Tänään ajeltiin Ramon kanssa Haminaan Hansua ja laumaansa tapaamaan. Ja voi että miten palleroisia pentuja, huoh. Onneksi meille ei mitenkään mahtuisi kolmatta koiraa eikä kyllä aikakaan riittäisi, joten todellista mulle-tommonen-heti-fiilistä ei päässyt kehittymään. Pentujen ihastelun jälkeen läksimme vähän treenaamaan. Hansu kuvasi meidän touhut, mikä oli kyllä tosi tosi hyvä juttu, katteltiin videopätkät yhdessä treenien jälkeen.

Seuruu näyttää aikas hyvältä. Paikka jees, kontakti hyvä, koira ei seilaa. Nyt vaan saalispalkka paremmin mukaan touhuun ja pidempää pätkää. Oikealle käännöksistä juteltiin, jääneet molemmilla vähän unholaan. Meidän täytyy Ramon kanssa ottaa nyt paikallaan käännöksiä oikealle. Hansu myös ehdotti seuraavaa: ennakointiääni tms. koiralle, jonka jälkeen käännös oikealle, pari ripeää askelta ja pallo lentää koiran menosuuntaan. Koklaamme sitä. Mun täytyy seuruussa kiinnittää huomiota siihen, miten palkkaan lelulla. Videolta huomasin, että seuruun jälkeen palkka lentää aina siten, että R oppii kohta edistämään.

Perusasennot ihan vähän edessä. Täytyy tuohon nyt kiinnittää huomiota. Ei huono tilanne kuitenkaan. R käyttää peppua hienosti. Jäävistä istu ja seiso näyttivät oikein nopeilta ja suorilta. Maahanmenoon täytyy hinkata se piiru lisää nopeutta, suht hyviltä kyllä näyttivät nytkin.

Luoksetuloja parit. Eka namiavulla eteen, tuli hyvällä vauhdilla ja suht jees muutenkin. Videolla (=tuomarin näkövinkkelistä) näytti paremmalta kuin omasta, R jäi vähän väljäksi. Käsiavun voisi jättää pois ja kokeilla, mitä neiti tekee. Toka sitten vauhdilla vaan narupallolle.

Patukkanouto, aika OK kaiketi, täytyypä ottaa tuohon nyt narupallopalkka mukaan. Esteet tehtiin myös, matalalla A:lla ei mitään ongelmaa. Hyppyeste meni hyvin, ihan kuin ekalla olis hipaissut estettä mutta tokalla meni puhtaasti ja hyppytekniikkakin näytti olevan kohdallaan.

Kaukoja istu-maa-istu, näytti myös hyvältä. Täytyy ottaa tähän nyt takapalkka ja alkaa kasvattaa etäisyyttä koiraan.

Paikkamakuu rivissä Viksun kanssa. Oi miten taitava pieni Ramona. Tää oli oikeesti loistavasti tehty siltä. Tuijotti mua herkeämättä, edes kiljahtanut Pihla ei saanut Ramoa vilkaisemaan sivulle. Hievahtamatta pysyi paikalleen. Niin ja käskettiin koissut erikseen maahan, Ramo ei reagoinut Hansun käskyyn (joka myös Down), mulla tosin namiapu auttamassa.

Leikitykseen saatiin Hansulta hyviä vinkkejä. Taistelu/vetäminen ei niin Ramoa innosta. Videolta näkyy loistavasti, että se, mikä R:n sytyttää, on narupallon saalistaminen. Meidän täytyy tätä nyt treenata, mutta eiköhän siitä hyvä tule. Voipi olla, että vetäminenkin tulee kivemmaksi tämän myötä. Mun pitää olla ite nopea ja pölliä (tai välillä vaihtaa namppaan) narupallon R:ltä, ennen kuin se ehtii mähläillä sitä itekseen ja fiilis laskea. Välillä voi myös antaa saalistaa ilman, että saa saalista kiinni.

Treenien jälkeen päästettiin Ramo ja Viksu juoksemaan, ihanan näköistä merlehippaa. Myös Ronia Rara moikkasi, meni kivasti. Ai niin, Hansu koklasi Ramon kylkiluut ja koissulainen pääsee nyt pienelle dieetille :-) Rampe käyttäytyi Hansulla oikein kivasti, vaikka oli härdelliä :-) Pihla ei ollut Ramosta mitenkään kummallinen, Erkkiä R ei edes näyttänyt tajuavan. Pentujakin R moikkasi, oli siivosti vaikka vähän kummasteli selvästi. Ainoa, joka oli ällö Ramon mielestä, oli Onni. Kiva Haminan reissu loman päätteeksi :-)

Lilikin pääsi illalla tottistamaan Simon kanssa, kävivät Talissa.