Tänään EPK:n vetäjien tottispäivä Tuusulassa Kennelliiton koulutustilassa. Tila yllättävän pieni ja lämmin, mutta ihan OK. Ideana siis se, että kukin teki vuorollaan haluamiaan tottisjuttuja (joita pienessä tilassa, ilman esteitä, pystyi tekemään) ja touhut videoitiin ja katsottiin yhdessä jälkikäteen. Simo teki Lilin kanssa ja mä Raran.

S vei Lilin ryhmäpaikkamakuuseen melkein suoraan autosta = piippausta ja levottomuutta paljon. Mutta positiivista: L pysyi kaikesti huolimatta makuussa. Simo pysyi näkyvillä, oli melko lähellä koiraa. Eli: AINA pitää tehdä Lilin kanssa kunnolla kivoja juttuja ennen kuin se laitetaan makuuseen. Ja ennen varsinaista makuuta ihan lyhyt ja helppo muistutus siitä, että mitä tulossa.

L odotteli vähän aikaa vuoroaan autossa, jonka jälkeen Simo toi sen hetkeksi tottumaan tilaan ennen tekemistä. Ottivat seuruuta ja kaikki jäävät. Meni tosi hyvin, aluksi L vähän piippasi, mutta se helpotti vähän ajan päästä. Homma näytti videoltakin aika hyvältä, ihan vähän L kieppaa etukroppaa Simon eteen vaikka ei varsinaisesti ole vinossa/edistä, mikä näkyi takaapäin kuvattaessa. Ääntelystä myös vähän keskusteltiin, mutta yleisesti ottaen homma hyvällä tolalla kaikkien mielestä. Lili teki myös toisen ryhmäpaikkamakuun treenin jälkeen, meni paljon paljon paremmin. Simo oli edelleen näkyvillä, kävi pari kertaa palkkaamassa.

Rampe tuli myös tilaan hyvissä ajoin ennen omaa vuoroa. Oli tytöllä vähän kestämistä, kun iskä makasi muutaman metrin päässä maassa pitkällään kameran kanssa eikä sen luokse saanut mennä! Ääntä siitä lähti jonkin verran, mutta rauhoittui loppupeleissä onneksi. Meidän vuorolla sitten tehtiin pepputreeniä, maahanmenoja, istumista, lyhyt paikkamakuu ja luoksetulo. Saatiin TOSI hyvää viilausvinkkiä naksuiluun eli oikeestaan naksun ajoitukseen meikäläiselle parannusta. Mulla tuli naksu pepputreenissä sekunnin kymmenesosan liian myöhään, hyvä että tähän kiinnitettiin huomiota. Muuten tuli kommenttia, että hyvällä alulla näyttää homma olevan. Kivasti neiti pysyi kuulolla oman treenin ajan.

Oikein kiva päivä, paljon tuli taas hyödyllisiä vinkkejä sisäistettyä sekä oman treenin myötä että muiden treenejä seuratessa. Videointi on tosi jees, täytyy alkaa harrastaa tuota säännöllisesti.

Illalla Raran kanssa pikkutottista lenkin yhteydessä: pepputreeniä, istumista, luoksetulo, eteenmeno, paljon riekkuleikkiä IHANAN lenkiltä löytämäni kirkkaanpunaisen tekonahkarukkasen kanssa (aivan ykkönen Raran mielestä).