Maanantaina aloitettiin taas tottikset tauon jälkeen. Nooran kanssa Sellon parkkihallissa. Muuten hyvä paikka, mutta lattia liukas. Loistava valaistus videointia varten.

 

Lili eka hommissa. Tein tuomarin tervehtimisen, jossa piti kerran nuuskaista Nooraa. Sitten seuruu, jossa käännöksiä, juoksua ja hidasta käyntiä. Paikka vähän edessä ja vino + ääntä lähti jonkin verran. Kuitenkin parempi kuin odotin. Pari kertaa kontakti tipahti askeleen verran. Seuruusta suoraan nouto, joka oli muuten suht hyvä mutta luovutusasento vino. Tätä on esiintynyt ennenkin välillä, eli L kenottaa musta katsoen peppu vasemmalle. Täytyy tuohon nyt kiinnittää huomiota. Noudon jälkeen sitten vasta palkka (iltasapuska repulla). Lili oli vähän hämmentyneen ja epävarman oloinen; seuruussa kontaktin tipahtamiset johtuivat mielestäni tästä. Lopuksi vielä leikittiin narupallolla ja siinä L tuntui purkavan oloaan.

 

Ramolle ensin perusasentoja ja seuraamista. Tuntui ja näytti yllättävän hyvältä. Olin odottanut, että tauon jälkeen seuruu leviäisi. Tehtiin vaan pari lyhyttä pätkää, jossa mukana vasuri- ja täyskäännös. Nekin oikein hyvät.

 

Sitten eka paikaltaan istumista – ja R tarjosi sitkeästi maahanmenoa eikä kuunnellut yhtään. Tehtiin pari helppoa paikaltaan ja sitten liikkeestä istu, joka oli oikein hyvä. Sitten luoksetulo, jossa peppu taas keinui kun kävelin poispäin. Täytyy nyt treenata jättöjä ja palkata pelkästä odottamisesta. Liukas lattia haittasi eikä vauhti ollut ymmärrettävästi ihan täpöä. Lopuksi vielä muutama Iineksen kapulan nosto, menivät hyvin eikä vieras kapula haitannut. Siinä tosin ei ollut kuin Lilin mählää, joten ei ollut ehkä kovin inhottava. Otin vaan ihan turhaan useamman toiston. Miksi, oi miksi ei osaa jättää hinkkaamista veks?! Lisäksi, videolta näkyy, kuinka kumarrun koiran päälle ottaessani kapulan siltä. Tästä pitää päästä eroon, eli mun pitää mennä koiran alta pois eikä ahdistaa sitä noin.

 

Sitten vielä Iines pikaisesti uusintakierrokselle, jonka jälkeen Ärrälle *tadaa* tunnari. Kyllä, sekin hauskuus on palannut repertuaariin ja nyt oikeesti myös tehdään sitä eikä vaan meinata. Noora hipelöi kapulat, väärät olivat yhdessä kasassa ja oma parisenkymmentä senttiä viistosti niiden edessä. R oli vähän turhan täpinöissään mutta haisteli kuitenkin rauhallisesti sekä kasan että oman ja nappasi varman oloisesti oman. Palautus ripeä eikä maistellut kapulaa. Loistomimmi! Kotipihalla vielä samanmoinen, samoin tuloksin.

 

Eilen ja tänään piti hoidella erinäisiä asioita (matkanjälkeissäätöä…) eikä ehditty tottistamaan vaikka mieli olisi tehnyt. Lenkeillä on ollut ihanaa: on niin rauhallista ja kaunista ja koirat tykkäävät lumesta. Etenkin R nauttii silmin nähden olostaan. Lili ei niin tykkää hangessa tarpomisesta vaan pitäytyy suosiolla poluilla. Taitaa johtua siitä, että L ei tykkää ylipäätään, että sen turkissa on ”jotain” – oli se sitten vettä, roskia tai lunta. Tänään kävin ekaa kertaa kuukauteen koirien kanssa taas juoksemassa. Tuntuikin aika raskaalta, etenkin lumisilla teillä. Mutta tästä se taas lähtee :) Viikonloppuna olis tarkoitus suunnata hiihtämään.

 

Rampen kanssa pientä kotitreeniä kuitenkin eilen ja tänään. Pieni koira oli kovin innoissaan :) Tehtiin "liikkeestä" jääviä. Seisominen sujui hyvin, tauko ei ainakaan ole haitannut. Maahan ei ollut aluksi ihan niin nopea kuin halusin mutta parani, tänään oli jo pääosin nopeita. Tänään sekaisin istumaaseiso.

Avo-kaukot sujuivat eteisessä samoin hyvin, tosin ihan vähän oli liikaa intoa ja peppu ei olla ihan 100 %:sti paikallaan. Tänään tehtiin seiso-maa-jumppaa, joka meni oikein hyvin siten, että olin suoraan koiran edessä. Ei käsiapuja enää. Nyt pitää vaan alkaa tuossa kasvattamaan omaa etäisyyttä. Ja ottaa käsimerkit kunnolla mukaan, nyt taisin taas unohtaa ne…

 

Saatiin Katjan vanhemmilta vähän poron jämiä ja yksi isompi luu, joka pitäisi pätkiä. Koirat menivät tänään aivan sekaisin porosta. Lili päivysti keittokattilan äärellä ja kun saivat iltanappulat porohöystöllä, etenkin R meinasi ratketa liitoksistaan. Tätä ennen tein pari kapulan nostoa poropalkalla (R), olivat tosi ripeitä. Samoin eilen kapulat nousivat tosi nopeasti, joten tauko näyttää tehneen hyvää. Pitäisi vaan tuoda kiloinen nyt sisälle autosta ja alkaa treenata sillä.