Naksuttelin sille kontaktista kun oltiin "henkilöryhmän" vieressä. Muut eivät sitä kyllä kiinnostaneet pätkääkään, hyvä juttu. R taisi tosin olla vähän unenpöpperössä kun oli odotellut autossa :-) Vähän sitä kopeloitiin mutta lähinnä oli musta kiinnostunut. Luoksetulo siten, että Katriina piti kiinni. Palkkasin ruokapurkilla. Vähän vielä oltiin hlöryhmän vieressä ja palkkasin kontaktista. Katriina teki Hyrrän kanssa samalla ja silti R jaksoi hyvin keskittyä muhun. Hieno pieni tyttö!!

Leena