Parin tunnin metsälenkki ja Lili oli onnessaan, kun oli lunta maassa. Ilmeisen ihanaa juoksennella ja pomppia lumessa ja välillä syödä sitä vauhdissa. Lenkillä meni pääosin hyvin, L pysyi lähellä ja piti tarkasti silmällä suuntaani. Tuli nopeasti käskystä. Ihan lopussa tuntui, että keskittyminen herpaantui. Se pinkaisi yhtäkkiä jonkun hajun perään eikä tullut kuin ehkä neljännellä kutsulla. Ei olis pitänyt kutsua niin monta kertaa, mutta helpommin sanottu kuin tehty.

Koitin heti aloittaa kaukomaahanmenon treenaamisen (eteenmeno mielessä), mutta L ei jostain syystä halunnut mennä maahan. Liekö lumi ja kylmä tuntunut inhottavalta vai mistä oli kiinni, mutta se ei vaan mennyt maahan, vaan aina pyydettäessä kävi istumaan. En sitten jonkun kerran yritettyäni viitsinyt enää yrittää, kun kerran onnannut. Kismitti, mutta tällaista tämä kai on. Oliskohan toi noita narttujen aivoituksia?

Lopuksi otettiin ihan pikkusen tottista eli luoksetuloa ja muutama seuraamispätkä. Totesin, että luoksetulotreeneissä pitää selvästi erottaa asennon hiomistreenit ja vauhdinhakutreenit. Otin pari kertaa ensin asennon hiomista, meni hyvin. Sitten yhden kerran vauhtitreenin eli heitin lelun. Tässä mokasin eli unohdin vapauttaa... No, seuraavaksi yritinkin sitten hölmösti asennon hiomista pidemmällä matkalla. Lili tuli niin lujaa kuin pääsi, mutta ei eteen vaan sivulle epämääräisesti odottamaan lelua. Mun moka! Otin vielä pari lyhyemmällä matkalla selvästi asennon hiomista ja hyvin meni.

Pari seuraamispätkää, palkkana iso tennispallo suoraan eteen maata pitkin. Meni tosi hienosti. L ei piipannut lainkaan, vaikka lähdin liikkeelle toisella kerran L perusasennosta. Jaksoi seurata pitkät pätkät. Ensimmäisellä kerralla suoraa ja käännökset vasempaan ja oikeaan. Toisella kerralla suoraa ja täyskäännös vasempaan. Kaikki käännökset menivät hyvin, ottaen huomioon, ettei niitä olla pitkään aikaan tehty. Seuraamisessa L kestää selvästi jo hienosti pidempääkin matkaa ja aikaa, tosi hieno homma!

Tee paremmin: Erota luoksetulotreeneissä selvästi asennon hiomistreenit ja vauhdinhakutreenit. Eli ei sekaisin näitä.

Kotona ollaan nyt pari päivää naksuiltu liikkeestä seisomaan jäämistä. Alkaa osata, mutta pitää olla nyt tosi tarkka asennon ja liikkeen nopeuden suhteen. Eli ettei L liikauta yhtäkään jalkaansa, ennen kuin se vapautetaan.

Aamulla käytiin juoksulenkillä. L:llekin pitäisi saada kuntoa paremmaksi viestiä ajatellen. Mutta ensisijaisesti nuo juoksulenkit ovat kyllä meikäläisen kunnon kohottamiseksi :-) Koira ei taida niistä juuri väsyä. Ihan suht hyvin L juoksi eli ei yrittänyt kovin hirveesti haistella.

Leena