Maanantaina Simpalle ja koirille kuntoilua Laajalahden jäällä, S suksilla. Upea ilma ja koirilla oli kuulemma oikein hauskaa keskenään. Itse kärvistelin 12 h sisätiloissa ja kotiin päästyä olin niin puhki, että halli jäi väliin.

 

Kismitti treenien missaaminen sen verran, että otin kuitenkin Rampen kanssa pientä kotitreeniä. Jääviä: ensin seisomista lähinnä, sitten kaikkia sekaisin. Yllättävän hyvin sujui, oon laiminlyönyt seisomisen treenaamista pitkään. Avo-kaukoja, ei ongelmia tässäkään. Teki oikein joka kerta eikä ennakoinut. Mutta ennakointia sitten maasta perusasentoon nousussa. Treenailtiin sitten odottamista, palkkailin koiran malttaessa ja nopsasti hiffasi idean. Edestä perusasentoon siirtymisiä, jäi välillä vähän vajaaksi. Muutama luoksetulon stoppi seisomaan, tosin näitä sisällä mahtuu tekemään vaan parin metrin matkalta, joten lähinnä sitä pyssäysliikettä sitten.

 

Tiistaina Uusiksessa lenkkeilyä ja paukut molemmille. Ensin muutama rekkujen imuroidessa namppoja lumelta, myöhemmin kolme niiden ollessa makuussa. Vikalla L nosti kyynärpäät maasta, on näköjään oppinut, että makuukuteja ammutaan se kaksi. Lenkin jälkeen yritys ottaa Rampen kanssa tottista, joka jäi sitten yritykseksi: neiti Hormoni ei pystynyt laskemaan peräänsä märälle asfaltille ja oli muutenkin aivan pihalla. Siis aivan todella pihalla. Ei kiva. Mutta eiköhän tuo tulevasta juoksusta johdu. Vielä en vuotoa ole huomannut, mutta Ärrän paikat on kyllä niin turvonneet, ettei ihme, että märkä maa ei houkuttanut. Vaikkain siis ketuttihan tuo, ihan kunnolla.

 

Tänään taas peruslenkkiä ja paukut. Onnistuin jättämään sekä puhelimen että avaimet kotiin, joten kiepattiin sitten Tuukan kautta, jolla meidän vara-avain asustelee. On-nek-si T oli kotona; Simohan siis on koko viikon Ranskassa, joten toinen vaihtoehto olis sitten ollut soittaa huoltomies avaamaan. Ja sehän ei pihi-mulle olis sopinut… Mulla ei todellakaan ole tapana harrastaa tällaista unohtelua, olin aivan järkyttynyt tilanteesta.

Kotimatkalla tehtiin Rampen kanssa pari pudotetun esineen noutoa, tosin esineenä tällä kertaa hanska, kun tossu ei sattunut mukaan. Ekalla näki kun hanska jäi, tokalla ei. Hirveän kivaa tuo sen mielestä on. Pitäis vaan ottaa se metsäseurauttaminen mukaan kuvioon, nyt ei voinut kun oli molemmat koirat mukana. Sitten vielä koulun kautta kotimatkalla ja leikkisessio Ärrän kanssa. Oikein kivaa oli taas, leikki kyllä varsin hyvin nyt ja käy palloon (ei naruun) kunnon draivilla. Tänään Hänen Korkeutensa pystyi myös laskemaan peräpäänsä märkään maahan…