Viestitreenit Halkolammella. Iso porukka paikalla. Otettiin neljän koiran ryhmätreeni. Lili, Olli, Ekko ja uusi dobberi Loordi. Mentiin samaan paikkaan kuin viimeksi eli koirat juoksivat kutakuinkin polkua. Melko uutena juttuja otettiin "marjanpoimijoita" muutama reitin varrelle, mikä olikin hyvä juttu, koska aika moni koira otti niistä ainakin jonkinmoista häikkää.

Lili juoksi ryhmän vikana. Intoa oli taas treeniin tultaessa aika lailla, hiljaa ei olisi millään malttanut pysyä. Lili lähti siis joukon ekana kävelemään toiselle pisteelle. Juoksi todella innolla, ei näyttänyt tiistainen vatsavaiva enää haittaavan. Juoksutettiin Liliä viisi kertaa. Joka kerta mielestäni yhtä innolla lähti ja aivan täysillä juoksi. Pari intohaukahdusta lähetyskäskyn jälkeen.

Odottelu oli taas vähän vaikeaa. Simon päässä L oli kuulemma ollut melko siivosti. Mun päässä se oli melko kaukana musta ja muista eli varmaankin 10 m. Kauempana kuin aiemmin on ollut. Näitä puussa odotteluja voisi treenata ihan keskenäänkin ihan hyvin. Lili kävi nätisti makaamaan, kun sen jätin puulle, mutta en ehtinyt muiden luokse yleensä edes kävellä, kun jo kävi pieni haukahdus tms. Hermostuin sille kerran kunnolla ja kävin truuttaamassa vesisuihkun niskaan - tehosi. Tämä tapahtui ekalla kerralla. Muilla kerroilla se haukahti kerran, mutta sen jälkeen hiljeni, kun ärähdin/suihkautin. Palkkasin hiljaisuudesta harvakseltaan koiranmakkaralla; parempi palkka tuntui auttavan ja L pysyi paremmin hiljaa. Täytyy nyt vaan katsoa, ettei tuosta haukahduksesta tms. tule tapaa.

Liliä eivät marjanpoimijat häirinneet, hieno homma. Mietittiin, että ensi kerralla voisi ottaa sellaista treeniä, jossa joku "ulkopuolinen" kävelee metsässä eli ei ole paikallaan, kuten tänään.

***

Tiistaina Lilille iski joku vatsaongelma. Kun Simo tuli töistä, kotona oli oksut ja ripulit odottamassa ja Lilillä oli kova kiire ulos. Voi toista. Vatsatautiahan on koirilla ollut nyt liikkeellä. Toisaalta en tiedä, voi olla, että vatsa meni sekaisin rustoluusta, jonka Lili sai maanantaina iltapäivällä. Vaikea sanoa.

Tiistaina annettiin Lilille illalla vain vähän keitettyä riisiä runsaassa vedessä, samoin keskiviikkoaamuna. Jätettiin tietty tokot ke väliin. Vatsa ei keskiviikkoiltaan mennessä ollut toiminut ja Lili vaikutti pirteältä, ihan täysin omalta itseltään. Annettiin sille ke-iltana liotettuja nappuloita noin desin verran ja kaikki pysyi hyvin sisällä. Torstaina vatsa toimikin sitten taas normaalisti ja uskallettiin mennä viestitreeneihin.

Täytyy jatkossa antaa Lilille pienempiä rustoluun paloja kerrallaan. Nyt sai isohkon, ja voi olla, ettei tottumaton vatsa sitä kestänyt. Toisaalta maanantaina nähtiin Scifi, jolla ilmeisesti edellisellä viikolla oli ollut vatsatautia. Tiedä sitten, olisiko tarttunut vielä. No, pääasia, että tauti meni ohi.

***

Huomenna alkaa LOMA!!! Ihanaa päästä mökille, Lilikin nauttii vuorenvarmasti ;-)

Leena