Tänään nukuttiin pitkään ja ip suunnattiin Luukkiin lenkille. Käytiin eka Luukin kentällä ampumassa Lilille. Neiti kävi taas kovasti kiekoilla. Siirtyminen auto-->kenttä oli yhtä huutamista. Simon kanssa mietittiin ihan kunnolla tota kiekoilla käymistä; voisiko olla, että Liliä kuitenkin on stressannut laumamuutos. Päädyttiin siihen, että kokeillaan pitää koiria nyt päivät eri tiloissa, niin on ehkä vähän rauhallisempaa ja enemmän "omaa rauhaa". Lilin häröily on muistaakseni vuodenvaihteen jälkeen vähitellen lisääntynyt, ja siihen asti koirat olivat suurin piirtein erillään yksin ollessaan. No, kokeillaan tota ainakin.

No mutta siis. Kun kentälle päästiin, S otti Lilin kanssa ihan lyhykäisiä seuruupätkiä, jotka menivät yllättävän kivasti. Palkkana taaksepäin lentävä tennari. Sitten otettiin ampumiset: L makuuseen, nameja taakse. Mä reilun metrin päässä Lilin edessä, kasvot Liliin päin. S ampui eka yhden makuun aikana, sitten vapautin nameille, jossa vielä toinen paukku. Tosi hyvin meni, Lilin ilmekään ei värähtänyt ampuessa. Sitten Simo vielä leikitti Liliä ja mä kävin viemässä eteenmenolelun kentän toiseen päähän. En tiedä, tajusiko Lili, että vein sen. Otin sen kanssa lyhyen seuruupätkän (jossa vaan ehkä yksi pieni inahdus), lähetys, L juoksi täysillä ja suoraan lelulle, en käskenyt maahan. Hyvä treeni - ampuminen meni nappiin ja eteenmeno samoin.

Sitten Halkolammelle viestiä. Eka Ramo, jolle otettiin lyhyehköllä matkalla juoksutusta. Maaston takia R ei suoraan nähnyt pisteeltä toiselle, mutta matka oli lyhyt, joten ei ollut liian vaikea. Juoksi hippulat vinkuen edestakaisin, ei mitään ongelmia lähtemisissä/motivaatiossa. Juoksuttamisen jälkeen Ramolle paukut, hyvin meni tämäkin.

Sitten Lili juoksemaan. Matka oli ekalla pätkällä varmaan noin 200 m. Ongelmia aiheutua siirtymisten jälkeen: kun S siirtyi ekan lähetyksen jälkeen, Lili kyllä löysi Simon, mutta mun luo lähetettäessä ei ekaksi osannut suoraan lähteä. Juoksi vähän matkan päähän ja palasi Simon luo. Toka lähetys Simon päästä meni hyvin, vikalla taas ongelmia. Mun päästä lähetettäessä myös kerran jäi musta 10 m:n päähän ihmettelemään pariksi sekunniksi mutta lähti sitten itse ja täysillä, en antanut uutta käskyä/muuta apua.

Eli siis: siirtymisiä pitää treenata. Lili haahuilee vähän, kun se etsii siirtynyttä, mutta toistaiseksi on perille löytänyt. Varmaan osin tän haahuilun vuoksi takaisin päin lähteminen on hankalaa, kun hajujäljet on sekaiset, koska L ei välttämättä tule Simon jälkiä. No, tiedetään ainakin, mitä pitää treenata.

Illalla Ramon kanssa Purinalla tokoilemassa. Lilin maltoin jättää kotiin, kun nyt oikeesti koitan pitää sille edes pienen tokotauon. Rampen kanssa eka kontaktia, sitten perusasentoja ja seuraamista. Aika jees. Sitten tehtiin liikkeestä seisomista, alkaa olla aika kivasti käskyn alla. Pitää vaan kasvattaa käskyn ja naksun välistä aikaa, nyt R tuppaa helposti lähtemään mun perään, jos naksua ei heti kuulu. Eteenistumisia, jotka on hyvin tiiviitä. (Kuten Soile sanoi torstaina, jos olisin mies, pallit olisi kovilla :-)) Estehyppyä hyvin matalan riman yli. Jätin Ramon odottamaan toiselle puolelle, kiersin itse toiselle ja kutsuin luo. Oikein kivasti meni, Ramo oli ihan täpinöissään tästä uudesta hommasta.

Kosketusalustaa vähän kauempaa. Nyt R jäi hienosti alustalle odottamaan naksua ja palkkaa, ei lähtenyt heti kosketuksen jälkeen mun luo. Istu-->maa-kaukoja, käskynä Down. Oikein nopsasti neiti heittää maahan. Lyhyehköjä paikkamakuita muutama, pysyi hienosti. Tolpan kiertämistä ja luoksetulon pysäytystä seisomaan. Ekaa kertaa tätä jälkimmäistä. Tehtiin eka lentävällä pallolla, sitten lentävällä namilla, jälkimmäinen ehkä vähän parempi tai sitten kesti pallojen verran hiffata homman nimi. Käsky Sto. Loppuun luoksetulo ja leikkimistä.

Illalla Simppa naksuili Lilille maa-seiso-kaukoja molempiin suuntiin. Seisomaan nouseminen on hyvä, maahanmenossa tuppaa vähän etenemään, jos ohjaaja liian kaukana. Jos ohjaaja koiran edessä tarpeeksi lähellä, menee hissinä. Ramon kanssa S otti kapulaa, ihan OK meni, siihen nähden, mitä R on kapulasta mieltä.