Tiistain tottistreenit Bat-hallissa. Otettiin hyppyä tokoesteellä, hyvin mene. Tokoeste oli korkeampi kuin Lilillä pitää olla, mutta parempi se niin on treenata. L on jo mielestäni tajunnut, että on tarkoitus jäädä seisomaan esteen toiselle puolelle hypyn jälkeen. Se kuitenkin helposti ehtii ottaa askeleen tai kaksi estettä (=ohjaajaa) kohti. Palkkasin aina esteen sille puolelle, jolle se hyppäsi. Ei vielä seisomiskäskyä mukana. Hyvin meni, L näyttää kyllä nauttivan tuosta pomppimisesta. Otin tauon jälkeen hyppyä myös hallissa olevilla vaneriesteillä, joka oli korkeampi kuin tokoeste. Hyvin meni senkin yli, vaikka mietin hetken, että uskallanko niin korkealla yrittää. Hyvin meni muuten, mutta L haukahti joka kerta, kun hyppäsi.

Välissä paikkamakuuta. Ekan kerran Xavin läheisyydessä lyhyehkö, pysyi hyvin, ei mitään ongelmia. Pari kertaa ryhmässä "oikea" tokopaikkamakuu. L pysyi hienosti, mikä on tosi upea juttu. Kuitenkin: L on ajoittain aika levoton. Kattelee muita koiria ja muutenkin ympärilleen. Eka paikkamakuu meni silleen paremmin, että se jaksoi aika hyvin keskittyä mun kattelemiseen. Tokalla kerralla ei ollut muista niin kiinnostunut, mutta laski päänsä tassujen päälle. Ei hyvä sekään. Täytyy kokeilla sitä, että käy välissä palkkaamassa sitä ja kehuu tarkasti vain silloin, kun se tuijottaa täpäkkänä mua. Rusina nousi tokalla kerralla seisomaan Lilin vierestä, mutta L pysyi, hienoa!

Molempien kesto oli 2-3 min. Lopuksi otettiin vielä yksi paikkamakuu niin, että L ja Scifi olivat paikkamakuussa ja Annika tekin Rusinan kanssa luoksetulon vieressä. Molemmat pysyivät, hieno homma! Tein myös samassa yhteydessä Lilin kanssa yhden luoksetulon, oli todella nätti. Tuli tosi vauhdilla ja ihan eteen suoraan. Hyvä Liltsu!

Loivalla A-esteellä juoksutin sitä vain puolelta toiselle. Hyvin meni, L nauttii tästäkin selvästi. Kapulan kanssa voisi tätäkin ottaa taas lähiaikoina.

Tee paremmin: paikkamakuuseen valmistautuessa, kun L oli perusasennossa, huomasin, että se katteli odotellessa ihan muualle. Kun annoin käskyn, se ei joko tajunnut tai kuullut, että sille puhuttiin, tai sitten jotain muuta. Meni vasta tokalla käskyllä. Mietin, että täytyy alkaa pidentämään perusasennon kontaktia. Ja tekemään myös sitä, että se ei saa perusasennosta palkkaa, vaan esim. siitä heti lähtee seuraaminen tai paikkamakuu, josta vasta saa palkan. Eli perusasentoja vaan ja naksu ja nami eri pituisten kontaktipitojen jälkeen.

Leena