Tänään nähtiin taas aurinko hetken verran taivaalla. Olin kotona lukemassa tenttiin, joten siinä sitten mukavasti ehdinkin kaapata kameran kainaloon ja kipaista koirien kanssa läheisille kallioille. Riekkuivat hienosti ja sain kuviakin räpsittyä. Saa nähdä, onnistuiko yksikään.

Muuten lenkki meni kivasti, mutta yhdessä vaiheessa oli niin keskittynyt kameran kanssa pelleilemiseen, että en huomannut, että meidän lähelle hiippaili nainen kahden koiransa kanssa. Ne olivat remmissä, mutta toinen alkoi haukkua – ja siitäkös Lili riemastui. Kauheen haukku päälle, ei kuunnellut käskyjä ollenkaan, ja mulla menin niin hermot. Ramona totteli hienosti, mutta ihmetteli varmaan kovasti, kun karjuin pää punaisena Lilille. Lili sai sitten kunnon kurinpalautuksen ja näytti kyllä siltä, että tajusi hyvin, mistä palautetta sai. Kehuin ja palkkasin suurieleisesti Ramonaa, joka oli hieno. Toinen koiratyyppi varmaan vähän ihmetteli, kun säpisin Lilille kuinka tyhmä idiootti se oli.. Hmmm. Kolmekymppiä lähestyy, ei aina ihan uskoisi.

Sitten tuli vielä toinen koirakohtaaminen ja kah, Lili totteli moitteetta. Niin myös R, joten sain kehuttua ja palkattua molemmat. Hyvä mieli siis onneksi jäi ja toivottavasti tuo energiapommi nyt muistaa, että kun kutsutaan, kuuluu totella. Lilillä jotenkin tuntuu virtaa nyt piisaavan, vahtii enemmän kuin yleensä ja muut koirat kiinnostavat. Huomaa, että ei ole päässyt pariin viikkoon purkamaan ylimääräistä energiaa Ramon kanssa.

Kun lähdettiin metsästä, L onnistui yhden pienen mäen alastulossa hyppäämään Ramonan päälle. R huusi kuin syötävä eikä astunut hetkeen takajalalleen. Tuli mun jalkoihin surkeana ja mä olin ihan sydänkohtauksen partaalla tietysti. Mutta onneksi R alkoi pian astua jalalla ja pian oli ihan normaali.

Iltapäivällä mentiin sitten Soilen ja Titon kanssa Jumbon parkkihalliin tottistelemaan. Lili pääsi ensin tekemään. Tehtiin ensin luoksetulon pysäytystä, muutama kiertämisen kautta ja sitten muutama ihan kokonaisena liikkeenä. Ihan OK meni, mun täytyy vaan antaa käsky selvemmin ja terävämmin. Lilin luoksetulovauhti saisi tässä myös olla vähän hitaampi mutta mites saan sitä vauhtia siitä pois ilman että se alkaa kovasti ennakoimaan tulevaa pysäytystä..?

Sitten tehtiin täyskäännös + seis -seuraamista. Namin kanssa meni tosi hyvin, ilman namia vähän jäi eteen. Saatiin kuitenkin ilmankin namia aika hyvä, lopetettiin siihen. Sitten otin ruudun, ekaksi alustan kanssa ja sitten ilman. Hyvin menivät.

Tito tekemään ja L paikkamakuuseen. Tarkoitus oli ottaa helppo siten, että oon kasvot Liliin päin, jotta se ei pääse nousemaan. No se pirulainen ehti nousta istumaan ennen kuin ehdin kääntyä pois päin kävelemisen jälkeen! Menin laittamaan sen uudestaan ja nyt pysyi hyvin. Ekaksi oli minuutin verran levoton. Sitten rauhoittui ja oli osan ajasta jopa pää maassa. Pidin sitä makuussta reilu 5 min, osan ajasta olin selkä siihen päin.

Sitten tein Lilin kanssa noutoa, meni ihan OK, ihan vähän pitäisi musta palautukseen saada vielä lisää vauhtia. Ihan hyvä kuitenkin. Sitten otin juoksusta maahanmenon ja seisomisen, jotka molemmat olivat hyvät. Sitten otettiin kimppapaikkamakuu. Kävelin ensin alotyyliin, käännyin, kehuin ja menin piiloon. Olin 30 s, kurkkasin ja kehuin, olin 1 min, kurkkasin ja kehuin ja olin 1 min 30 s ja kurkkasin ja kehuin. Hyvin meni. Soile oli piilossa koko ajan.

Sitten otettiin vielä kaukot. Soile heilutteli koiran takana käsiä. Hyvin meni, L teki liikkeet nopeammin ja siistimmin kuin viimeksi. Tosin, liikkui maahanmenossa ihan vähän sivusuunnassa. Mietittiin Soilen kanssa, että ottaa varmaan vähän takanaolijasta häikkää ja tää sivusiirtyminen johtuu siitä. Mielenkiintoista, täytyypä seurata tätä juttua. Ja sitten vielä ruutu. Olin ihan varma, että pieleen menee, mutta pakko oli kokeille, kuten aina. Mutta se menikin hyvin, ilman alustaa. Jipppii ja juhlat.

Palkkailin neitokaista ylipäätään aika paljon narupalloriekkumisella, oli oikein intona ja Soilekin totesi, että taistelee hyvin.

Ramonan kanssa perushommia, kontaktia/seuraamista, perusasentoja, istumista, pari maahanmenoa. Leikkimistä. Tito ja Soile olivat häiriönä suurimman osan ajasta. Kun Tito meni autoon, Soile oli meillä tuomari, jota käytiin tervehtimässä tai siis mentiin siihen lähelle Soilea kohti, hyvin meni. Pari luoksetuloa, Soile piti Ramonaa. Ekalla kerralla vähän himmasi, ihmetteli parkkihallin lattiaa tms. Lopuksi vielä esineen tuomista, kivasti meni. Viitisen toistoa taidettiin ottaa, yhden kerran pudotti vähän ennen mua ja nosti ja toi uudelleen, tästä en palkannut vaan ainoastaan suorasta tuomisesta. R otti paikasta enemmän häiriötä kuin viimeksi, mutta ihan OK meni kuitenkin. Häiritsi myös se, että Lili haukkui lähes taukoamatta autossa, kun Ramona teki… Buu.

ENS KERRALLA: Ramona tekemään ennen Liliä.