Käytiin Ramonan kanssa paikallisten aussien treeneissä Ymmerstassa häiriköimässä. Mentiin tarkoituksella julkisilla, kun ei oltu pitkään aikaan menty. Kivasti meni junassa, bussillakin huristeltiin pätkä takaisin tullessa. R oli ihanista aussieista intona; kaverit kiinnostivat enemmän kuin yleensä. Tämä kuitenkin osin oma vika: annoin Raran moikata ennen "treeniä" Scifiä - joka on Ramonan mielestä yllättäen yli-ihana - ja Mikiä. Niin ja Mikin pikkuveikkaa Haraa, joka hänkin supersöötti, R moikkasi lopuksi.

Treeneissä ei mitään sen kummempaa tehty, ihmeteltiin tilannetta ja totuteltiin uuteen paikkaan ja siihen, että oli paljon koiria. Otettiin kuitenkin vähän istumisia ja kontaktia/seuraamispaikan hakemista. Leikkimistä ja muutamia maahanmenoja. Lopuksi otettiin pari luoksetuloa, Shanti piti Raraa, kutsuin luokse, juoksin karkuun ja palkaksi riehuleikit. Hyvä kenttä muuten tuo Ymmerstan kenttä, hyvät valot ja kiva hiekka-alusta.

Kotimatkalle lähdettiin Shantin ja Danten kanssa, jotka olivat myös julkisilla liikenteessä. Yllättävän kivasti R kulki nartsassa vieraan koiran kanssa.

Illalla kotitreeniä Raran kanssa. Perusasentoa, jossa on tapahtunut selvää kehitystä. R hakee paikkaa jo hienosti itsekin, vaikka namikättä käytän edelleen. Kotona edettiin jo pariin otteeseen pari askelta perusasennosta toiseen! Tästä se lähtee, seuraaminen on tätä myötä valmis ehkä parin vuoden päästä ;-) Istumista, jossa siis käskyn iskostaminen käynnissä. Kapulan nostamista. Tätä siis niin, että R nostaa kapulan maasta oikeasta kohtaa, pureksimatta, ja tästä tulee naks, minkä jälkeen R saa pudottaa kapulan. Ja alakerran valittajanaapuri tykkää... No ei, Raran kapulan on niin pieni, ettei siitä juuri ääntä lähde. Mutta edelleen: kapula ei oo Ramonan mielestä kaikken ihanin juttu pitää suussa. Pidetään treenit lyhyinä ja palkka hyvänä. Mietin, että oikeaa luovutusasentoa vois alkaa treenata jollakin muulla esineellä. Kapulan kanssa ei tätä pitkään aikaan, ei ennen kuin kapulan suussa pito on varmalla pohjalla.

Vähän koklattiin myös kaukojen istumisesta maahanmenoa ja totesin, että en saa Raraa menemään kovin nopeesti maahan. Toisaalta, eka kerta kun tätä kokeiltiin, voipi olla, että nopeutta tulee, kun R tajuaa oikeesti, mistä kyse. Mutta surffailenpa vähän + vilkaisen Mujusen kirjaa, että mitä tästä sanotaan...

Simo ja Lili viettivät koko illan Simon kaverilla. Lili oli taas aika pirtsakka, haavan ympäriltä ja alta oli nestettä paljon vähemmän kuin eilen. Ramonakin alkaa pikkuhiljaa tottua kauluriin, ei enää hypi peloissaan alta kun törppöhirviö lähestyy.