Eilen Luukissa tottista Rampen kanssa. Kenttä oli varsin viidakkotyylinen ja satatuhatta hyttystä ja mäkäräistä pörräämässä ympärillä. Suht lämmin keli oli taas ja Rampe läähätteli aika lailla.

 

Ramolle noutotreeniä. Jätin kentän laidalle odottamaan – tällä välin Annu vei em-lelun, minkä koira huomasi varmasti – ja kutsuin luokse, aloitettiin leikillä. Sitten lyhyt seuruupätkä (täyskäännös huonohko), josta henkilöryhmään. Ryhmään mennessä piti katsahtaa Annua, muutoin kontakti ja asenne hyvä. Päälle vähän lisää leikkiä.

 

Sitten ne noudot. Tasamaa Nattan kapulalla, ei ollut ällöttävä. Hetken R joutui sitä ruohon seasta etsimään, mutta hyvällä vauhdilla kapulalle ja ennen kaikkea myös takaisin. Sitten seuruussa hyppyesteelle (80 cm), jolla omalla (400 g) kapulalla nouto. Oikein nätti, tästä palkka. Taas seuruussa A:lle, hieno nouto tässäkin (oma kapula) ja palkka. Sitten seuruussa eteenmenolähetyspaikalle, siinä viritys. Pientä keulintaa, ja seuruutin väärään suuntaan, jotta vähän rauhoittuisi. Sitten valmistava (ihan OK vaikka oli hinku lähteä) ja lähetys. Hieno eteenmeno, ei maahanmenoa. Pallopelit päälle ja seuruussa kentältä pois, vapautus repulle. Hyvä Är!

 

Tottiksen jälkeen Heini haukutti Ärrän. Pitkähköjä sarjoja (3), yksi suora palkka väliin yllärinä.

 

Tänään Murressa ostoksilla. Laiskuus voitti ja päätin, etten jaksaisi hakea helatorstaina Siuntioon tokokokeeseen unohtamaani noutokapulaa. Uuden ostoon siis ja tarttuihan sieltä mukaan ”jotain pientä” muutakin.

 

Shoppailujen jälkeen lenkitin molemmat Uusiksessa ja paukut lenkin yhteydessä. Söivät namppoja paukkujen ajan, joten no problemos.

 

Lenkin jälkeen tottista molempien kanssa. Lilille liikkeestä seisomista, jossa treenattiin sitä paikallaan kököttämistä. Sujui hyvin, takapalkalla. Muutama liikkeestä istu, olivat ripeitä. Liikkeestä maa, johon hain käsiavulla nopeutta. Toimikin aika hyvin. Lopuksi hyppynouto matalan aitapuomin ylitse, oli hieno ja siitä iltasapuska palkaksi.

 

Rampen kanssa aloitettiin seuraamisella ja perusasennoilla, ”asenteesta” pallopalkka. Hyvältä vaikutti omasta näkövinkkelistä. Yksi liikkeestä maa, vein em-pallon odottamaan. Sitten tasamaanouto (650 g), oli oikein hyvä, siitä suoraan ilman välipalkkaa hyppynouto. Meni esteen ali, pihkurainen, parilla ekalla yrittämällä. Avustin taputtamalla esteen yli ja alkoihan se toimia. Noita pitää nyt treenata, mikä olikin tiedossa, eli ”vaikeamman” kapulan kanssa esteen yli hyppääminen työn alle. Tasamaanoudossa ei kapulan ällöys enää pääsääntöisesti vaikuta *kopkop* mutta esteen yli vielä voi olla hankalampi. Lopuksi lyhyt seuruu ja em pallolle ja koppileikit loppuun.