Ramonan kanssa lenkillä Perkkaalla ja vähän tottistelemassa/leikkimässä Perkkaan kentällä. R oli varsin riehakas koko lenkin, kuunteli kuitenkin hienosti. Kentällä naksuilin kontaktia ja istumista ja leikittiin välissä. Taistelutahtoa löytyy koko ajan enemmän, nyt on jo äänitehosteet välillä mukana... Hampaiden vaihtumisen vuoksi en kovin rajuja taisteluleikkejä nyt ota. Ramo kiinnostui tosissaan myös tennareista, otin kahden lelun leikkiä niillä, R tykkäsi kovasti. Lopetin aika nopsasti kuitenkin, vielä kun oli täysillä intoa.

Lenkillä R sai juoksennella vapaasti ja piilotin sille pariin otteeseen korkeaan heinikkoon hanskani. Tein niin, etten sinänsä antanut mitään apuja tai vinkannut, että esine olisi jossakin päin, vaan annoin Ramon löytää sen itse. Hyvin löytyi ja tyttö oli aivan intona löydöstään. Hyvä palkka aarteesta. Käytiin vielä moikkaamassa Ramon kanssa Terhiä ja tottisryhmäläisiään ja sitten kotia kohti.

On kyllä hienoa, kun R ei hirveesti jaksa kiinnostua muista koirista. Lilin kanssahan tää oli rasittava juttu pentuaikana ja aika pitkällekin, kun se otti toisista koirista häiriöitä niin paljon. Pyrin vahvistamaan kontaktia kunnon palkalla satunnaisesti muutenkin ja erityisesti silloin, kun on koira näköpiirissä.

Simo ja Lili kävivät myös kunnon lenkin Talissa, illalla S naksuili molempien kanssa.

Oon alusta pitäen vahvistanut sitä, että Ramona kiinnostuu maassa olevista roskista ym. ja että se toisi niitä mulle. Tämmöinen ohje saatiin aikanaan Lilin pentukurssilla, ja se on musta ihan toimiva homma. Ei oo Lilin kanssa ainakaan mitään negatiivisia sivuvaikutuksia tullut :-) Vahvistaa tuomista/noutamista jne. Ramona on nyt hiffannut homman koko ajan paremmin. Tänään toi jo roskan toisensa perään melkein mulle asti. Ihan perille asti "aarre" ei vielä tule mutta koko ajan lähemmäs. Ramona jotenkin on niin tohkeissaan tuomisesta ja siitä, että siitä saa palkan, että roska jää vielä välillä matkalle.

Leena