Toissapäivänä Simo ja Lili olivat jälkitreeneissä ja sen jälkeen tottistelemassa Luukin kentällä. Jälki oli ollut janatreeni. Itse jana meni ongelmitta. Jäljellä sitten keppi oli heti pian jäljen alun jälkeen ja Lili otti ilmavainulla kepin ja koitti hulluna rynniä sen luo. Simo kuitenkin odotti, että se rauhoittuisi, ja antoi sen edetä kepille vasta, kun nenä oli maassa.

Tottistelivat sitten kentällä. Hyppyestettä ja A-estettä. Hyvin menivät molemmat. A-esteeltä L tosin hyppää tosi ylhäältä alaspäin.

Lisäksi oli ampumista, jonka aikana leikkivät kentän toisessa päässä. Ei ongelmaa eli Lili ei juuri reagoinut paukkuun.

***

Tänään tokotreeneissä oli ruutua. Näytettiin meidän tilanne ja ihan hyvältä kuulemma näytti. Tein niin, että vein maton ruutuun ja lähetin Lilin ensin lähempää ja sitten kauempaa. Hyvin meni. Olin ihmeissäni, kuinka hyvin se muisti. Sitten otin maton vaivihkaa pois ruudusta ja lähetin Lilin uudelleen. Hyvin meni ilman mattoakin. Linda neuvoi, että kannattaa ottaa sellainen rutiini, että kääntää koiran pään ruutua kohden ja hokee sille jotakin esim. missä ruutu tms. Silloin se on jo oikeaan suuntaan menossa heti valmiiksi. Lisäksi Linda kehoitti ottamaan lisää etäisyyttä ruutuun.

Noutoa tehtiin myös parin kanssa. Itse tein vaan sitä, että L tuo parin askeleen etäisyydeltä kapulan ja saa hyvän palkan, jotta saisin sen tuonti-intoa lisättyä. Ihan hyvin sujui, kyllä sillä mielestäni on palauttamisinto lisääntynyt. Lisäksi tein harjoitusten välissä muutamia kertoja otteen parantamiseksi sitä, että "nyin siltä kapulaa suusta". Hyvin se on senkin tajunnut.

Otin lisäksi ihan pari hyppyä, hyvin menivät. Vähän perusasentoja ja ihan lopuksi vauhtiluoksetulo.

Lili oli jotenkin treenin aikana energisempi kuin mitä se on ollut. Yritinkin kyllä pitää sitä aktiivisena. Täytyy jatkossakin pitää treeni kiinnostavampana ja kivempana sillä, että puuhailee sen kanssa jotakin välillä, kun odotellaan vuoroa tms. Ja olin tyytyväinen siihen, että muistin ottaa kivan luoksetulon lopuksi, niin jäi kiva fiilis treenistä Lilille.

Leena