Nyt on Rampella yksi etuhammas vähemmän. Käytiin siis tänään Anidentissa lääkärillä. Etuhammas oli sen verran ylhäältä katkennut, että paras ratkaisu oli hampaan poisto. Hoitopaperissa lukee seuraavasti: "Vasen ylä I2 hammas murtunut komplisoidusti eli yhteys juurikanavaan olemassa." Hampaan poiston ei pitäisi vaikuttaa mitenkään Rampen touhuihin (ei esim. vaikuttaa muiden hampaiden pysymiseen, jos/kun kaluston pitää kunnossa).

Ramoa jännitti aika lailla lääkärissä. Sillä sekunnilla kun avasin oven vastaanottohuoneeseen, R tajusi, että lääkärissä ollaan. Vuoroa odotellessa R mm. hyppäsi pari kertaa mun syliin ja oli muutenkin sitä mieltä, että kotiin voitaisiin lähteä. Herkkis mikä herkkis.

Operaatio meni hyvin. Hammas röntgattiin, jotta nähtiin, ettei juuria ole murtunut, ja poistettiin. Sitten odoteltiin, että neitokainen heräisi. Reppana pieni, aika tokkurassa aineista tietysti, vieläkin aika pihalla :-(

Nyt sitten pari päivää levossa ja sitten vähitellen normimeininkiä. Ikenen pitäisi parantua nopeasti, koska kyseessä on pieni etuhammas. 3-5 päivää pitää syödä pehmeää ruokaa, repimiskielto väh. viikon.

Lääkäri kehui Ramon hammaskaluston olevan hyvässä kunnossa. Mulle tuli taas vimma, että pitää alkaa pestä noiden hampaita ja muutoinkin tarkkailla paremmin, että hampaat ovat kunnossa. Voi kun tämä vimma kestäisi...

Anidentissä henkilökunta oli tosi ystävällistä ja selvästi asiansa osaavaa, voi vain suositella! Operaatio maksoi vajaa 200 euroa (meillä on onneksi vakuutus...) + maksu Kennelliiton papereiden hoitelemisesta (todistus siitä, että hammas on poistettu tapaturman seurauksena).

Saan jossakin vaiheessa meilillä ennen/jälkeen-kuvat, voin laittaa ne sitten tänne näytille. Kahden viikon päästä mennään kontrolliin (jonka maksu kuuluu tuohon mainittuun hintaan).