Perjantaina taas juostiin, kivakiva. Vähän kovempaa ja pidempään eli n. 1 h juoksua.

 

Eilen sitten suuntasin molempien rekkujen kanssa heti aamupäivällä Luukkiin Piian kanssa treenaamaan. Reippailtiin tunnin lenkki alle ja sitten Lili ekana hommiin. Tehtiin pari kertaa 2-kiloisen kapulan tuonti/nouto. Hyvin teki hommia, palautti kapulan laukalla joka kerta. Väkisin se on vähän hitaampi kuin kapulalle meno mutta pakostikin, kun kapula melkein yhtä iso kuin koira… Sitten juoksusta maahan ja juoksusta seiso. Molemmat aika hyvät. Pikkaisen palloleikkiä loppuun. Parkkis oli kökköisen liukas, mikä vähän hidasti menoa.

 

Sitten Ramona. Olin vienyt Monan treenatessa eteenmenopalkan valmiiksi. Tehtiin aluksi lyhyt seuruu, jonka aikana Piia ampui kerran. Hyvin meni, ei reagoinut mitenkään. Sitten tehtiin pari oman noutokapulan palautusta, suht hyviä olivat. Liikkeestä seisomista, jossa aika alkeistreeniä reilulla käsiavulla, nyt sujui paremmin kuin to eli pääasiassa teki oikeaa liikettä ja ripeitä. Sitten taidettiin ottaa eteenmeno ilman maahanmenoa, oli aika loisto. Ei tosin löytänyt suoraan purkille, mutta muuten hyvä, nopea ja suora, eikä edes keulinut valmistavassa seuruussa juurikaan. Sitten tein vielä luoksetulon ja uuden eteenmenon pallolle. Ja lopuksi ammuttiin vielä Ramon syödessä lähempää. (Tarkoitus oli ottaa myös vähän hyppytreeniä, mutta metrisellä en halunnut ottaa ja esteen yläosaa ei saanut pakkasen takia irti…)

 

Sain muuten viikolla Piialta (kiitos!) Ramonan BH-kokeen videon. Karmiva remmiseuraaminen ei näyttänyt videolta yhtään niin kauheelta kuin miltä tuntui, kumma kyllä. Täytyy koittaa saada se ladattua nettiin joku ilta.

 

Tänään oli koko lauman tarkoitus suunnata hakutreeneihin, mutta sattuneesta syystä sinne lähtivät vain Simo & koirat. Allekirjoittanut jäi kotiin nukkumaan ”hieman” venähtäneiden juhlien jäljiltä… Mutta hyvin menivät hakuilut ilman meikäläistäkin.

 

Lilille kolme ukkoa hajunhakuina. Hienosti sujui. Kävivät hakemassa hajun ja sitten Simo toi koiran tuulen alle takaisin päin ja lähetys. Matkaa piiloille lähes 50 m. Ukkoina Sari, Pauliina ja Tiina. Joka kerta täysillä suora pisto ukolle. Kati kehui, että loistoduunia :-)

 

Ramolle palauttava viime treenin vieraiden ukkojen jälkeen. Ekaksi makkararinkiä, joka oli koiran mielestä alkuun omituista, se kun luuli tulleensa ukkoja ettimään… Sujui sitten kuitenkin, kunhan koira tajusi, mitä tehdään. Ideana vaan yksinkertaisesti lisätä motskua sillä, että ukot superkivoja palkka-automaatteja (puhuin tästä Anin kanssa aiemmin). Radalla sitten kaksi ukkoa etukulmissa, lyhyet haukut molemmilla. Eka oli oikein passeli, toisella S lähetti vähän huonosti ja kutsui koiran takaisin. Toka lähetys OK. Simo ei ole koskaan ohjannut Ramoa haussa, mutta suht hyvin oli sujunut. Koitan kuitenkin itse päästä ens kerralla ohjaamaan koiraa ;-)

Ja illalla koirat sitten toimivat tärkeässä tehtävässä eli meikäläisen krapula-angstin lievittäjinä...