Käytiin Kaurasuontiellä Gabin ja koirien kanssa treenaamassa jälkeä ja siinä sivussa esine-etsintää. Käytiin tekemässä jäljet, ja niiden vanhetessa tehtiin esine-etsintä. Gabi oli tallonut alueen, joka oli varmaan 35X45 m (?), ja Sarakin oli ollut alueella mukana. Esineitä oli kolme. Lili meni ekana. Simo lähetti sen ilman lataamista oikeasta etukulmasta ja hyvin irtosi. Aika vauhdilla lähti ja eteni melko taakse. Taisi napata esineen hajun aika nopeesti. Esine olikin yllättäen etuosassa ruutua, ihan lähellä paikkaa, josta Simo Lilin lähetti. Lili löysi esineen nopeesti ja palautti hienosti. 30 pistettä :-) Tosi hyvä, että tuli tällainen treeni, jossa esine ei ollutkaan takana. Liian usein tulee varmaan tehtyä pelkästään sellaisia!

Gabi teki Lilille jäljen eli vieraat hajut, keppejä oli 10. Maasto oli vähän normaalia vaikeampi. Yhdessä kohtaa oli tosi monta kaatunutta puuta, jotka piti ylittää/alittaa ja lisäksi oli aikamoista pöheikköä yhdessä vaiheessa. Lili löysi kepeistä kuusi. Neljä pummattua on aika monta. Mietittiin siinä porukalla, mistä kiikastaa. Simo oli sitä mieltä, että Lili meni missattujen keppien päältä ohi reagoimatta niihin kuitenkaan. Eli se ei niiden kohdalla ollut jäljen sivussa tms. Jäljestys sinänsä oli ihan OK, mutta kepit pitäisi tietysti löytyä 100 &:n varmuudella. Parissa kohtaa Lili meni selvästi jäljen suuntaisesti, mutta hajut taisivat valua pois jäljen päältä, koska L kulki sen sivussa. Gabi pohtikin, että Lili taitaa helposti tehdä niin, että se ottaa ilmavainulla, jos haju ei kulje tasan jäljen päällä.

Mietittiin yhdessä lääkettä keppiongelmaan:
- eripituisia jälkiä ja erilaisilla vanhenemisajoilla
- sellainen jälki, jossa vain pari keppiä ja jossa L saa nähdä vaivaa ja tehdä työtä pitkään, ennen kuin keppi löytyy
- vaihtelevuutta palkkaamiseen; meillä on ollut kissanruokaa palkkana koko kesän ja vaikka L siitä tykkääkin, pitää varmaan kokeilla vaihtelun vuoksi jotakin muuta
- lelu/leikkipalkan kokeileminen
- palkkaukseen ripeyttä ja iloisuutta ja fiilistelyä enemmän
- kohteiksi jäljelle leluja tai esineitä vaihtelun vuoksi
- enemmän vieraita jälkiä; ollaan tehty lähinnä itse jälkiä tänä kesänä, leirillä vasta oikeastaan oli vieras jälki
- keppien ilmaisukeinoksi maahanmeno; Simo mietti, josko muuttaisi ilmaisukeinon ja sillä saisi keppien merkitystä korostettua (Simo on miettinyt asiaa jo aiemmin).

Treenin jälkeen Lili ja Scifi saivat hetken riekkua. Vähän jotakin leikkimisen tynkääkin saivat aikaan, Lili tosin oli joko poikki tai sitten niin "aikuinen", ettei ihan entiseen malliin lähtenyt leikkiin. Scifi on kyllä iki-ihana hössöttäjä ja taitava keppienbongaaja :-)

***

Kotimatkalla käytiin vielä ottamassa Lilille eteenmenotreeniä Mäkkylän kentällä, kun sapuskat sattuivat olemaan mukana. Otin ekan niin, että Simo vei purkin Lilin näkemättä. Muutaman askeleen seuraaminen, pysähdys ja lähetys. L lähti aika vauhdilla, ei kuitenkaan ihan yhtä kovaa kuin yleensä, ja suoraan eli hyvin meni. Palkka siis avoinaisessa purkissa kentän toisessa päässä. Toinen otettiin toisesta suunnasta niin, että seuruu-pätkä, pysähdys ja lähetys. Lähdin juoksemaan perään ja varmaan kun Lili oli 20-25 m:n päässä lähtöpaikasta, huusin Maahan. L reagoi heti. Kääntyi tosin muhun päin, mutta meni ekalla käskyllä. Hienoa! Vika otettiin samaan suuntaan kuin eka ja samalla tavalla, paitsi ilman seuraamista. Oikein hienosti meni tämäkin.

Leena